Yardım Anakart VGA LED arızası

Halojey

80+
Reaksiyon skoru
96
İyi günler. 5 gün önce yaşadığım ve çözemedim bir sorun için yardıma ihtiyacım var. Ryzen 5 2600x ve x370 SLI plus ikilisini kullanıyorum. Sabah sistemi açtım işimi hallettim ve kapatmak istedim ancak ekran, klavye ve fare kapandı kasa açık kaldı. Bende daha önceden böyle bir durum yaşadığım için restart tuşuna bastım ancak ekran gelmedi ve anakart EZ DEBUG LED kısmında VGA LED yandı. İlk önce ekran kartı sandım ancak kart çalışıyor. Denediklerim..
- Statik elektriği almak

- Bios pilini çıkartmak

- CMOS sıfırlamak pinler ile

- Tüm ekstra parçaları sökmek

- Ramleri sökmek farklı kombinasyon ve teker teker slotlarda denemek

- Ekran kartını sökmek

- Başka ekran kartı takmak

Ancak sorun halen çözülmedi ve ekran kartımın sağlam olduğunu düşünüyorum diğer kart ile de çalışmadı çünkü. Benim düşüncem anakart yanması, ama yinede bilen var ise diye sormak istedim. Eğer anakart ise yeni anakart alacağım. X470 düşünüyorum ama psu tek 8 pin var sorunsuz olur ise X470 kullanacağım.

Ekler

• 1000026260.webp
    1000026260.webp
    29.1 KB · Hit: 14
Son düzenleme:
PCI-E slotlarını iyice temizledin mi içinde toz kalmış olabilir , ekran kartın sarkma yapıyor muydu , başka işlemciyle denedin mi

PCI-E slotlarını iyice temizledin mi içinde toz kalmış olabilir , ekran kartın sarkma yapıyor muydu , başka işlemciyle denedin mi
Slotları temizledim sistem çalışırken oldu bu olay kapat dedim kapanmadı bekledim sonra reset attım vga ler yandı düzelmedi başka kart ile denedim çalışan yine görüntü yok işlemci değiştirmedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Slotları temizledim sistem çalışırken oldu bu olay kapat dedim kapanmadı bekledim sonra reset attım vga ler yandı düzelmedi başka kart ile denedim çalışan yine görüntü yok işlemci değiştirmedim
Sarkma yapmıyor 7 yıldır sorunsu kullandım

anakartın pcı-e yollarında arıza olabilir , işlemciyi en son ne zamana değiştirdin işlemcideki yol da bozulmuş olabilir

İşlemci değişmedi sadece en son Eylül ayında macun yeniledim genel temizlik yaptım o kadar
başka çalışan bir işlemciyle dene olmazsa anakart değişecek zaten

Geri