Anakarta vida yapıştı! Yardım!

Allah rızası için yardım edin. Büyük ihtimalle yanlış vida ile sıktım. Lütfen yardım edin.
Pense ile döndürmeyi denediniz mi? Ama anakarta dikkat edin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben hala nasıl olduğunu anlamaya çalışıyorum. O vida ne vidası ilk resim anakartın arkası mı?

Konu sahibi vida ile boğuşurken öldü herhalde.

Kardeşim benim anakartımda şöyle bir sorun olmuştu, kasaya bifaladım fakat sökerken çıkartamadım kasanın dişi ile birlikte komple çıktı ve kasa dişini hareket ettirmeden vidayı çevirmem gerekiyor fakat ben de yapamadım. Aynı durum CPU Sogutucusunda da oldu aynı şekilde bastıratak anakartı geri yerleştirdüm ve çıkartamıyorum. Bunun bir aleti olması gerekiyor altta ki vidayı veya dişi vs sabit tutması için. Eğer böyle bir aleti bulursan bana da söyler misin? Şuanlık bir zararı yok bana fakat ileride mutlaka değişiklişe gideceğim zaman olucaktır.

Kardeşim benim anakartımda şöyle bir sorun olmuştu, kasaya bifaladım fakat sökerken çıkartamadım kasanın dişi ile birlikte komple çıktı ve kasa dişini hareket ettirmeden vidayı çevirmem gerekiyor fakat ben de yapamadım. Aynı durum CPU Sogutucusunda da oldu aynı şekilde bastıratak anakartı geri yerleştirdüm ve çıkartamıyorum. Bunun bir aleti olması gerekiyor altta ki vidayı veya dişi vs sabit tutması için. Eğer böyle bir aleti bulursan bana da söyler misin? Şuanlık bir zararı yok bana fakat ileride mutlaka değişiklişe gideceğim zaman olucaktır.
Altdakini pense ile tutup vidayi tornavida ile döndürebilir.

Altdakini pense ile tutup vidayi tornavida ile döndürebilir.
Anakartım kasanın yuvasında ki diş ve vida arasında kaldı kısacası, diş yuvadan çıkıyor demekki vidayı çok fazla sıkmışım ki vida ile dişi birbirinden ayıramıyorum. Dişi pense ile tutup vidayı cevirmeyi denedim fakat tutulmuyor illa ki kayıyor, penseye benzeyen daha güclü ve düz aletler illa ki vardir bu görev için ki var ondna bulmak gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Genelde tesisatçılarda olur, onlar kullanır.

Geri