merhaba yeni sistem topladım anakartım
ramleri çıkar tek slot ram takarak açmayı denemerhaba yeni sistem topladım anakartım
MAG B650 TOMAHAWK WIFI ancak sistemi actığımda cpu ışığı yanıyor dram ışığı da yanıyor anakartın destek bölümünde sistemde takılı ramler yok acaba anakard desteği olmadığı için mi bu hatayı alıyorum ramler aşağıda yazdım işlemcim 7800x3d
Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30
denedim olmadı dram ışığı ve cpu ışığı yamaya devam ediyor görüntü yok ( bios flashbak) ile bir kaç farkleı bios sürümü güncelleme yaptım yine görüntü gelmediramleri çıkar tek slot ram takarak açmayı dene
Bios güncel pil söktüm taktım değiştirdim sonuç değişmedi sanırım ramler uyumsuz ondan yaBios güncelmi ? Ramlerde expo desteği yok galiba uyumsuzluktan da olabilir. Bios pilini çıkarıp deneyin bazen her şey sıfırlanınca açılabilir fakat expo desteği yok veya ram uyumsuzluğu var diye yine de açılmayabilir. Bios pilini çıkarıp 5 dk bekleyin ramlerinde 2.ve 4. slota yerlerini değiştirerek takın .
ne kadar süre bekliyorsun açılmasını? DDR5 sistemlerde bazen geç tanılama yapabiliyordenedim olmadı dram ışığı ve cpu ışığı yamaya devam ediyor görüntü yok ( bios flashbak) ile bir kaç farkleı bios sürümü güncelleme yaptım yine görüntü gelmedi
10 dakika beklediğim oldu cok uzun beklemedimne kadar süre bekliyorsun açılmasını? DDR5 sistemlerde bazen geç tanılama yapabiliyor
Olabilir çok uzun süre beklenip hala beep sesi gelip açılmıyorsa ramler de expo desteği olmadığından veya anakart destek listesinde olmadığından olabilir.denedim olmadı dram ışığı ve cpu ışığı yamaya devam ediyor görüntü yok ( bios flashbak) ile bir kaç farkleı bios sürümü güncelleme yaptım yine görüntü gelmedi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bios güncel pil söktüm taktım değiştirdim sonuç değişmedi sanırım ramler uyumsuz ondan ya
yok amd expo da yazıyor satıcıya soruyorum destekliyor diyor da msı sitesinde yok aldığım ramlerOlabilir çok uzun süre beklenip hala beep sesi gelip açılmıyorsa ramler de expo desteği olmadığından veya anakart destek listesinde olmadığından olabilir.
Yukarda arkadaş haklı olarak sormuş bekleme konusunu 10 dk beklemişsiniz o süre zaten gereğinden fazla uzun, tahmin ettimiz gibi uyumsuzluktan açılmıyor sanırsam. Kutusunda sadece intel xmp mi yazıyor ramlerin?
Expo desteği varmiş demek ben sadece intel desteklidir diye düşünmüştüm. Açılışta kasanın hata beep sesleri geliyormu ? hiç, 3 kere falan sadece siyah ekranda mı kalıyor hiç ses çıkarmadan. Tek beep sesi geliyormu başta ?yok amd expo da yazıyor satıcıya soruyorum destekliyor diyor da msı sitesinde yok aldığım ramler
çözdüm sonunda yıldırdı beni 4. ram slotuna tek ram taktım geldi görüntü ışıklar da söndü hepinize teşekkrü ediyorumExpo desteği varmiş demek ben sadece intel desteklidir diye düşünmüştüm. Açılışta kasanın hata beep sesleri geliyormu ? hiç, 3 kere falan sadece siyah ekranda mı kalıyor hiç ses çıkarmadan. Tek beep sesi geliyormu başta ?
Görüntü gelmesi iyi fakat ramleri daha sonra çift olarak 2. ve 4 . slota takarakta denediniz mi yani dual çalışacak şekilde . Oluyorsa mesela kalamamış demektir. Geçen yanlış hatırlamıyorsam yine buradan bir arkadaş çift taktımda açılmıyor diyordu çünkü. Tek tek onda da açılıyordu.çözdüm sonunda yıldırdı beni 4. ram slotuna tek ram taktım geldi görüntü ışıklar da söndü hepinize teşekkrü ediyorum
evet çift ram takınca yine acılmıyor tek de acıyor ne yapacağım ?Görüntü gelmesi iyi fakat ramleri daha sonra çift olarak 2. ve 4 . slota takarakta denediniz mi yani dual çalışacak şekilde . Oluyorsa mesela kalamamış demektir. Geçen yanlış hatırlamıyorsam yine buradan bir arkadaş çift taktımda açılmıyor diyordu çünkü. Tek tek onda da açılıyordu.
O arkadaşımızda aynı sıkntıdan behsetti konusunda yine yardımcı olmaya çalışmıştık. Malasef o kişi de dual açmıyor diye ramleri iade etmişti en son. Onun anakartıda msi am5 ti. Msi biraz ram seçiyor am5 te. Sizde mecburen bir türlü çözülmezse ramleri geri verin açlmıyor diye. Anakart listesinde olan bir ram kiti seçin.evet çift ram takınca yine acılmıyor tek de acıyor ne yapacağım ?