Neler Yeni

Yardım Anakart ve işlemci uyumluluğu nasıl belirlenir?

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Kerem Özbey
Evet , mosfet soğutucu olmayınca ısı açısından sıkıntılı olabilir. Bu model orta-üst segmente hitap eden bir model. Çoğu üst seviye işlemci ile sorunsuz çalışır.
Screenshot_59.png

Bunun ondan farkı ne peki hocam bunun işlemci soketinin solunda soğutması var ama üstte yok faz olarak da daha düşüktür.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Mehmet Aslan
Alıntıyı görüntüle

Bunun ondan farkı ne peki hocam bunun işlemci soketinin solunda soğutması var ama üstte yok faz olarak da daha düşüktür.
Faz bilgisi paylaşılmamış o sebeple pek bilgim yok , form faktörü m-ATX , diğer modele göre boyutu küçük , soğutması da ona göre bir miktar daha zayıf olur muhtemelen.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Kerem Özbey
Faz bilgisi paylaşılmamış o sebeple pek bilgim yok , form faktörü m-ATX , diğer modele göre boyutu küçük , soğutması da ona göre bir miktar daha zayıf olur muhtemelen.
Anakart boyutu da mı etkiliyor, onu bilmiyordum? büyük olması daha mı iyi

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Mehmet Aslan
Anakart boyutu da mı etkiliyor, onu bilmiyordum? büyük olması daha mı iyi
Boyut hayati önemde değil hocam onu kastetmedim , atx e göre soğutması daha iyi olan matx ler de olabilir. Bu tamamen ürün modeline bağlı bir durum.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Kerem Özbey
Boyut hayati önemde değil hocam onu kastetmedim , atx e göre soğutması daha iyi olan matx ler de olabilir. Bu tamamen ürün modeline bağlı bir durum.
Screenshot_60.png

Üstteki soğutmaların ne olduğunu anladım orası işlemci için önemli ana elektronik parçaların olduğu kısım peki bir de bu işaretlediğim yerde bir soğutucu oluyo genelde orası neyi soğutuyor

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Mehmet Aslan
Alıntıyı görüntüle

Üstteki soğutmaların ne olduğunu anladım orası işlemci için önemli ana elektronik parçaların olduğu kısım peki bir de bu işaretlediğim yerde bir soğutucu oluyo genelde orası neyi soğutuyor
O kadar detay bilgim yok hocam maalesef :D Biraz daha zorlarsak msi bizi fabrikada işe alacak :kekw:

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Kerem Özbey
O kadar detay bilgim yok hocam maalesef :D Biraz daha zorlarsak msi bizi fabrikada işe alacak :kekw:
O zaman hocam ben konuyu benim anakartın "devasa" soğutma bloğuyla kapatmak istiyorum buyrun 😂 5600'ü OC yapsam sıkıntı çıkarır mı acaba?

Screenshot_63.png

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Mehmet Aslan

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Kerem Özbey
Abartmadan deneyebilirsin , ama mutlaka konu aç ve rehber al.
Eyvallah hocam

Hocam epeyde https://www.epey.com/anakart/karsil...-battle-ax-a620m-d-pro-v14_msi-pro-b760-p-ii/

şöyle bir 3 4 bin seviyelerindeki popüler anakartları kıyasladım ve incelerken bir şey farkettim

şu iki kart aynı fiyatta olmasına rağmen devasa puan farkı var.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Mehmet Aslan
Eyvallah hocam

Hocam epeyde https://www.epey.com/anakart/karsil...-battle-ax-a620m-d-pro-v14_msi-pro-b760-p-ii/

şöyle bir 3 4 bin seviyelerindeki popüler anakartları kıyasladım ve incelerken bir şey farkettim

şu iki kart aynı fiyatta olmasına rağmen devasa puan farkı var.
o anakartların biri intel biri amd için hocam. İntel uyumlu anakartlar amd ye göre bir miktar daha ucuz olabilir.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Kerem Özbey
o anakartların biri intel biri amd için hocam. İntel uyumlu anakartlar amd ye göre bir miktar daha ucuz olabilir.
Anladım. Bu arada benim anakartın sitesinde şöyle yazılı

- Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors
- 6 Power Phase design
- Supports CPU up to 105W

ve AMD Ryzen 7 5800X3D varsayılan TDP'si 105W. Yani sınırda mı kalıyor :D

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,604
İsim
Mehmet Aslan
Anladım. Bu arada benim anakartın sitesinde şöyle yazılı

- Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors
- 6 Power Phase design
- Supports CPU up to 105W

ve AMD Ryzen 7 5800X3D varsayılan TDP'si 105W. Yani sınırda mı kalıyor :D
Evet sınırdasın , işlemci watt ı yer yer bazı senaryolarda artabilir , işlemciden tam verim alamayabilirsin.

Son düzenleme:

Nezha

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle

Orası anakartın chipsetlerinin olduğu kısım. Üstünde pasif soğutucu ile kapalı ama soğutmaktan çok korunması için kapatıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,221
Üyeler
161,971
Son üye
GANFET
Top Bottom