Neler Yeni

Anakart cpu ışığı yanıyor görüntü gidiyor. (ÇÖZÜLMEDİ)

podolog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ceyhun çelik
Herkese merhabalar 2 hafta kadar bir süre oldu yeni sistem topladım ilk iki gün bir sorun sıkıntı yoktu fakat sonradan youtube, twitch gibi sayfalarda gezerken yani sistem yük altında değilken birden bire seste takılma ve donma yaşayıp ekranın klavyenin ve mouse un gidip ana kartta beyaz renk cpu ışığının sabit bir şekilde yanması gibi bir sorunla karşılaştım bilgisayar çalışır vaziyette fakat ekrana görüntü gelmiyor mouse ve klavyede devreden çıkıyor. Bilgisayara reset atıp tekrar çalıştırıyorum ve sorun kayboluyor fakat 2 gün veya 3 gün sonra tekrar aynı şey oluyor sorun nedir anlayamadım ilerleyen süreçte başıma daha büyük bir problem çıkarmasından korkuyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Amd Ryzen 5 1600
Msı b450m pro-vdh max
2x Corsair 8GB Vengeance LPX 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
Msı rx 5500 xt gaming x 8gb
psu: corsair vs550

not: monitörüm eski olduğu için aktif dönüştürücü kullanıyorum.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Herkese merhabalar 2 hafta kadar bir süre oldu yeni sistem topladım ilk iki gün bir sorun sıkıntı yoktu fakat sonradan youtube, twitch gibi sayfalarda gezerken yani sistem yük altında değilken birden bire seste takılma ve donma yaşayıp ekranın klavyenin ve mouse un gidip ana kartta beyaz renk cpu ışığının sabit bir şekilde yanması gibi bir sorunla karşılaştım bilgisayar çalışır vaziyette fakat ekrana görüntü gelmiyor mouse ve klavyede devreden çıkıyor. Bilgisayara reset atıp tekrar çalıştırıyorum ve sorun kayboluyor fakat 2 gün veya 3 gün sonra tekrar aynı şey oluyor sorun nedir anlayamadım ilerleyen süreçte başıma daha büyük bir problem çıkarmasından korkuyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

AMD Ryzen 5 1600
Msı b450m pro-vdh max
2x Corsair 8GB Vengeance LPX 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM
Msı rx 5500 xt gaming x 8gb
PSU: Corsair vs550

not: monitörüm eski olduğu için aktif dönüştürücü kullanıyorum.
@Emir Aydın Fikrin var mı?
Dönüştürücü etkisi gibi geldi.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,025
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540

Tunadnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Tunahan Dündar
1589778079427.png

Hocam büyük ihtimalle burada siz eksik kablo taktınız sizin kartta burada 8pin var 4 pin taktıysanız kesilmesi normal gücün. kontrol edin düzelmez ise sıcaklık kontrol edin.

podolog

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
ceyhun çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alıntıyı görüntüle
Hocam büyük ihtimalle burada siz eksik kablo taktınız sizin kartta burada 8pin var 4 pin taktıysanız kesilmesi normal gücün. kontrol edin düzelmez ise sıcaklık kontrol edin.
Yok hocam kontrolleri yaptım bağlantılar doğru 8 pin takılı, sıcaklıklar gayet normal düzeyde yük altındayken bile gayet iyi durumda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu sorun PC yük altındayken mi oluyor?
şuana kadar yük altında hiç sorun çıkartmadı arka planda hiç bir şey çalışmazken youtube gibi sayfalarda gezerken filan oluyor genelde

Tunadnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Tunahan Dündar
Bios güncel mi? xmp profile açık mı?

Tunadnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Tunahan Dündar
Xmp ve Bios güncelliği bununla alaklı bir şey değil. bilmiyorsanız boş yorum yapmayın.
Karşınızdaki insan ile düzgün bir hitabet kurmanızı tavsiye ederim öncelikle. İkinci olarak BIOS yazılımında eğer bir sorun var ise cpu ile iletişimi kestiği için cpu ışığı yanıyor olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,031,566
Üyeler
163,522
Son üye
dokzarturk72