Anakart önerisi (secureboot sorunu)

Reaksiyon skoru
14
arkadaşlar anakartım o meşhur B450M S2H V2 anakart. Bu lanet kartta secureboot açamıyorum diye bf2042 yeni çıkan BF6 oynayamıyorum. W11 e bile yükseltsem valorant açmıyor.
Değiştirmek istiyorum. Sorun şu sistemim AM4 bir sistem. r5 5600 işlemci ve ramlar var. anakartı güncellersem işlemci ve ram de değiştirmem gerekicek. öneri anakart tavsiyelerinizi ya da fikirlerinizi bekliyorum
TEŞEKKÜRLER.

320 ve 520 serilerinin teknolojisi çok kötü olduğundan b450 kartlara baktım ama b450 kartların en giriş seviyesi hariç mos ve vrm soğutması olan orta seviye versiyonları üretimi bittiğinden fiyatları uçmuş.

2.el almak mantıklı olur am4.

ama yinede 520 seviyesinde bi kaç tane önereyim.

bilgisayarını yüksek yükte kullanıyormusun?
mos ve vrm soğutucusuna ihtiyacın varmı?
bide bütçe ne kadar.

320 ve 520 serilerinin teknolojisi çok kötü olduğundan b450 kartlara baktım ama b450 kartların en giriş seviyesi hariç mos ve vrm soğutması olan orta seviye versiyonları üretimi bittiğinden fiyatları uçmuş.

2.el almak mantıklı olur am4.

ama yinede 520 seviyesinde bi kaç tane önereyim.

bilgisayarını yüksek yükte kullanıyormusun?
mos ve vrm soğutucusuna ihtiyacın varmı?
bide bütçe ne kadar.
yüksek yük dediğini tam anlamadım ama şöyle yazabilirim. yayın açıyorum max bu diğer zmaanlarda da normal oyun oynuyorum ekstra bir render alma gibi bir şey yapmadım. işlemcimi 0 aldım 2. elden bu parçaları satıp bir tık üstüne ekleyip am5 sistem kurmam mümkün ise öyle yapabilirim. am5 sistemlerde pek fikrim yok. tavsiye işlemci ram anakartınız varsa yazar mısınız. ekstradan r3 2200g işlemcimde var onu da satabilirim bu parçalar yanında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İkinci elden iyi bir B450 alabilirsin.
başka bir markanın b450si ama sizce hangi markanın b450sini almalıyım alıcak olsam

yüksek yük dediğini tam anlamadım ama şöyle yazabilirim. yayın açıyorum max bu diğer zmaanlarda da normal oyun oynuyorum ekstra bir render alma gibi bir şey yapmadım. işlemcimi 0 aldım 2. elden bu parçaları satıp bir tık üstüne ekleyip am5 sistem kurmam mümkün ise öyle yapabilirim. am5 sistemlerde pek fikrim yok. tavsiye işlemci ram anakartınız varsa yazar mısınız. ekstradan r3 2200g işlemcimde var onu da satabilirim bu parçalar yanında.

başka bir markanın b450si ama sizce hangi markanın b450sini almalıyım alıcak olsam
bikaç seneye am6 çıkacak o sebepden am5 iyice ucuzlamaya başladı geçebilirsin aslında.
geçecek kadar sistem gereksinimine ihtiyacın yoksa bu sistem seni götürüyorsa böle kalabilirsin.

güzel bi 2.el b450 alman mantıklı olur
am4 anakart fiyatları nerdeyse am5ler kadar.
üretim azalımından fiyatları çok.
ucuz olan tek parçalar vrm soğutmasız düz kartlar ama onlarda senin gibi uzun kullanımlarda sistemde ısınma ve yorma yapabilir.
2.el vrm soğutmalı b450 lere bak bulamassan sana burda 0 ürün linki bırakıyorum <3

bunu alman yeterli olur.
ama haberin olsun oc desteği bulnumuyor eğer oc yapmak istiyorsan b450 serisi alman gerekli.

bikaç seneye am6 çıkacak o sebepden am5 iyice ucuzlamaya başladı geçebilirsin aslında.
geçecek kadar sistem gereksinimine ihtiyacın yoksa bu sistem seni götürüyorsa böle kalabilirsin.

güzel bi 2.el b450 alman mantıklı olur
am4 anakart fiyatları nerdeyse am5ler kadar.
üretim azalımından fiyatları çok.
ucuz olan tek parçalar vrm soğutmasız düz kartlar ama onlarda senin gibi uzun kullanımlarda sistemde ısınma ve yorma yapabilir.
2.el vrm soğutmalı b450 lere bak bulamassan sana burda 0 ürün linki bırakıyorum <3

bunu alman yeterli olur.
ama haberin olsun oc desteği bulnumuyor eğer oc yapmak istiyorsan b450 serisi alman gerekli.
bu sistem benim için uygun ekran kartı ve işlemcimi alalı 1*1.5 sene oldu onları değiştirmek istemiyorum açıkçası. parçaları satmak üstüne para eklemek yeni sisteme geçmek uzun bir süreç gibi. OC yapmak gibi bir isteğim yok. aslında bu kartı da değiştirmek istemiyordum ama o SECUREBOOT iyice sinirimi bozunca dayanamadım. Eğer bu anakart işimi çözecekse fiyatı da makul beni zorlamaz. Teşekkür ederim yardımın için. Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı acaba?

bu sistem benim için uygun ekran kartı ve işlemcimi alalı 1*1.5 sene oldu onları değiştirmek istemiyorum açıkçası. parçaları satmak üstüne para eklemek yeni sisteme geçmek uzun bir süreç gibi. OC yapmak gibi bir isteğim yok. aslında bu kartı da değiştirmek istemiyordum ama o SECUREBOOT iyice sinirimi bozunca dayanamadım. Eğer bu anakart işimi çözecekse fiyatı da makul beni zorlamaz. Teşekkür ederim yardımın için. Başka dikkat etmem gereken bir şey var mı acaba?
anakartı alırken satıcıya bios güncellemesi yapıp yollamasını iste.
a520 anakoartlar bios güncel değilse senin işlemcini görmez, bu sebeple sistemi açamassın, açamadığın için güncelleyemez ve kitlenirsin.

onun dışında sistem geldiğinde biosa girip xmp yi açmayı unutma :)
ramlerin tam performans çalışmaz yoksa.

iyi eğlenceler :)

secureboot sorunu ile detaylı bir araştırma sormak yerine makalelerden v bak aldıktan sonra sorun çıkarsa senin adına üzülürüm :)

anakartı alırken satıcıya bios güncellemesi yapıp yollamasını iste.
a520 anakoartlar bios güncel değilse senin işlemcini görmez, bu sebeple sistemi açamassın, açamadığın için güncelleyemez ve kitlenirsin.

onun dışında sistem geldiğinde biosa girip xmp yi açmayı unutma :)
ramlerin tam performans çalışmaz yoksa.

iyi eğlenceler :)

secureboot sorunu ile detaylı bir araştırma sormak yerine makalelerden v bak aldıktan sonra sorun çıkarsa senin adına üzülürü0 al
0 alacağım nasıl yapabilirim o satıcıya yazma işini. XMP için teşekkür ederim. SECUREBOOT işini baya bi baktım diyebilirim. GİGABYTE ın B450 anakartları sıkıntılı gibi başka bir B450 nin bu tarz sorun çıkardığını görmedim. A520 leri araştıracağım şimdi umarım onlarda secureboot sorunu yoktur.

chatgpt ye bazı şeyleri soraiblirsin donanım konusunda kendisini test ettim çoğu bilgiye sahip :)
fiyat hariç :D

chatgpt ye bazı şeyleri soraiblirsin donanım konusunda kendisini test ettim çoğu bilgiye sahip :)
fiyatları 2010 dan alıyor galiba dediğinde haklısınn 😁

• A520 yonga seti yeni nesil AM4 anakart olduğu için UEFI desteği tamamen yerleşik geliyor ve Secure Boot menüsü tam erişilebilir.
  • Asus, BIOS arayüzünde Secure Boot ayarlarını gizlemez (Gigabyte B450M S2H V2’nin bazı revizyonlarındaki gibi kısıtlama yok).
  • CSM/UEFI geçişi net şekilde ayarlanabiliyor ve “Secure Boot Keys” yükleme seçenekleri mevcut.
  • Bu kart Ryzen 5000 serisini (senin Ryzen 5 5600’ü) zaten kutudan çıktığı gibi destekliyor, BIOS güncelleme derdi yok.
  • bana bunları yazdı ama tekrardan güncelleme ile ilgili neler yapabiliyorlar bi sormaya çalışacağım satıcıya her şey için teşekkür ederim iyi günler..

fiyatları 2010 dan alıyor galiba dediğinde haklısınn 😁

• A520 yonga seti yeni nesil AM4 anakart olduğu için UEFI desteği tamamen yerleşik geliyor ve Secure Boot menüsü tam erişilebilir.
  • Asus, BIOS arayüzünde Secure Boot ayarlarını gizlemez (Gigabyte B450M S2H V2’nin bazı revizyonlarındaki gibi kısıtlama yok).
  • CSM/UEFI geçişi net şekilde ayarlanabiliyor ve “Secure Boot Keys” yükleme seçenekleri mevcut.
  • Bu kart Ryzen 5000 serisini (senin Ryzen 5 5600’ü) zaten kutudan çıktığı gibi destekliyor, BIOS güncelleme derdi yok.
  • bana bunları yazdı ama tekrardan güncelleme ile ilgili neler yapabiliyorlar bi sormaya çalışacağım satıcıya her şey için teşekkür ederim iyi günler..
yinede güncel yollasınlar bios güncellemek çok büyük dert.
güncelleme sırasınsa elektrik giderse kart bozulacağından stres ve rşsk fazla.
yollamadan kendileri yapsınlar :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,219
Üyeler
183,396
Son üye
rand0m1i
Geri