Yardım Anakart-Ram uyumu

bartu35

80+
Reaksiyon skoru
209
Asus Prime B450m-k modeline Corsair Vengeance Lpx 8x2 3200mhz ram takıcam. Anakartın uyumluluk listesinde bulamadım. Ram model kodu cmk16gx4m2e3200c16. Ayrıyetten ram'in kutusunda intel i7-intel core supports yazıyor. amd ryzen 5 3600'da sorun yaşar mıyım? teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Asus Prime B450m-k modeline Corsair Vengeance Lpx 8x2 3200mhz RAM takıcam. Anakartın uyumluluk listesinde bulamadım. RAM model kodu cmk16gx4m2e3200c16. Ayrıyetten RAM'in kutusunda Intel i7-Intel core supports yazıyor. AMD ryzen 5 3600'da sorun yaşar mıyım? teşekkürler.

intel core supported dediği büyük ihtimalle ıntel xmp desteği var ibaresidir(xmp nin amd karşılığı galiba d.o.c.p olması lazım bu teknoloji hiç bir işle uğraşmadan bellekleri anakart sınırı yerine maximum çıkabildiği hıza ayarlıyor(oc yapmadan) bellek %99 ihtimalle hiçbir sorun çıkarmayacaktır

Intel core supported dediği büyük ihtimalle ıntel xmp desteği var ibaresidir(xmp nin AMD karşılığı galiba d.o.c.p olması lazım bu teknoloji hiç bir işle uğraşmadan bellekleri anakart sınırı yerine maximum çıkabildiği hıza ayarlıyor(oc yapmadan) bellek %99 ihtimalle hiçbir sorun çıkarmayacaktır

Çok teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,188,396
Üyeler
188,587
Son üye
maksutyilan16