Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 20
Dahası
Wattmanı bir sürü şeyden kaynaklı yiyebilirsin:2.el de garantili Rx 6600 almaya karar verdim fakat forumlarda hiç bilgi sahibi olmadığım bir konuya şans eseri denk geldim ve aklıma takıldı AMD kartlarda halen wattman sorunu devam ediyormu acaba bu konu yüzünden kart hakkında içime bir şüphe düştü.
- Elektrik gider, bilgisayarı açınca Wattman yersin.
- Donanımsal sorun olur gene Wattman yersin. (RAM kaynaklı sorun oluyor genellikle. RAM Frekans ayarını yanlış yaparsan gene yersin.)
- AMD yazılımın çöker gene Wattman yersin. (AMD tarafında Recommended (WHQL) sürücüleri tavsiye ederim.)
- Bazen bilgisayar açılır açılmaz yiyenler oluyor. (O da Windows hızlı başlatma ile ilgili bir durum güç seçeneklerinden hızlı başlatmayı kapatırsan uyarı vermez.)
- Overclocktan kaynaklı da yersin.
- AMD sürücülerinde her zaman Recommended (WHQL) sürücüleri tavsiye ederim o sürücüler daha stabil oluyor. AMD Software'a girdiğinizde size hızlı kurulum için hangi profil seçilsin diye soruyor, onu Standart olarak ayarlayıp diğer ayarları kurcalamanızı tavsiye etmem.
Bu dediklerimin bir kısmı NVIDIA içinde geçerli. Aralarındaki tek fark sadece AMD Wattman uyarısını veriyor.
Daha bir sürü sebep var. Bunların çözümleri var ama bazen gerçekten sonuç alınamayanlar olabiliyor. Onların sorunun da ekran kartı kaynaklı olabileceğini düşünüyorum.