Neler Yeni

Çözüldü✓ Amd Ryzen 5 7600 Cinebench R23 Test sonuçları kötü mü?

soutTabHi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Caner Davarcı
1733517606382.png
1733517653350.png

10 dakikalık test boyu tüm çekirdekler 4950Mhz de sabit kaldılar ve 79 derecede durdular. Hem sıcaklığın fazla gelmesi hem de puanın diğer kullanıcılara göre az çıkması beni düşündürttü. Soğutucu olarak Thermalright Peerlesss Assassin 120 SE ARGB kullanıyorum. Soğutucuyu takarken kutunun içinden çıkan termal macunu sürdüm ama sürerken hiç içime sinmemişti. Macun çok sert ve sürülmesi çok zor bi formdaydı. Belki de macunun kötü olmasından bu kadar yüksek sıcaklık değerleri alıyorum ve bu da performansımı etkiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz

Son düzenleme:

ThE LoSt

80+ Gold
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
10 dakikalık test boyu tüm çekirdekler 4950Mhz de sabit kaldılar ve 79 derecede durdular. Hem sıcaklığın fazla gelmesi hem de puanın diğer kullanıcılara göre az çıkması beni düşündürttü. Soğutucu olarak Thermalright Peerlesss Assassin 120 SE ARGB kullanıyorum. Soğutucuyu takarken kutunun içinden çıkan termal macunu sürdüm ama sürerken hiç içime sinmemişti. Macun çok sert ve sürülmesi çok zor bi formdaydı. Belki de macunun kötü olmasından bu kadar yüksek sıcaklık değerleri alıyorum ve bu da performansımı etkiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz
Sıcaklık değerleri aman aman yüksek değil kabul edilir seviye de ama skorunuz biraz düşük 14k bandında olması lazım kullandığınız anakart nedir ? bios update ve sıfırlama denediniz mi ? güç planları değişik olabilir.

soutTabHi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Caner Davarcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartım MSI PRO A620M-E DDR5 AM5 (mATX). Hayır bios update veya sıfırlama denemedim.

wlaughs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
318
İsim
Who Laughs
7500f ile bu değerleri görmüştüm

CPU MULTİ CORE 13594 PTS [MAX 79 DERECE]
CPU SİNGLE CORE 1804 PTS [MAX 61 DERECE]
MP Ratio 7.54x

soutTabHi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Caner Davarcı
Sıcaklık değerleri aman aman yüksek değil kabul edilir seviye de ama skorunuz biraz düşük 14k bandında olması lazım kullandığınız anakart nedir ? bios update ve sıfırlama denediniz mi ? güç planları değişik olabilir.
bios sürümüne baktım ve 2023 gözüküyodu ben de msi ın sitesinden en güncel olan sürümüyle güncelleştirdim ve cinebenchle yeniden test ettim.
1733570156028.png
1733570182241.png

package değerleri önceki bios sürümümdeyken 105W görmüştü ve çekirdekler 100mhz civarı yukarda duruyordu.
sıcaklık 79 civarından 69 derecelere düşmüş gibi duruyor ama bununla birlikte skor da 12516 ya düştü.
Tam bu yorumu atarken kasadan çıtırdama sesleri duydum sanki bir şeyler küçük kıvılcımlarla yanıyor gibiydi ve hemen kapattım sistemi, şuan kontrol ediyorum kasayı ama belirgin bir şey göremedim. daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. açmaya korkuyorum açıkçası bilgisayarı

ThE LoSt

80+ Gold
bios sürümüne baktım ve 2023 gözüküyodu ben de msi ın sitesinden en güncel olan sürümüyle güncelleştirdim ve cinebenchle yeniden test ettim.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
package değerleri önceki bios sürümümdeyken 105W görmüştü ve çekirdekler 100mhz civarı yukarda duruyordu.
sıcaklık 79 civarından 69 derecelere düşmüş gibi duruyor ama bununla birlikte skor da 12516 ya düştü.
Tam bu yorumu atarken kasadan çıtırdama sesleri duydum sanki bir şeyler küçük kıvılcımlarla yanıyor gibiydi ve hemen kapattım sistemi, şuan kontrol ediyorum kasayı ama belirgin bir şey göremedim. daha önce hiç böyle bir şey olmamıştı. açmaya korkuyorum açıkçası bilgisayarı
Sistemin diğer parçalar ile ilgili detay verebilir misin ? güç kaynağı vs

soutTabHi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Caner Davarcı
sistem genel olarak şöyle
İşlemci:
AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz 6 Çekirdek 32MB Önbellek Soket AM5
Anakart:
MSI PRO A620M-E DDR5 AM5 (mATX)
Ekran Kartı:
Palit RTX4070 SUPER Dual 12GB 192Bit GDDR6X
Bellek:
XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) 6000MHz CL48 AX5U6000C4816G-SLABBK
Depolama M2:
TwinMOS 1TB M.2 3600/3250 PCIe NVMe SSD NVMEGGBM2280AP
Kasa/Güç Kaynağı:
Vento VG4200S FSP 750W 80+ Bronze 4x120mm Rainbow Fan Mid Tower Kasa
Soğutucu:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Kule Tipi Soğutucu

kasadan duyduğum ses hakkında ise kasayı masaya yatırıp psu yu çıkardım ve dışarda durmasını sağlayarak sistemi yeniden çalıştırdım.(bunu yaparken psu nun üzerinde toplanan tozları temizledim ve psu nun fan tarafında bi tane saç telinin sıkışmış olduğunu farkettim ve ordan kopardım onu) Sistem çalışırken artık bir ses gelmiyordu galiba o saç telinin sıkışmasından ve psu fanına çarpmasından kaynaklanıyordu o ses. Psu nun FSP olmasından dolayı kötü şöhretinden haberdardım ama en azından öyle bi durum değilmiş gibi duruyor.

Cinebench skorlarına gelecek olursak biosdan overclocking ayarlarından PBO ayarı olarak enable ı seçtim ve package watt ı max 110W olarak ayarladı ancak yine 12600 civarı bi skor alabildim. ve 79 derece civarındaydı yine.

belki sıcaklığı önemli miktarda düşürebilir ve bana biraz daha overclock imkanı sunar diye sıvı metal sipariş ettim. uyguladıktan sonra iyice araştırıp overclocklamayı düşünüyorum.

Top Bottom