Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakart bios güncellemesini yapamıyorum yardım

asko56

80+ Silver
Yaptığım araştırmalarda anakartın bu işlemciyi desteklediği söyleniyordu. Oyüzden seçimim bu işlemci oldu
evet anaklartın destek listesinde mevcut lakin o anakart da ne vrm sogutucu nede adam gibi o ürünü besleyecek faz yapısı var evet ürünü takarsın kullanırsın ama ufak tefek drop takılmalar yaşama olasılıgın mevcut

üstüne aynı anakart bende vardı asus un en berbat anakartı asus ile davalık oldugum anakart
Mesaj otomatik birleştirildi:

1737463997483.png

anakartta ne vrm sogutucu nede besleyecek faz var

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Ahmet
Yaptığım araştırmalarda anakartın bu işlemciyi desteklediği söyleniyordu. Oyüzden seçimim bu işlemci oldu

Alıntıyı görüntüle
A
evet anaklartın destek listesinde mevcut lakin o anakart da ne vrm sogutucu nede adam gibi o ürünü besleyecek faz yapısı var evet ürünü takarsın kullanırsın ama ufak tefek drop takılmalar yaşama olasılıgın mevcut

üstüne aynı anakart bende vardı asus un en berbat anakartı asus ile davalık oldugum anakart

Alıntıyı görüntüle

Hocam 5600 çok mu güç çekiyor ki fazı yetersiz kalsın yaksın hadi gel gelelim adam daha start vrememiş sisteme :D sorun şuan bam başka

asko56

80+ Silver
A

Hocam 5600 çok mu güç çekiyor ki fazı yetersiz kalsın yaksın hadi gel gelelim adam daha start vrememiş sisteme :D sorun şuan bam başka
5600 düz degil 5600x modeli arkadaşın aldıgı düz model problem yapmaz star verememesiniz sebebi bios problemi eger bios yaptıgı halde start veremezse sorun anakartt patlamıştır

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Ahmet
5600 düz degil 5600x modeli arkadaşın aldıgı düz model problem yapmaz star verememesiniz sebebi bios problemi eger bios yaptıgı halde start veremezse sorun anakartt patlamıştır
Bios update işte ama adamın eski işlemcisi şuan enerji aldırmıyor sisteme onu tartışıyoruz, çalışsın ki updatesini yapabilsin. Çünkü yeni işlemciyi taktığında sistem enerji alıyor yani anakartta sorun yok.

Gnylmami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed
o anakarta 5600x takarsan anakart yanar anakartı yakmış olabilirsiniz

5600x için kaliteli hava sogutucu nuz varmı yoksa stok sogutucu

Alıntıyı görüntüle

Peki benim şuanki yeni sistemime uyumlu güzel bir anakart önerir misiniz?

asko56

80+ Silver
Peki benim şuanki yeni sistemime uyumlu güzel bir anakart önerir misiniz?
eger işlemciyi yeni aldıysanız işlemciyi direk iade edin anakart eski işlemcinizi kullanılmaz hale getirdi ise yeni işlemcinizde nasibini almış olabilir yeni aldı iseniz iade edin

sonra yeni b550 anakart ve ryzen 5600 düz modeli alabilrisiniz

niye güldün anlamadım zaten adam bios güncellemesi yapmak için 2.elden en kötü 1000 tl işlemciye bayılıcak bari tertemiz yeni anakart ve tertemiz sıfır işlemci ile kullansın

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Ahmet
eger işlemciyi yeni aldıysanız işlemciyi direk iade edin anakart eski işlemcinizi kullanılmaz hale getirdi ise yeni işlemcinizde nasibini almış olabilir yeni aldı iseniz iade edin

niye güldün anlamadım zaten adam bios güncellemesi yapmak için 2.elden en kötü 1000 tl işlemciye bayılıcak bari tertemiz yeni anakart ve tertemiz sıfır işlemci ile kullansın
Yo orası öyle tabi ki gönül ister b550 kullansın da ama sizin yeni işlemcinin anakartı bozup eski işlemciyi kullanılmaz hale getirmesi senaryosu bana pek mantıklı gelmedi yoksa parası varsa alsın geçsin ben elde ki seçenekleri kullanmak zorunda olduğumuz senaryosunu çözümlemeye çalışıyorum. Bence sizin senaryoda anakartın yeni işlemciyi de bozması lazım lakin öyle bir durum yok.

Gnylmami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed

Fikrinize saygı duyuyorum açıkçası yeni bir anakart almak mantıklı evet Ama diğer düşünceniz bana uymadı şahsen iade etmeye çokta gerek yok gibi sonuçta daha kullanamadığım için işlemcinin o kadar yorulacağını sanmıyorum

Yo orası öyle tabi ki gönül ister b550 kullansın da ama sizin yeni işlemcinin anakartı bozup eski işlemciyi kullanılmaz hale getirmesi senaryosu bana pek mantıklı gelmedi yoksa parası varsa alsın geçsin ben elde ki seçenekleri kullanmak zorunda olduğumuz senaryosunu çözümlemeye çalışıyorum.
Hocam vallaha çok teşekkür ederim Çok anlayışlı bir şekilde yardımcı oldunuz🙏

asko56

80+ Silver
Yo orası öyle tabi ki gönül ister b550 kullansın da ama sizin yeni işlemcinin anakartı bozup eski işlemciyi kullanılmaz hale getirmesi senaryosu bana pek mantıklı gelmedi yoksa parası varsa alsın geçsin ben elde ki seçenekleri kullanmak zorunda olduğumuz senaryosunu çözümlemeye çalışıyorum. Bence sizin senaryoda anakartın yeni işlemciyi de bozması lazım lakin öyle bir durum yok.
aynı durumu yaşadım asus ile davam oldu b350m-k anakart hala duruyor isterseniz fotosu atarım thh ile çözmüştüm bende aynı durum ama ben bios güncellemesi yaptıgım halde hem eski işlemcimi hem yeni işlemcimi yakmıştı anakart asus garantisi kullanıcı hatası dedi ve para alarak anakartımı tamir ettik dediler işlemciyi bir taktım yeni aldıgım işlemcim yanmıştı sonra dava açtım thh da çözdüm o anakart berbat bir daha asus anakart evime sokmadım sokmam

Gnylmami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed
Peki şimdi yeni anakart alırsam. ve yeni aldığım ryzen 5 5600x ile rx6700xt yi kullanabilecekmiyim eğer bios güncelse( yeni aldığım kartın)

Moonlighter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
815
İsim
Ahmet
Peki şimdi yeni anakart alırsam. ve yeni aldığım ryzen 5 5600x ile rx6700xt yi kullanabilecekmiyim eğer bios güncelse( yeni aldığım kartın)
eğer 500 serisi anakart alırsanız evet ama arkadaşın dediğine göre yeni işlemciniz de gitmiş olabilirmiş o yüzden muhakemesini size bırakıyorum garanti olsun derse dediği gibi değiştirin yenisni alın.

asko56

80+ Silver
eğer 500 serisi anakart alırsanız evet ama arkadaşın dediğine göre yeni işlemciniz de gitmiş olabilirmiş o yüzden muhakemesini size bırakıyorum garanti olsun derse dediği gibi değiştirin yenisni alın.

buyrun buda benim bozuk anakart asus b350m-k deyince eski anılarımı depreştirdiniz

Ekler

• IMG_3903.JPG
    IMG_3903.JPG
    2.2 MB · Hit: 3
  • IMG_3904.JPG
    IMG_3904.JPG
    1.7 MB · Hit: 3

Gnylmami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammed
Hocam sorularıma yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim eski işlemcim bozulmuş ondan dolayı bios güncellemesi yapamadım arkadaşımdan ödünç aldığım ryzen 5 3600 sisteme takınca bios açıldı ve son sürümüne yükselttim. Yeni aldığım parçalarıda taktım ve bilgisayarım şuan sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Hepinize teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,235
Üyeler
165,785
Son üye
despiertoselo
Top Bottom