- Konu Sahibi Konu Sahibi
Faz bilgisi paylaşılmamış o sebeple pek bilgim yok , form faktörü m-ATX , diğer modele göre boyutu küçük , soğutması da ona göre bir miktar daha zayıf olur muhtemelen.Alıntıyı görüntüle
Bunun ondan farkı ne peki hocam bunun işlemci soketinin solunda soğutması var ama üstte yok faz olarak da daha düşüktür.
Anakart boyutu da mı etkiliyor, onu bilmiyordum? büyük olması daha mı iyiFaz bilgisi paylaşılmamış o sebeple pek bilgim yok , form faktörü m-ATX , diğer modele göre boyutu küçük , soğutması da ona göre bir miktar daha zayıf olur muhtemelen.
Boyut hayati önemde değil hocam onu kastetmedim , atx e göre soğutması daha iyi olan matx ler de olabilir. Bu tamamen ürün modeline bağlı bir durum.Anakart boyutu da mı etkiliyor, onu bilmiyordum? büyük olması daha mı iyi
Boyut hayati önemde değil hocam onu kastetmedim , atx e göre soğutması daha iyi olan matx ler de olabilir. Bu tamamen ürün modeline bağlı bir durum.
O kadar detay bilgim yok hocam maalesef Biraz daha zorlarsak msi bizi fabrikada işe alacakAlıntıyı görüntüle
Üstteki soğutmaların ne olduğunu anladım orası işlemci için önemli ana elektronik parçaların olduğu kısım peki bir de bu işaretlediğim yerde bir soğutucu oluyo genelde orası neyi soğutuyor
O zaman hocam ben konuyu benim anakartın "devasa" soğutma bloğuyla kapatmak istiyorum buyrun 5600'ü OC yapsam sıkıntı çıkarır mı acaba?O kadar detay bilgim yok hocam maalesef Biraz daha zorlarsak msi bizi fabrikada işe alacak
Abartmadan deneyebilirsin , ama mutlaka konu aç ve rehber al.O zaman hocam ben konuyu benim anakartın "devasa" soğutma bloğuyla kapatmak istiyorum buyrun 5600'ü OC yapsam sıkıntı çıkarır mı acaba?
Alıntıyı görüntüle
Eyvallah hocamAbartmadan deneyebilirsin , ama mutlaka konu aç ve rehber al.
o anakartların biri intel biri amd için hocam. İntel uyumlu anakartlar amd ye göre bir miktar daha ucuz olabilir.Eyvallah hocam
Hocam epeyde https://www.epey.com/anakart/karsil...-battle-ax-a620m-d-pro-v14_msi-pro-b760-p-ii/
şöyle bir 3 4 bin seviyelerindeki popüler anakartları kıyasladım ve incelerken bir şey farkettim
Asus Prime B650M-K - MSI Pro B760-P II Karşılaştırması - Epey
Epey - Asus Prime B650M-K - MSI Pro B760-P II özellik ve fiyat karşılaştırmasıwww.epey.com
şu iki kart aynı fiyatta olmasına rağmen devasa puan farkı var.
Anladım. Bu arada benim anakartın sitesinde şöyle yazılıo anakartların biri intel biri amd için hocam. İntel uyumlu anakartlar amd ye göre bir miktar daha ucuz olabilir.
Evet sınırdasın , işlemci watt ı yer yer bazı senaryolarda artabilir , işlemciden tam verim alamayabilirsin.Anladım. Bu arada benim anakartın sitesinde şöyle yazılı
- Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors
- 6 Power Phase design
- Supports CPU up to 105W
ve AMD Ryzen 7 5800X3D varsayılan TDP'si 105W. Yani sınırda mı kalıyor
Orası anakartın chipsetlerinin olduğu kısım. Üstünde pasif soğutucu ile kapalı ama soğutmaktan çok korunması için kapatıyorlar.Alıntıyı görüntüle
Üstteki soğutmaların ne olduğunu anladım orası işlemci için önemli ana elektronik parçaların olduğu kısım peki bir de bu işaretlediğim yerde bir soğutucu oluyo genelde orası neyi soğutuyor