Neler Yeni

Anakartım maksimum hangi işlemciyi destekliyor z370 tomahawk

LightW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih
Arkadaşlar z370 tomahawkım var anakartı upgrade etmeden şuanki haliyle en iyi hangi işlemciyle kullanabilirim hali hazırda i5 8600k kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amd işlemci kullanabilir miyim? Örneğin; Ryzen 5 5600 , 5600x , 7500f falan

Son düzenleme:

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Arkadaşlar z370 tomahawkım var anakartı upgrade etmeden şuanki haliyle en iyi hangi işlemciyle kullanabilirim hali hazırda i5 8600k kullanıyorum.
Ekran kartı ne düşünüyorsun kanka, o da önemli. onun dışında soruna cevap olarak 9900k kanka. 10 faslı bir anakart olduğunu düşünürsek yetecektir, ama uygun bir soğutmada şart tabii ki.

Kaynak

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
Berk

sadece intel işlemci takabilirsin, işlemcileri anakartın işlemci soketine göre alıyoruz. 2 çeşit anakart modeli var biri amd tabanlı biri intel. sizin anakart intel tabanlı ve lga 1151 socket tipine uygun herhangi bir intel işlemci takabilirsin. anakarta bios update yapılmışsa i9-9900K kadar takabilirsin.

anakart bios işlemi çok basit aslında lakin yapmak istemiyorsanız bios sürümünüzü öğrenin ve o sürüm için geçerli en son hangi işlemciyi desteklediğini internetten kontrol edin. buraya bios ver. yazarsanız sizin için de bakarız.

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Hayır, kesinlikle olmaz, destek bir yana farklı bir chipset kullanıyorlar. amd intel hiç bir şekilde yan yana gelmez.

LightW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı ne düşünüyorsun kanka, o da önemli. onun dışında soruna cevap olarak 9900k kanka. 10 faslı bir anakart olduğunu düşünürsek yetecektir, ama uygun bir soğutmada şart tabii ki.

Kaynak
Ekran kartım rog strix 1080 8gb

Bu ekran kartıyla şuanki i5 8600k darboğaz yapıyor birtık bunu çözecek bir işlemci lazım

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Ekran kartım rog strix 1080 8gb
Kanka yükseltmene gerek yok işlemcini, ekran kartın ile işlemcin gayet uygun, işlemcini yükseltmek ÇOK yüksek ihtimal fark etmeyeceğin kadar ufak bir performans artışı verecektir.
Kaynak
burada da göreceğin gibi fps artışı yok denecek kadar az, parana yazık kanka, ekipman falan alırsın. Bilgisayarın daha 4 yıl daha idare edebilir seni, eğer illa yükselteceğim diyorsan ekran kartını yükselt bence ( o da gereksiz bu arada).

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Suleyman

amd işlemci takamazsın kanka o anakarta sadece intel işlemci takarsın

LightW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka yükseltmene gerek yok işlemcini, ekran kartın ile işlemcin gayet uygun, işlemcini yükseltmek ÇOK yüksek ihtimal fark etmeyeceğin kadar ufak bir performans artışı verecektir.
Kaynak
burada da göreceğin gibi fps artışı yok denecek kadar az, parana yazık kanka, ekipman falan alırsın. Bilgisayarın daha 4 yıl daha idare edebilir seni, eğer illa yükselteceğim diyorsan ekran kartını yükselt bence ( o da gereksiz bu arada).
Oyundayken işlemci yüzde 70 üzeri kullanılıyor gpu ise 30-40 ama oyun işlemci oyunu normal mıdır değerler peki yoksa darboğaz mı oluyor demek

erayotuzdort

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
563
İsim
Eray İstanbul
Steam
FORİ
Discord
FORİ
Oyundayken işlemci yüzde 70 üzeri kullanılıyor gpu ise 30-40 ama oyun işlemci oyunu normal mıdır değerler peki yoksa darboğaz mı oluyor demek
Kanka o oyundan oyuna ve ayardan ayara değişir, eğer grafikleri yüksek 4k bir oyun oynarsan 5090 bile senin işlemciyle çalışabilir. Demek istediğim şey şu senin işlemcin ortalama olarak senin ekran kartına gayet uygun merak etme, darboğaz düşündüğün gibi kesin gerçekleşen bir olay değildir, oyundan oyuna ve ayardan ayara değişir dediğim gibi. Buda sana bir örnek, adam en zamanın en ucuz işlemcisi ile en pahalı ekran kartını darboğaz olmadan çalıştırıyor.

Bu videoyu izlersen her şeyi anlayacaksın
Bu

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ozan

aşamalar > anakartın modelini internete yaz > çıkan modelde desteklediği işlemcileri incele hangisini istiyorsan onu al
1736670264222.png

amd desteklemiyor intel almalısın.

Top Bottom