Halojey
80+
- Reaksiyon skoru
- 96
İyi günler. 5 gün önce yaşadığım ve çözemedim bir sorun için yardıma ihtiyacım var. Ryzen 5 2600x ve x370 SLI plus ikilisini kullanıyorum. Sabah sistemi açtım işimi hallettim ve kapatmak istedim ancak ekran, klavye ve fare kapandı kasa açık kaldı. Bende daha önceden böyle bir durum yaşadığım için restart tuşuna bastım ancak ekran gelmedi ve anakart EZ DEBUG LED kısmında VGA LED yandı. İlk önce ekran kartı sandım ancak kart çalışıyor. Denediklerim..
- Statik elektriği almak
- Bios pilini çıkartmak
- CMOS sıfırlamak pinler ile
- Tüm ekstra parçaları sökmek
- Ramleri sökmek farklı kombinasyon ve teker teker slotlarda denemek
- Ekran kartını sökmek
- Başka ekran kartı takmak
Ancak sorun halen çözülmedi ve ekran kartımın sağlam olduğunu düşünüyorum diğer kart ile de çalışmadı çünkü. Benim düşüncem anakart yanması, ama yinede bilen var ise diye sormak istedim. Eğer anakart ise yeni anakart alacağım. X470 düşünüyorum ama psu tek 8 pin var sorunsuz olur ise X470 kullanacağım.
- Statik elektriği almak
- Bios pilini çıkartmak
- CMOS sıfırlamak pinler ile
- Tüm ekstra parçaları sökmek
- Ramleri sökmek farklı kombinasyon ve teker teker slotlarda denemek
- Ekran kartını sökmek
- Başka ekran kartı takmak
Ancak sorun halen çözülmedi ve ekran kartımın sağlam olduğunu düşünüyorum diğer kart ile de çalışmadı çünkü. Benim düşüncem anakart yanması, ama yinede bilen var ise diye sormak istedim. Eğer anakart ise yeni anakart alacağım. X470 düşünüyorum ama psu tek 8 pin var sorunsuz olur ise X470 kullanacağım.
Ekler
Son düzenleme: