Neler Yeni

Anakart nasil Rgb fan takılır

KadirSvn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kadir
Asus Tuf b450 Pro Gaming Anakartım
Msi Mag Forge 100m kasa var

Kasada onde 2 tane rgb fan var 1 tane egzoz fan.Ondeki fanlarda 2 tane kablo var biri fan baglamak icin biri led ben fan bagladim cha kablolarina 3 tane cha kablosu var hepsine taktim 2 tanede Rgb slotum anakartta boş akrada bi tane kontrolcu ile gelmiş kasa.Rgb ler kontrolcuye bagli ben asus yazilimini aura sycn kullancam ordaki rgb kablolari çıkartip anakart direk anakart takabilirmiyim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Up

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Kasanın kontrolcüsüne bağlı olan öndeki 2 fanın RGB kablosunu anakartındaki RGB girişlerine takıyorsun. Taktıktan sonra AURA SYNC/Armoury Crate'den kontrol edebilirsin.
RGB girişleri kırmızı renklerle gösteriliyor görselde.
1620151263366.png

Ayrıca dikkat et. Fanların 4 pinli RGB kablolarında bir ok işareti olur, o ok 12 V pini. O ok anakartındaki RGB girişinin 12 V yazan kısmıyla eşleşmek zorunda, yoksa ters takarsan güç alamaz, yanamaz ışık.

KadirSvn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasanın kontrolcüsüne bağlı olan öndeki 2 fanın RGB kablosunu anakartındaki RGB girişlerine takıyorsun. Taktıktan sonra AURA SYNC/Armoury Crate'den kontrol edebilirsin.
Alıntıyı görüntüle

Ayrıca dikkat et. Fanların 4 pinli RGB kablolarında bir ok işareti olur, o ok 12 V pini. O ok anakartındaki RGB girişinin 12 V yazan kısmıyla eşleşmek zorunda, yoksa ters takarsan güç alamaz, yanamaz ışık.
Teşşekkurler yani ben orda olan kontrolcuyu soküp takarsam rahatca kullana bilirim 12 v yazini biliyorum ama daha acik cekilde anlattiginiz icin teşşekürler bide power reset tuşunu ordaki kontrolcude cıkartip on panel kablosuna bağlicam demi

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
bide power reset tuşunu ordaki kontrolcude cıkartip on panel kablosuna bağlicam demi
O kasada LED tuşu ve reset tuşu ayrı ayrı mı bilmiyorum, ama eğer sadece reset tuşu varsa, ayrı olarak bir LED tuşu yoksa kontrolcüdeki reset tuşunu anakartına bağlayabilirsin.
Bağlamaya da bilirsin ancak bi' işe yaramayacak öyle :D.

KadirSvn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kadir
Alıntıyı görüntüle

Hocam arkadaş için soruyorumda gigabayt b450 auros elite anakarti var 2 adet argb destegi varmis kasasi msi mag forge 100r nereye takmali argb kablolari ?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hocam arkadaş için soruyorumda gigabayt b450 auros elite anakarti var 2 adet argb destegi varmis kasasi msi mag forge 100r nereye takmali argb kablolari ?
O kasada MAG FORGE 100M'deki gibi ARGB kablolarını kontrolcüden çıkartmaya gerek yok. Kontrolcünün kendisinde anakartla sync yapabilmek için bir ARGB kablosu mevcut.
O kabloyu anakarttaki kırmızı ile işaretli yerlerden birine takacak.
1620207470497.png

Taktıktan sonra ise kasanın üstündeki LED tuşuna birkaç saniye basılı tutacak, böylece MB Sync moduna geçecek.
Eğer o LED tuşuyla MB Sync moduna geçmezse anakartıyla kontrol edemez kasa fanlarındaki ARGB LED'leri.

KadirSvn0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kadir
O kasada MAG FORGE 100M'deki gibi ARGB kablolarını kontrolcüden çıkartmaya gerek yok. Kontrolcünün kendisinde anakartla sync yapabilmek için bir ARGB kablosu mevcut.
O kabloyu anakarttaki kırmızı ile işaretli yerlerden birine takacak.
Alıntıyı görüntüle

Taktıktan sonra ise kasanın üstündeki LED tuşuna birkaç saniye basılı tutacak, böylece MB Sync moduna geçecek.
Eğer o LED tuşuyla MB Sync moduna geçmezse anakartıyla kontrol edemez kasa fanlarındaki ARGB LED'leri.
Cok sağolun hocam tesekkurler pc acikkenmi yapim led tusuna basmayi taktiktan hemen sonra kapaliykenmi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,018,793
Üyeler
161,499
Son üye
Imfromeurope