anakart bios sürümüm 1823 yazıoyr sitesinde bu yazıyor https://www.asus.com/tr/supportonly/B450M-DRAGON/HelpDesk_BIOS/ güncel değil dimi birde güncellemeyi nasıl yaparım kaç dk sürer faydaları nelerdir
@crazyreignanakart bios sürümüm 1823 yazıoyr sitesinde bu yazıyor https://www.asus.com/tr/supportonly/B450M-DRAGON/HelpDesk_BIOS/ güncel değil dimi birde güncellemeyi nasıl yaparım kaç dk sürer faydaları nelerdir
Birazdan bu işin ustası yazaranlamadım
2202 sürümünü indirip .CAP uzantılı dosyayı flash belleğine atacaksın. BIOS'a girince F7 ile Advanced Mode'a gireceksin, oradan Tools sekmesinden Ez Flash 3'ü seçeceksin, sonra da via USB olması lazım, onu seçip kendi flash belleğindeki .CAP uzantılı BIOS güncelleme dosyasını seçeceksin, evet deyip ilerleyeceksin.birde güncellemeyi nasıl yaparım
5-10 dakika arasında sürer.kaç dk sürer
Genellikle BIOS güncellemeleri ile mikrokod güncellemeleri ve optimize güncellemeler yayınlanır, güncel tutmakta fayda var.faydaları nelerdir
abi peki elekrik gitmez dimi onu nasıl sağlarım elektirk gitmemesini ve illa usb ile mi olması lazımSen 1823 sürümündeymişsin, ondan sonra 2 tane sürüm çıkmış, en yeni sürüm 2202.
2202 sürümünü indirip .CAP uzantılı dosyayı flash belleğine atacaksın. BIOS'a girince F7 ile Advanced Mode'a gireceksin, oradan Tools sekmesinden Ez Flash 3'ü seçeceksin, sonra da via USB olması lazım, onu seçip kendi flash belleğindeki .CAP uzantılı BIOS güncelleme dosyasını seçeceksin, evet deyip ilerleyeceksin.
5-10 dakika arasında sürer.
Genellikle BIOS güncellemeleri ile mikrokod güncellemeleri ve optimize güncellemeler yayınlanır, güncel tutmakta fayda var.
2202 sürümünde AGESA 1.0.0.6 mikrokod güncellemesi var, yani güncellemeye değer.
abi birde benim windowsu eski kurmuşlar uefiye dosyalarım silinmeden çevirebilirmiyimSen 1823 sürümündeymişsin, ondan sonra 2 tane sürüm çıkmış, en yeni sürüm 2202.
2202 sürümünü indirip .CAP uzantılı dosyayı flash belleğine atacaksın. BIOS'a girince F7 ile Advanced Mode'a gireceksin, oradan Tools sekmesinden Ez Flash 3'ü seçeceksin, sonra da via USB olması lazım, onu seçip kendi flash belleğindeki .CAP uzantılı BIOS güncelleme dosyasını seçeceksin, evet deyip ilerleyeceksin.
5-10 dakika arasında sürer.
Genellikle BIOS güncellemeleri ile mikrokod güncellemeleri ve optimize güncellemeler yayınlanır, güncel tutmakta fayda var.
2202 sürümünde AGESA 1.0.0.6 mikrokod güncellemesi var, yani güncellemeye değer.
Dostum buradan elektriğine müdahale edemem ben, ona sen bir şey yapacaksın .abi peki elekrik gitmez dimi onu nasıl sağlarım elektirk gitmemesini
Normalde via Ethernet diye bir seçenek daha var, USB belleğe gerek kalmadan güncelleyebiliyorsun ama ben flash bellek ile yapmayı alışkanlık haline getirdim, USB ile yap.ve illa usb ile mi olması lazım
eğer riske girmek istemiyorsan ups al derim ama değmez benceabi peki elekrik gitmez dimi onu nasıl sağlarım elektirk gitmemesini ve illa usb ile mi olması lazım
Mesaj otomatik birleştirildi:
abi birde benim windowsu eski kurmuşlar uefiye dosyalarım silinmeden çevirebilirmiyim
Legacy olarak kurdularsa dosyalar silinmeden UEFI yapmanın bir yolu yok.abi birde benim windowsu eski kurmuşlar uefiye dosyalarım silinmeden çevirebilirmiyim
legacy olarak kurduklarına nasıl bakabilirimLegacy olarak kurdularsa dosyalar silinmeden UEFI yapmanın bir yolu yok.
anakartında bios biçimlendirildiği için yükleme esnasında bir sorun olursa anakartında bios olmaz ve görüntü alamazsın ve anakartına servis yolu gözükür orda içine bios atarlarelektrik giderse nolur
Mesaj otomatik birleştirildi:
legacy olarak kurduklarına nasıl bakabilirim
elektriklerin kesilip kesilmiyeceğini nereden öğreniblirim bi müşteri hizmetleri var mıanakartında bios biçimlendirildiği için yükleme esnasında bir sorun olursa anakartında bios olmaz ve görüntü alamazsın ve anakartına servis yolu gözükür orda içine bios atarlar