Neler Yeni

Anakartı değiştirmeden 2. el sistem yükseltmesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Berk
İlgilendiği Kategoriler
Mobil
Arkadaşlar forumda yeniyim öncelikle selamlar hepinize. İş yerinde aşağıda yazacağım özelliklerde sistem bulunmakta. Bu sistemi ikinci el parçalarla aşama aşama yükselteceğiz. Şu an doğal olarak çok ağır bir bilgisayar. Aklımdaki sistemi de alta yazacağım, yardımcı olursanız sevinirim.

Mevcut Sistem;
Intel Celeron G550 İşlemci
ECS H61H2-M12 Anakart
2GB Ram
500GB 5400rpm HDD
350W PSU

Ufak bir araştırma ile anakartın 2. ve 3. nesil Intel işlemciler ile uyumlu olduğunu gördüm. Aşağıya yazacağım parçalar uyumlu mudur bir sıkıntı çıkartır mı?

İkinci El Olarak Toplamayı Planladığımız Sistem;
Intel Core i3 2100 İşlemci
8GB 1600mhz Ram (4x2)
120GB SSD (SIFIR ALINACAK)
1TB 7200rpm HDD (SIFIR ALINACAK)

Yapılacak işler ise MS Office uygulamaları ve kardeşi iş yerine gelirse EBA Canlı Ders'e katılmak için. Kesinlikle oyun oynanmayacak bir sistem yani. Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Jaja50

80+ Silver
herhangi bir sorun çıkmayacaktır diye düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Berk
İlgilendiği Kategoriler
Mobil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
herhangi bir sorun çıkmayacaktır diye düşünüyorum.
Attığınız sitede yazılım olarak Windows 7 ve 8 desteği olduğunu belirtmiş. Ben GPT olarak Windows 10 kuracaktım. Bunun yerine tekrardan Windows 7 mi format atmalıyım?

Danube

80+ Bronze
İşlemci uyumlu
DDR3 ram mhz'den anlaşılıyor onlarda uyumlu
ssd de uyar
Elinizde 500 gb hdd var bence ofis için 1tb fazla ama oda uyumlu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Attığınız sitede yazılım olarak Windows 7 ve 8 desteği olduğunu belirtmiş. Ben GPT olarak Windows 10 kuracaktım. Bunun yerine tekrardan Windows 7 mi format atmalıyım?
Win 10 kurabilirsin

Jaja50

80+ Silver
benim anakart 2009 çıkışlı sitesinde windows 7 uyumlu yazıyor ama hatasız win10 kurabiliyorum sende de aynı olacaktır kurabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Berk
İlgilendiği Kategoriler
Mobil
İşlemci uyumlu
DDR3 ram mhz'den anlaşılıyor onlarda uyumlu
ssd de uyar
Elinizde 500 gb HDD var bence ofis için 1tb fazla ama oda uyumlu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Win 10 kurabilirsin
500GB disk 5400rpm olduğu için değiştirmek istemiştik. Facebook gruplarında ve bazı forumlarda 5400rpm'nin Windows 10'da yavaş çalıştığını belirtmişlerdi. Eğer SSD'ye Windows kurup , 500GB diski D olarak depo kullanmamda sakınca olmazsa çok daha iyi olur benim için.

Danube

80+ Bronze
500GB disk 5400rpm olduğu için değiştirmek istemiştik. Facebook gruplarında ve bazı forumlarda 5400rpm'nin Windows 10'da yavaş çalıştığını belirtmişlerdi. Eğer SSD'ye Windows kurup , 500GB diski D olarak depo kullanmamda sakınca olmazsa çok daha iyi olur benim için.
Sıkıntı yok win-10 yaklaşık 30GB oluyor sdd ye kurarsınız HDD dediğiniz gibi D diski olur hatta ofis programlarını da SSD'ye kurabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Berk
İlgilendiği Kategoriler
Mobil
Teşekkürler.

i3 2100 için Bios güncellemesi gerekiyormuş. Bunun içinde Intel ME servisini güncellemem gerekiyor. Bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,409
Üyeler
162,683
Son üye
qwerty61
Top Bottom