Geçmiş olsun. Sistemi açmaya çalışmadan anakart üzerindeki parçaları çıkart ( İşlemci , RAM , GPU vs. ). Parçaları başka bir anakart üzerinde test etmekten başka çare yok. Şöyle bir bak bakalım görünürde bir anormallik var mı ?Anakart alev attı zararım ne olmuş olabilir ? Ekran kartı veya işlemciye bir zarar gelmiş olabilir mi ?
Sistem çalışırken rgb bağlantısı yapmaya çalıştım pinide ters takmışım ordan alev attı iki üç kere açtım kapadım anakartta cpu ledi kırmızı yanıyordu en son açtım tamamen gitti sanırım power kitledi hiçte anlamıyorum bu konulardan bilgisayarcılara güvenemedim anlamadığım şeye elimi sürdüm daha 3-4 saattir çalışan 14.532 tl lik sistem şuanda kapalı kutusuna koydum pazartesi tekrar itopyaya gitmek için bekliyor öyle korkum ekran kartı ve anakarta zarar gelmiş olabilir mi ?Bana mı öyle geldi yükseltme vidası mı yok? Varsa da anakarta PC açıkken bir şey takmaya mı çalıştınız?
Olay nasıl oldu ?
O transistörler RGB içinse sadece RGB özelliğini kaybedersin anakartın.
Diğer parçalara genelde zarar gelmez ama bellide olmaz.
Sistem çalışırken RGB bağlantısı yapmaya çalıştım pinide ters takmışım ordan alev attı iki üç kere açtım kapadım anakartta cpu ledi kırmızı yanıyordu en son açtım tamamen gitti sanırım power kitledi hiçte anlamıyorum bu konulardan bilgisayarcılara güvenemedim anlamadığım şeye elimi sürdüm daha 3-4 saattir çalışan 14.532 TL lik sistem şuanda kapalı kutusuna koydum pazartesi tekrar itopyaya gitmek için bekliyor öyle korkum ekran kartı ve anakarta zarar gelmiş olabilir mi ?