Anakart alev attı

anlayr

80+
Reaksiyon skoru
0
Anakart alev attı zararım ne olmuş olabilir ? Ekran kartı veya işlemciye bir zarar gelmiş olabilir mi ?

Ekler

• F7263371-A5A2-40F9-850E-D90FEF607251.webp
    F7263371-A5A2-40F9-850E-D90FEF607251.webp
    770.5 KB · Hit: 95
Bana mı öyle geldi yükseltme vidası mı yok? Varsa da anakarta pc açıkken bir şey takmaya mı çalıştınız?

Anakart alev attı zararım ne olmuş olabilir ? Ekran kartı veya işlemciye bir zarar gelmiş olabilir mi ?
Geçmiş olsun. Sistemi açmaya çalışmadan anakart üzerindeki parçaları çıkart ( İşlemci , RAM , GPU vs. ). Parçaları başka bir anakart üzerinde test etmekten başka çare yok. Şöyle bir bak bakalım görünürde bir anormallik var mı ?

Olay nasıl oldu ?

O transistörler RGB içinse sadece rgb özelliğini kaybedersin anakartın.
Diğer parçalara genelde zarar gelmez ama bellide olmaz.

Bana mı öyle geldi yükseltme vidası mı yok? Varsa da anakarta PC açıkken bir şey takmaya mı çalıştınız?
Sistem çalışırken rgb bağlantısı yapmaya çalıştım pinide ters takmışım ordan alev attı iki üç kere açtım kapadım anakartta cpu ledi kırmızı yanıyordu en son açtım tamamen gitti sanırım power kitledi hiçte anlamıyorum bu konulardan bilgisayarcılara güvenemedim anlamadığım şeye elimi sürdüm daha 3-4 saattir çalışan 14.532 tl lik sistem şuanda kapalı kutusuna koydum pazartesi tekrar itopyaya gitmek için bekliyor öyle korkum ekran kartı ve anakarta zarar gelmiş olabilir mi ?
Olay nasıl oldu ?

O transistörler RGB içinse sadece RGB özelliğini kaybedersin anakartın.
Diğer parçalara genelde zarar gelmez ama bellide olmaz.

Sistem çalışırken RGB bağlantısı yapmaya çalıştım pinide ters takmışım ordan alev attı iki üç kere açtım kapadım anakartta cpu ledi kırmızı yanıyordu en son açtım tamamen gitti sanırım power kitledi hiçte anlamıyorum bu konulardan bilgisayarcılara güvenemedim anlamadığım şeye elimi sürdüm daha 3-4 saattir çalışan 14.532 TL lik sistem şuanda kapalı kutusuna koydum pazartesi tekrar itopyaya gitmek için bekliyor öyle korkum ekran kartı ve anakarta zarar gelmiş olabilir mi ?

Büyük olasılıkla sadece anakart patladı.PSU dan problem olsa bütün sistem patlayabilidi ama senin ki sadece anakart problemi gibi gözüküyor.Geçmiş olsun keşke dikkat etseydiniz birde çok ta yüksek seviye sistemmiş...

Kardeşim Allah’ım inşAllah sana daha iyilerini nasip etsin. Almışken bir kere alayım iyisini alayım diye düşünüp aldım ama daha 2 saattir kuruluyken böyle vir olay yaşadım. Olacağı varmış nazarı geldim demekki diye düşünüp çok fazla takmamaya çalışıyorum. Umarım sadece anakarttadır problem 930 tl idi anakart tekrar alır takarım ve buda bana birdaha bilmediğim bir işe burnumu sokmamam konusunda iyi bir ders olarak kalır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,295
Üyeler
186,868
Son üye
metinahmet111
Geri