Neler Yeni

Anadolu Lisesinden Çıraklığa geçmek mantıklı mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir
9. Sınıfa geçtim. Derslerde pek iyi değilim, ders yapmayıda sevmiyorum, ve özellikle sınav tarzı değiştiği için çok zorlanacağımı düşünüyorum sınıfta kalmakta geldiği için çok stres oluyorum.
(Geçen sene mat. Sınavından 8 almıştım, ve üstüne fizik felanda eklendi. Bu sene sınavlar klasik..)

Babam beni meslekte okutmayı düşünüyodu ancak annemin zoru ile anadoluya geçtim.

Bu çıraklıkta sınavlar nasıl oluyor? Çıraklık kaç saat, Okul kaç saat? Üniversiteye hazırlıyorlar mı?

Şimdiden teşekkür ederim.

Haftanın 5 günü iş 1 gün okul oluyor diye biliyorum üniversiteye falan hazırlamazlar

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
37,064
İsim
Mert Can Ergün
Çıraklık okuluna gitmek hata

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
9. Sınıfa geçtim. Derslerde pek iyi değilim, ders yapmayıda sevmiyorum, ve özellikle sınav tarzı değiştiği için çok zorlanacağımı düşünüyorum sınıfta kalmakta geldiği için çok stres oluyorum.
(Geçen sene mat. Sınavından 8 almıştım, ve üstüne fizik felanda eklendi. Bu sene sınavlar klasik..)

Babam beni meslekte okutmayı düşünüyodu ancak annemin zoru ile anadoluya geçtim.

Bu çıraklıkta sınavlar nasıl oluyor? Çıraklık kaç saat, Okul kaç saat? Üniversiteye hazırlıyorlar mı?

dostum çıraklık okuluna gidersin de bu kadar fazla üniversite mezunu varken parlaman biraz zor çıraklık yerine sanayide veya bir dükkanda çalışmaya başlayıp ta iş öğrenebilirsin hem piyasaya da hakim olursun hem iş öğrenirsin hem para kazanırsın

Mert

80+ Silver
Üniversiteye hazırlık niyetin varsa ders çalışmak zorundasın, anadoluda kal.

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

Dostum ben açık lise mezunuyum bundan öncede lise 3 e kadar anadolu da okudum yeni açılan bir okuldu bizi adeta yarış atı gibi yetiştirmeye calistilar .. Kısacası meslek çorak okulu kesinlikle eğer okumayacaksan yani belirli meslekler var onları olamayacaksa zaten mantıklı çıraklık arıyorum ustalık belgeni alırsın kuaför alanında dükkan acarsın bunun gibi kuzenlerim hep çıraklık okulunda benim ben ise sertifika almaya çalışıyorum..

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Emir
dostum çıraklık okuluna gidersin de bu kadar fazla üniversite mezunu varken parlaman biraz zor çıraklık yerine sanayide veya bir dükkanda çalışmaya başlayıp ta iş öğrenebilirsin hem piyasaya da hakim olursun hem iş öğrenirsin hem para kazanırsın
Çıraklıkta öyleymiş zaten, 4 gün iş 1 gün okul. 9-10. Sınıflara 3400k 11-12. Sınıflara 5400k maaş (asgari ücretin %30 u)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,117
Üyeler
165,286
Son üye
Selenophilose7
Top Bottom