Selamlar herkese. Benim sorum aslında anakartta işlemci için hangi kriterler önemlidir veya anakartın işlemciyi beslemesi neye bağlı diyebiliriz. Giriş seviye DDR5'a serisi anakarta Ryzen 9 9950x3D işlemci takılır mı? Takılırsa nasıl olur, takılmıyorsa neden? Burada mesele anakarttaki VRM'ler mi ve bu VRM'nin ölçüsü nedir? Yoksa anakartın güç girişleri mi önemli DDR5 anakartlarda genellikle 8 pin veya 16 pin olduğunu gördüm ama mesela şu an kullandığım DDR4 B450M anakartta 4 pin güç girişi var sadece anakartın.
Örnek verecek olursak.
Burada 4 tane DDR5 MSI'ın ucuzdan pahalıya anakartı var. İlk üçü 8 pin girişli sonuncusu 16 pin girişli. Benim burada Ryzen 9 9950x3D işlemciyi sıkıntı çıkarır ama takılır dediğiniz anakart hangisidir ve bu sıkıntının çözümü var mıdır? Bir de sıkıntısız çalışacak olan minimum anakart nedir onu sormak istiyorum ve cevap verirken anakarta dikkat ettiğiniz kriterleri de söylerseniz çok sevinirim.
Bir de mesela şu an bende ASRock'un B450M anakartı var ve 5600 takılı ben buna R7 5800x3D takarsam ne olur? Besleyip beslememesi neye bağlı?
Benim burada demek istediğim öyle bir anakart olsun ki son nesil işlemcileri destekleyebilecek kadar bir kapasitesi olsun ileride eğer yüksek seviye işlemciye geçilmek istenirse anakart değiştirilmek zorunda kalınmasın önü açık olsun yani
Örnek verecek olursak.
MSI Pro A620M-E AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro A620M-E AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro A620M-E AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
MSI Pro B650M-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro B650M-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B650M-B AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.449,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B650M-P AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.547,52 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart özelliklerini incele, 5.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Burada 4 tane DDR5 MSI'ın ucuzdan pahalıya anakartı var. İlk üçü 8 pin girişli sonuncusu 16 pin girişli. Benim burada Ryzen 9 9950x3D işlemciyi sıkıntı çıkarır ama takılır dediğiniz anakart hangisidir ve bu sıkıntının çözümü var mıdır? Bir de sıkıntısız çalışacak olan minimum anakart nedir onu sormak istiyorum ve cevap verirken anakarta dikkat ettiğiniz kriterleri de söylerseniz çok sevinirim.
Bir de mesela şu an bende ASRock'un B450M anakartı var ve 5600 takılı ben buna R7 5800x3D takarsam ne olur? Besleyip beslememesi neye bağlı?
Asrock B450M-HDV R4 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asrock B450M-HDV R4 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asrock B450M-HDV R4 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 2.136,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Mesaj otomatik birleştirildi:
Benim burada demek istediğim öyle bir anakart olsun ki son nesil işlemcileri destekleyebilecek kadar bir kapasitesi olsun ileride eğer yüksek seviye işlemciye geçilmek istenirse anakart değiştirilmek zorunda kalınmasın önü açık olsun yani