Anakart nedenli pc reset atıyor sürekli

Reaksiyon skoru
0
bilgisayarım bir gün durduk yere kapandığını fark ettim ve belki güncelleme falandır dedim reset atmış kendine sonra oyuna girdiğimde aynısını bir kaç kez yaşadım sonra ise tamamen reset atmaya lolu açmaya çalıştığımda direkt kapanmaya yada açılmamaya başladı acaba oyundan kaynaklı mı diyip başka bir oyuna girdim kapanmadı fakat bir kaç dakika sonra yine kapandı ve işlemci kullanımı fan sesi arttı ustaya götürdüğümde ise anakart kaynaklı arıza dedi ve başka anakartta pc sorunsuz çalışıyor dedi anakart diyip geçiştirdi ama asıl sorunu merak ediyorum moset pin altlarında yanık olduğunu söyledi az da ve yeni anakart ne kadar maliyet çıkar dediğimde ise baya bir fiyat söyledi o kadar bütçem yok ve anakart modeli ASUS ROG STRİX X670E A GAMİNG WİFİ böyle denli pahalı gelişmiş bir anakartın bozulması çok ironik geliyor açıkçası 5 senedir dayanan daha kötü anakartlar görüyorum acaba teknik servis önerebileceğiniz gönderebileceğim ilgilenebilecek çözüm bilen birisi var mı fikirlerinizi bekliyorum power supply da 1000 w platin sertifikalı anakarttan olduğu kesinleşmiş sanırsam

Ekler

• IMG_20251204_120640.webp
    IMG_20251204_120640.webp
    1.3 MB · Hit: 30
Merhaba, OCCT ile "Power" testi yapar mısınız? Bu şekilde sistemin kapanıp yeniden başlaması çoğu zaman güç kaynağı sorununa çıkar. Diğer taraftan fiziksel bir hasar olmadığı sürece anakartlar kolay kolay bozulan bileşenler değildir.

Merhaba, OCCT ile "Power" testi yapar mısınız? Bu şekilde sistemin kapanıp yeniden başlaması çoğu zaman güç kaynağı sorununa çıkar. Diğer taraftan fiziksel bir hasar olmadığı sürece anakartlar kolay kolay bozulan bileşenler değildir.
OCCT Power testi nasıl yapabilirim ev şartları altında yapabilir miyim birde kasa çok karışık büyük az önce teknik servis denen sözde yerden aldım anakartta problem olduğunu söylüyorlar diğer anakartlarda deneyince sorun olmuyormuş güç kaynağı da platinium sertifikalı 1000 w acaba temassızlık mı diyeceğim az önce çalıştı bir müddet sorun olmadan oyunda gene reset atıyordu şuan da eskiye döndü sürekli reset çekiyor açılmadan birde açılırken bip sesleri geldi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam occt baktım bilgisayar masaüstüne çıkmadan reset atıyor çıksa okey olurum da açılırken kapanıyor tekrar açılıyor tekrar kapanıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam bana da mantıklı gelmiyor anakart bozuk olsa direkt çalışmaz açmaz pc ama sanırsam kısa devre yapabildiğini düşündüm de böyle bir modern yüksek bütçeli anakartta aşırı anormal geliyor

OCCT dediğim şey Furmark gibi bir benchmark uygulaması netten indirip yapabilirsiniz.

Yalnız PC bu haldeyken zor, daha masaüstüne bile gelemiyorsunuz.

BIOS a girebiliyor musunuz? Orada durum nasıl?

OCCT dediğim şey Furmark gibi bir benchmark uygulaması netten indirip yapabilirsiniz.

Yalnız PC bu haldeyken zor, daha masaüstüne bile gelemiyorsunuz.

BIOS a girebiliyor musunuz? Orada durum nasıl?
hocam biosa girebiliyordum da artık hiç giremiyorum biosa giremeden reset atıyor

Geri