Neler Yeni

AMD'nin,İntel'e lisans ücreti ödemesi

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
AMD'nin İntel'e işlemci üretmek için lisans ücreti ödediğini biliyor muydunuz? İntel tekelleşme cezası ödememek için AMD'nin teklifini kabul edip,işlemci üretim lisans haklarını satmış. Kendi eliyle kendine rakip bir firmayı kabul etmiş.

1_JeZWClSyPB8HiqJrw--S1A.png

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
evet konu açmanızı gerektiren kısmı nerede?
lütfen üst kısımda sağdan 3. seneçenk olan neler yeni kısmına atınız.
Oraya atmanız daha uygun ve güzel olur.

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet konu açmanızı gerektiren kısmı nerede?
lütfen üst kısımda sağdan 3. seneçenk olan neler yeni kısmına atınız.
Oraya atmanız daha uygun ve güzel olur.
Yeni bilgim oldu,belki bilmeyen fanboy arkadaşlar vardır diye düşündüm,çünkü yersiz gruplaşma mücadelesi veriyorlar.Yani mantık ve teknik aynı iken AMD vs İntel kavgası yapılmamalı.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yeni bilgim oldu,belki bilmeyen fanboy arkadaşlar vardır diye düşündüm,çünkü yersiz gruplaşma mücadelesi veriyorlar.Yani mantık ve teknik aynı iken AMD vs İntel kavgası yapılmamalı.
fanboyluk saçma bir şey.
Babamın markası olmadıkça savunmam.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Intel de AMD'ye ödüyor olabilir x86_64'ten dolayı. Yani birbirlerine para ödüyor olmalılar bildiğim.

Yilmaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emre Osman
Kısmen hatalı bilgi tekel cezasından dolayı değil zamanında x86 ilk çıktığında sadece IBM marka bilgisayarlar için hazırlanmıştı. IBM iş anlaşmasında Intel'e batarsan ben kimden işlemci alacağım diye başka markalara lisans satması şartı ile x86'yı kabul etmiştir. Intel'de AMD ve Cryrix'e lisans satmıştır. Şu an düzenli bir ücret ödemesi yok lisans bu üç markada da var. Tabi cyrix kısmı ilginç kendileri batıyor ve elden ele baya satılıyor. Şu an hakları bir çinli şirkette olması lazım gelecekte ortaya çıkabilir. Ayrıca günümüz PC işlemcileri komple Intel kökenli de değildir. 64 bit komutlar AMD tarafından hazırlanmıştır. AMD64 diye geçer ve Intel de bu seti kullanır.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
Kısmen hatalı bilgi tekel cezasından dolayı değil zamanında x86 ilk çıktığında sadece IBM marka bilgisayarlar için hazırlanmıştı. IBM iş anlaşmasında Intel'e batarsan ben kimden işlemci alacağım diye başka markalara lisans satması şartı ile x86'yı kabul etmiştir. Intel'de AMD ve Cryrix'e lisans satmıştır. Şu an düzenli bir ücret ödemesi yok lisans bu üç markada da var. Tabi cyrix kısmı ilginç kendileri batıyor ve elden ele baya satılıyor. Şu an hakları bir çinli şirkette olması lazım gelecekte ortaya çıkabilir. Ayrıca günümüz PC işlemcileri komple Intel kökenli de değildir. 64 bit komutlar AMD tarafından hazırlanmıştır. AMD64 diye geçer ve Intel de bu seti kullanır.
Bilgi paylaşırken kaynakta kullanın

EsdeathSama

80+ Bronze
düzgün işlemci yapsınlar gerisi beni ilgilendirmiyor

Yilmaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Emre Osman
Bilgi paylaşırken kaynakta kullanın
Bir yerden alıntılamadım zaman içinde öğrendiğim bilgiler. x86'nın tarihini araştırdığımda öğrenmiştim. Aklımda gösterebileceğim kaynak yoktu ama başta konuyu açanın bir kaynak sunması lazımdı diye düşünüyorum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,802
İsim
Selim
Bir yerden alıntılamadım zaman içinde öğrendiğim bilgiler. x86'nın tarihini araştırdığımda öğrenmiştim. Aklımda gösterebileceğim kaynak yoktu ama başta konuyu açanın bir kaynak sunması lazımdı diye düşünüyorum.
Tabii konuyu açan da kaynak göstermiyor ve insanlar doğru bilgiye ulaşamaz bu şekilde 🤷 internette bilgi kirliliği fazla bu yüzden güvenilir kaynak göstermek insanlara Bilgi verirken daha güvenilir olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,614
Üyeler
164,536
Son üye
Aury
Top Bottom