Neler Yeni

anakarta 3 ram takarsak nolur

M3hmeT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet
merhaba b550 anakartta 4 adet ram slotu var ben 8+8+8 gibi takabilirmiyim yoksa illa 8x2 veya 8x3 şeklindemi takmam lazım? (eğer biliyorsanız dalga geçmeyin merak ettim)
Mesaj otomatik birleştirildi:

düzeltme sondaki 8x3 değil 8x4 olacak

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
merhaba b550 anakartta 4 adet ram slotu var ben 8+8+8 gibi takabilirmiyim yoksa illa 8x2 veya 8x3 şeklindemi takmam lazım? (eğer biliyorsanız dalga geçmeyin merak ettim)

Bende yakın zamanda pc topladım, topladığım yerden bilgi aldım. 8+8+8 yapabilirsin. Tabii bunların uyuşan ram ler olması lazım, aynı ram den takabilirsen on numara. Ama ramleri takarken genel bilgi; tek ise 2. slota, iki taneyse 2 ve 4'e, üçüncü de istediğin yere takabiliyormuşsun.

Bu bilgiyi direkt incehesap'ın teknik servisinden aldım, kasayı götürmüştüm. İlgilendiler sağolsunlar.

kavalende

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Kavalende Canım
Aynı ram(marka, model, frekans) olduktan sonra performansa etkisi olur. 16 yerine 24 gb kullanmış olursun. hatta elinde varsa takıp denemek daha iyi olur. Performansı gözlemlemiş olursun direkt

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Hamza Ziya Üstün
Dalga geçilecek bir şey yok hocam. Takabilirsin ancak ramler çift kanal olarak çalışmayabilir. Bütün ramlerin aynı model olmasına dikkat et. 8x3 yapacağıma 8x2 yapardım ben olsam. Şu anlık ucu ucuna yetse de ileride bir 8x2 kit daha alırsınız

M3hmeT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende yakın zamanda pc topladım, topladığım yerden bilgi aldım. 8+8+8 yapabilirsin. Tabii bunların uyuşan ram ler olması lazım, aynı ram den takabilirsen on numara. Ama ramleri takarken genel bilgi; tek ise 2. slota, iki taneyse 2 ve 4'e, üçüncü de istediğin yere takabiliyormuşsun.

Bu bilgiyi direkt incehesap'ın teknik servisinden aldım, kasayı götürmüştüm. İlgilendiler sağolsunlar.
bu performans içinmi yoksa zorunlu birşeymi

Hasan344

80+ Gold
Takabilirsin.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin

knkm aynı model 3x8gb ram takabilirsin ilk ikisini 2. ve 4. slota diğerini ise 1 veya 3 e takabilirsin ama ramleri alacağın yerden tek seferde 3x sipariş geç

M3hmeT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gaming genden alacağım ramin arkasındaki kodu googlede aratıp alsam olurmu?

knkm aynı model 3x8gb ram takabilirsin ilk ikisini 2. ve 4. slota diğerini ise 1 veya 3 e takabilirsin ama ramleri alacağın yerden tek seferde 3x sipariş geç

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel

3 modül RAM önerilmiyor. En stabil sistemler için 2 veya 4 modül öneriliyor. Çipleri farklıysa uyumsuzluk yaratabilir. Takılır ama sağlıklı olmaz Dual Chanel'da daha fazla performans alırsınız elinizdeki RAM'i satabilirsiniz gereksiz ekleme yapmanıza gerek yok. Daha stabil bir sistem için ya 2x8 veya 2x16 kullanmalısınız. Dual veya Quad Channel RAM kullanmanızı öneririm. Quad Channel için anakartın desteklemesi gerekiyor diye biliyorum.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Dual ile Quad farkı bu Quad channel olayını son zamanlarda duymaya başladım olayı nedir nasıl çalışır bilmiyorum. Aşağıdaki farklara bakarsınız

Top Bottom