Neler Yeni

Amerikadan alınan ürünlere vergi?

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Merhaba öncelikle amerikadan ekran kartı , işlemci ,ram , ssd , monitör ve işlemci sıvı soğutucu ,anakart bunları almayı düşünüyorum fakat bi arkadaşım bunlara paketi açıklamışsa vergi alıyorlar dedi ayrıca açsan bile 2000 tl vergi mı ne alıyorlarmış . diğeri almıyorlar dedi.
acaba alıyorlarmı ve ne kadar alıyorlar hangi şartlar altında alıyorlar lütfen yazın

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,054
İsim
göksel yurtcan
Merhaba öncelikle amerikadan ekran kartı , işlemci ,ram , ssd , monitör ve işlemci sıvı soğutucu ,anakart bunları almayı düşünüyorum fakat bi arkadaşım bunlara paketi açıklamışsa vergi alıyorlar dedi ayrıca açsan bile 2000 TL vergi mı ne alıyorlarmış . diğeri almıyorlar dedi.
acaba alıyorlarmı ve ne kadar alıyorlar hangi şartlar altında alıyorlar lütfen yazın
eğer kargoyla geliyorsa alınır ama çindeki kadar almazlar

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan
Merhaba öncelikle amerikadan ekran kartı , işlemci ,ram , ssd , monitör ve işlemci sıvı soğutucu ,anakart bunları almayı düşünüyorum fakat bi arkadaşım bunlara paketi açıklamışsa vergi alıyorlar dedi ayrıca açsan bile 2000 TL vergi mı ne alıyorlarmış . diğeri almıyorlar dedi.
Şöyle diyeyim 2 tane devlete 1 tane kendine alıyorsun hatta bazen 3 tane devlete 1 tane kendine alıyorsun. Buna göre ne kadar vergi alacaklarını sen düşün.

Glitchy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,710
İsim
Enes Dağhan
İlgilendiği Kategoriler
Modelleme Animasyon Oyunlar
knk benim gibi çakal olduğunu sanma, ucuz ama o vergi pahalı yapıyor ucuz aldım sanarken.

gümrük vergisi diyorki : UCUZA ALAMAZSIN YA ÜLKEDEN PAHALIYA YA DA DIŞARDIDAN UCUZ DİYE DAHA PAHALIYA ALIRSIN

1dodooo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
566
İsim
Barış Doğukan Güven
Amazondan alacaksan sipariş verirken zaten ekliyorlar vergiyi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O vereceğin vergi yerine, bir Avrupa ülkesine gidiş dönüş bilet al hem gezmiş olursun hem de vergiyi kurtarırsın. Eğer imkanın varsa al arabayı şurdan Yunanistan'a gir al gel eğer o kadar ucuzsa.

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit
Gümrük birliği içerisindeki ülkelerden %18 dışındaki ülkelerden ise %20 oranında net vergi alınır ayrıca alacağınız elektronik ürünün kapsamına göre ÖTV adı altında %30 - %60 arasında vergilendirme yapma durumları da mevcut .Yine ayrıca bireysel ithalat maddi sınırı 1500€ karşılığı türk lirasıdır ve her üründen maksimum 3 adet alabilirsiniz . Kısacası bilmeden etmeden kulaktan dolma bilgilerle alışveriş yapmaya kalkmayın veya bütün masrafları dahil edip net fiyat veren siteleri tercih edin yoksa astarı yüzünden pahalıya gelir

Top Bottom