Neler Yeni

Amd'ye geçmeli miyim?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,831
İsim
Hacı

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Benim psu'da pin grubu 2 adet var, 7900XT'de 3 adet pin girişi var, fazla güç çekerse sorun çıkartmaz mı?

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O dönem tek eksiği kasa psu idi 3 yıl önce yok fiyatına aldım diyebilirim,

25lik bütçe var 7800xt almam daha iyi olur,
Bu wattman için ne diyorsunuz? ben 3 ay 2h22 güncellemesi + armory crate + corsair uygulaması yüzünden bilgisayar kapanmama restart yememe sorunuyla yaşadım, wattman sorunuyla karşılaşır mıyım sizce ? sapphire nitro 7800XT alma gibi bir düşüncem var denk gelirse yurt dışından bile tanıdık getirebilir
Hocam Wattman sadece driver'dan yemezsiniz. Pc'de ki parça kalitesi de önemli bir rol oynuyor, hatta çoğu sistemde kullanılan kalitesiz parçalar yüzünden Wattman alıyor insanlar.

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mazlum Pınar
Wattman yiyince gelemeyen pişmanlık hissi ve DDU programını da kartın yanında hediye ediyorlar ama tabii ki performans olarak 4080 rakibi olan bir kart. Fanboyların lincide geliyor, sadece arama kısmına Wattman yazın konuları izleyin, daha geçenki güncellemelerde 200 konu falan açıldı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2k'da da biraz darboğaz olabilir ama zarar etmez, OC zaten yap işlemciye. 1080'de mutlaka yapar.

İyi boş yapmışsın. 6000 serisinde bile neredeyse hiç sorun yokken 7000 serisini hiç kullanmadan, fikrin bile olmadan laf atman fanboyluktan başka hiçbir şey değil maalesef. Ayrıca Wattman hatası ekran kartıyla alakası yok, bunu bile bilmiyorsun.

Farway

80+ Silver
İyi boş yapmışsın. 6000 serisinde bile neredeyse hiç sorun yokken 7000 serisini hiç kullanmadan, fikrin bile olmadan laf atman fanboyluktan başka hiçbir şey değil maalesef. Ayrıca Wattman hatası ekran kartıyla alakası yok, bunu bile bilmiyorsun.
Tabi eminim ekran kartıyla değil Psu ile ilgilidir fanboy. İmzama bakarsan AMD ekran kartlı sistemim olduğunu görürdün. Eğer dediğimi yapsaydın oraya eklemek zorunda kaldığın "Neredeyse yok"u "Eskisi kadar sık değil"e çevirirdin. Peki bu sorunlara "Yazılımsal" demek istediysen AMD 2018 yılında piyasaya çıkardığı Rx500 serisini, 5000 serisini neden düzeltmiyor da güncellemeyle frekans kıstırmak zorunda bırakıyor? 6000 serisine az hatalı dedin ama gerçeği geçen gördük daha 1 ay öncesi 1 günde dünya konu açıldı, her gün 1 2 konu açılıyor. Çünkü kartlar donanımsal sorunlu ama AMD bunu kabul ederse kartları piyasadan toplamak zorunda kalacak. Ucuz çip, ucuz bellekler, ucuz kart bileşenleri ile aynı performansı verdikleri Nvidia kartlardan fiyatı düşük ama hataları çok oluyorlar. Başta bende savunuyordum "Benden çok verip az performans alıyorsunuz" "Güncellemeyle geçecek" "Falanca driverı yükle" gibisinden ama yine bir anda iş yaparken ekran siyah veya maviye döndüğünde anlıyorsun. 6800 ve ya 7800 ve üstü gibi nvidia dan çok daha ucuza iyi performans veren kartlar yoksa çekilecek çile değil.

MPienaar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Mazlum Pınar
Tabi eminim ekran kartıyla değil Psu ile ilgilidir fanboy. İmzama bakarsan AMD ekran kartlı sistemim olduğunu görürdün. Eğer dediğimi yapsaydın oraya eklemek zorunda kaldığın "Neredeyse yok"u "Eskisi kadar sık değil"e çevirirdin. Peki bu sorunlara "Yazılımsal" demek istediysen AMD 2018 yılında piyasaya çıkardığı Rx500 serisini, 5000 serisini neden düzeltmiyor da güncellemeyle frekans kıstırmak zorunda bırakıyor? 6000 serisine az hatalı dedin ama gerçeği geçen gördük daha 1 ay öncesi 1 günde dünya konu açıldı, her gün 1 2 konu açılıyor. Çünkü kartlar donanımsal sorunlu ama AMD bunu kabul ederse kartları piyasadan toplamak zorunda kalacak. Ucuz çip, ucuz bellekler, ucuz kart bileşenleri ile aynı performansı verdikleri Nvidia kartlardan fiyatı düşük ama hataları çok oluyorlar. Başta bende savunuyordum "Benden çok verip az performans alıyorsunuz" "Güncellemeyle geçecek" "Falanca driverı yükle" gibisinden ama yine bir anda iş yaparken ekran siyah veya maviye döndüğünde anlıyorsun. 6800 ve ya 7800 ve üstü gibi nvidia dan çok daha ucuza iyi performans veren kartlar yoksa çekilecek çile değil.

Açılan konulardaki PSU ve sistem parçalarına bakarsan genellikle saçma sapan Frisby, Hadron gibi C4 PSU'lar kullandıklarını görürdün. Bu kişiler genellikle Rampage, Gamepower, James Donkey gibi markaları alıp, "Harika bir şey, çok kaliteli, tavsiye ediyorum" diyen kişiler olduğunu görürsün. Ve bu kişiler genellikle bilgisayardan gram anlamayıp, formatı mahalle bilgisayarcısına attıran, sistemi mahalle bilgisayarcısına dizdiren kişiler. Ben birilerine tavsiye verirken önceliğim PSU kalitesidir çünkü C4 olursa tek zarar gören şey o değil, tüm parçalar olacak. Ben RX 6600 kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım, kardeşim 6600 XT sonrasında 6650 XT, diğer kardeşim RX 6800, çocukluk arkadaşım RX 6800 aynı marka model kullanıyorlar ama hiçbirimizde sorun olmuyor çünkü diğer bileşenler sağlam. NVIDIA'yı nasıl tercih ederim biliyor musun? Piyasadaki en iyi kartını alacaksam sadece. Adamlar her yeni teknoloji getirdiğinde bir önceki seriye üvey evlat muamelesi yapıyor, satıcılar 10K olan kartı 15K'ya satıyor. Tavsiye edilen fiyatın çok üstünde çünkü bizim keriz insanlarımız "ENVIDYA hariğaa" dedikleri için durum böyle. Fanboyluk olmasa, YouTuberlara, içerik üreticilere aşırı reklam verilmese emin ol bu kadar savunan çıkmaz ve normal fiyatından sattıklarında emin ol kimse AMD F/P olarak daha iyi demez.

Garipbirfizikci

80+ Bronze
Ne güzel alacaktım, her taksit işleminden önce bankayı aramanın faydaları, özel gelir ve gider gösteriyorum bankaya düzenli olarak çünkü sigortalı çalışma üzerinden maaş almıyorum kredi kartını böylelikle kullanabiliyorum, buna bağlı olarak özel gelir testinde belirttiğim (14k) nın üstünde bir ürünü taksitlendiremiyorlarmış, eticaret veya elektronik ürün olması yeterli değilmiş buradan patladım arkadaşlar kalan upgrade yapmak isteyen yarışmacılara başarılar dilerim :(

Top Bottom