Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakart dram ve cpu ısıgı sorunu

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
Anakart ilk açıldığında kırmızı ve sarı ışık yanıyor. Daha sonra bir süre bekledikten sonra sönüyor. Sönünce ekran bir açılıyormuş gibi oluyor. Işık geliyor. Ama anaykran açılmıyor. Biraz da öyle bekliyor. Daha sonra anaykran geliyor. Ve bilgisayar şifreye girip açabiliyorsun. Daha sonra bazen kapattığında bilgisayar tam açılırken yüklenme arayüzüne geldiğinde orada sürekli dönmeye başlıyor. Logoyla birlikte. Ama orada takılık alabiliyor. Bunu anlamadım sebebini. Yani format attım, yeni kurdum bilgisayarı. Sebebi ne olabilir bilen arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Not bios güncel.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,285
İsim
umut şahin
Anakart ilk açıldığında kırmızı ve sarı ışık yanıyor. Daha sonra bir süre bekledikten sonra sönüyor. Sönünce ekran bir açılıyormuş gibi oluyor. Işık geliyor. Ama anaykran açılmıyor. Biraz da öyle bekliyor. Daha sonra anaykran geliyor. Ve bilgisayar şifreye girip açabiliyorsun. Daha sonra bazen kapattığında bilgisayar tam açılırken yüklenme arayüzüne geldiğinde orada sürekli dönmeye başlıyor. Logoyla birlikte. Ama orada takılık alabiliyor. Bunu anlamadım sebebini. Yani format attım, yeni kurdum bilgisayarı. Sebebi ne olabilir bilen arkadaşlar varsa, yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.

Not bios güncel.
sistemde kaç adet ram ve bazı ramler amd işlemciler ile uyumlu değil

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biosta xmp açınca 6400 görüyor bazen acılınca sistem kontrolde ediyorum sorun yok.Cl 32

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,285
İsim
umut şahin
Biosta xmp açınca 6400 görüyor bazen acılınca sistem kontrolde ediyorum sorun yok.Cl 32
xmp kapalıyken bu sorun var mı eğer sorun çözülüyorsam xmp olmadan manuel olarak 6400mhz ve cl32 yapın
Mesaj otomatik birleştirildi:

xmp kapalıyken bu sorun var mı eğer sorun çözülüyorsam xmp olmadan manuel olarak 6400mhz ve cl32 yapın
veya 6000mhz deneyin tabi bu konuda bir tık daha bilgili bir kişi yazması daha iyi olur benim bilgim bu kadar

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Not bios güncel.
BIOS'tan Memory Context Restore ayarını aktif hale getir.

okartal08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
191
İsim
Onur Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesela suan 5 dakıkadır bekliyorum acılmasını sarı kırmızı ısık yanıyor :)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Msi x670e tomahawk wifi
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takıp sistemi tekrardan çalıştır. Sistem açılırken BIOS'a gir. BIOS'a girdikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mode geç. Sol taraftaki OC (Overclock) yazan yere bas. Oradan EXPO'yu aç. Eğer varsa ayar olarak EXPO Tweaked aç. Yoksa EXPO 1'i seçebilirsin. Ondan sonra sistemin aynısını yapıp yapmayacağına bak. Eğer yaparsa tekrardan BIOS'a gir. Girdikten sonra aynı yerde Memory Context Restore ayarını göreceksin. Onu aktif konuma getirip kaydedip çık.
1729248734502.png

Top Bottom