Anakart güncellemesi -update AMD AM4 AGESA to Combo V2 PI 1.2.0.3 Patch B

deadfellow

Cezalı
80+ Silver
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
1,505
En son güncellemeyi yapan var mı anakarttan b550 b450 serileri için?

Herhangi bi ram performansında değişiklik var mı FCLK olarak ya da MHz olarak

PRIME B550M-K BIOS 2404
"-improve DRAM compatibility.
-improve device compatibility.
-improve system stability
-update AMD AM4 AGESA to Combo V2 PI 1.2.0.3 Patch B

FCLK olarak kazanç sağlanacağını düşünmüyorum.
Bu gibi BIOS güncellemeleri genellikle RAM yönetimi ve genel stabilite düzenlemesi içeriyor. RAM frekansı ve gecikme değerinde olumlu bir etki yaratabilse de Fabric Clock işlemciden geldiği için pek o konuda bir düzenleme yapılacağını ya da yapılabileceğini düşünmüyorum.

Kişisel fikrim ve dayanağım da yok.

1.2.0.3 Patch A geçtiğimde epey artmıştı stabilitem fakat kullandığım işlemci sorunlu olduğu için bellek frekansı bile değiştiremiyorum.

FCLK olarak kazanç sağlanacağını düşünmüyorum.
Bu gibi BIOS güncellemeleri genellikle RAM yönetimi ve genel stabilite düzenlemesi içeriyor. RAM frekansı ve gecikme değerinde olumlu bir etki yaratabilse de Fabric Clock işlemciden geldiği için pek o konuda bir düzenleme yapılacağını ya da yapılabileceğini düşünmüyorum.

Kişisel fikrim ve dayanağım da yok.

1.2.0.3 Patch A geçtiğimde epey artmıştı stabilitem fakat kullandığım işlemci sorunlu olduğu için bellek frekansı bile değiştiremiyorum.
B350 kullanırken zaxmanında Ryzen 5 1600 üm vardı 2133 ramlerimi 3200 e cekebiliyodum. Sonra bi bios güncellemesiyle cekemez oldum. Deneyen var mı merak ediyorum ben de ona göre yapmayı düşünüyorum updateyi.

ram otomatik overclock yani d.o.c.p ayarı bozuluyor son sürüm biosta örnek ram 3200mhz alacaksan volt 1.20 veriyor halbuki 1.35v vermesi gerek bu voltajı manel 1.35v çekmen lazım yoksa sıkıntılı çalışıyor voltaj yetmediği için reset felan atıyor mavi ekran vb. yol açıyor bilginize

En son güncellemeyi yapan var mı anakarttan b550 b450 serileri için?

Herhangi bi ram performansında değişiklik var mı FCLK olarak ya da MHz olarak

PRIME B550M-K BIOS 2404
"-improve DRAM compatibility.
-improve device compatibility.
-improve system stability
-update AMD AM4 AGESA to Combo V2 PI 1.2.0.3 Patch B
benim b450 sh2 v2 f62c bios yüklemiştim sitesinden şimdi baktığımda göremiyorum neden kalkmış acaba bende stabil çalışıyorda.
anakart.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,289
Üyeler
173,792
Son üye
EdwardBicher
Geri