Neler Yeni

AMD Ryzen 5 3600+RTX 3060Tİ Sistem Nasıldır?

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,837
İsim
Eren Yeager
Yardımınız için teşekkür ederim şuan ekran kartı hariç bütün parçalar elimde hazır en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum zaten ben şöyle düşündüm sistemi bu şekilde kullanırken para biriktirip ilk önce soğutucu sonra monitör sonra anakart sonra işlemci almayı düşünüyorum bunlardan sonra kasa ve ssd yi değiştiririm zaten 500 2.5 inch ssd eklicem daha sonra
Hocam kasayı yine kullanabilirsiniz onun zararı dokunmaz ama PSU'nun dokunur ne zaman ne olacağını kimse bilemez tabi ki ama umarım değiştirinceye kadar sıkıntı yaşamazsınız ilk önce PSU'yu değiştirin derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Eren sarıkaya
Hocam kasayı yine kullanabilirsiniz onun zararı dokunmaz ama PSU'nun dokunur ne zaman ne olacağını kimse bilemez tabi ki ama umarım değiştirinceye kadar sıkıntı yaşamazsınız ilk önce PSU'yu değiştirin derim
Psu nun bana nasıl bir sorunu olabilir sizce

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,837
İsim
Eren Yeager

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,252
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Anakart: Asus prime b-450mk II
RAM: Corsair vengeance 16GB (8×2) 3000mhz ddr4
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (idareten stok soğutucu kullanıcam en yakın zamanda MSI Frozr L alıcam)
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3060Tİ gaming OC
SSD: TOSHİBA KİOXİA 500GB 1.6GB yazma 1.7GB okuma m2 ssd
Kasa: PowerBoost g2052s 650w 80+ psu
Monitör: Asus TUF Gaming vk24vq 1080p 144hz 1mz curved
Bi tık darboğaz olacaktır

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Eren sarıkaya
Hocam ekran kartınıza kasanın içinde ki parçalara zarar verebilir korumaları eksik olduğu için
@baltazar daha iyi açıklayabilir.
Benim önceki ekran kartım arızalandı ve itopyadan para iadesi aldım asus tuf evo rx 5600xt kullanıyordum bu sebepten mi acaba ne gibi bir koruma gerekiyor ki sertifika gibi mi?

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,837
İsim
Eren Yeager
Benim önceki ekran kartım arızalandı ve itopyadan para iadesi aldım asus tuf evo rx 5600xt kullanıyordum bu sebepten mi acaba ne gibi bir koruma gerekiyor ki sertifika gibi mi?
Hayır hocam sertifika sadece verimlilik sağlar koruma değil PSU'nun içindeki kapasitörler kondansatörler in kalitesi vs ya da bilgisayarın içinde ki parçalara yanlış göndereceği voltajlar parçayı bozabilir herhangi bir elektrik kesintiside bozabilir ekran kartınızın bozulma sebebi o olabilir olmayabilir kesin konuşmak yanlış olur ama PSU kötü zararlı olabilir
Aynı şekilde SSD'de kronik sorunluysa ilerde sorun olabilir.

SlimShady

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
979
İsim
Faruk Tahta
Anakart: Asus prime b-450mk II
RAM: Corsair vengeance 16GB (8×2) 3000mhz ddr4
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (idareten stok soğutucu kullanıcam en yakın zamanda MSI Frozr L alıcam)
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3060Tİ gaming OC
SSD: TOSHİBA KİOXİA 500GB 1.6GB yazma 1.7GB okuma m2 ssd
Kasa: PowerBoost g2052s 650w 80+ psu
Monitör: Asus TUF Gaming vk24vq 1080p 144hz 1mz curved
Sistem kötü olmuş
Ssd kötü
Psu kötü
Ram kötü

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Eren sarıkaya
Hayır hocam sertifika sadece verimlilik sağlar koruma değil PSU'nun içindeki kapasitörler kondansatörler in kalitesi vs ya da bilgisayarın içinde ki parçalara yanlış göndereceği voltajlar parçayı bozabilir herhangi bir elektrik kesintiside bozabilir ekran kartınızın bozulma sebebi o olabilir olmayabilir kesin konuşmak yanlış olur ama PSU kötü zararlı olabilir
Aynı şekilde SSD'de kronik sorunluysa ilerde sorun olabilir.
Tamam cevabınız ve yardımınız için çok teşekkürler tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alacağım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sistem kötü olmuş
Ssd kötü
Psu kötü
Ram kötü
Neye göre hocam açıklama alabilirmiyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

XMP açınca sorun çıkartıyordu.
Evet bende de çıkartıyordu biostan ram kısmından profile 1 yapınca görüntü vermiyordu

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Top Bottom