Anakartım yeterli mi?

jouly

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
624
Bütçe
30000
Herkese selam arkadaşlar ,

aşağıya yazacağım sistemimi yükseltmek istiyorum fakat anakartım yeterli olur mu ? ve alacağım parçalar hakkında yardımcı olurmusunuz?

ryzen 5 2600 ( ryzen 5 5600 geçmeyi düşünüyorum)
1050 ti (3060 12 gb geçmeyi düşünüyorum)
gskill 2x16gb 3200 mhz bunları kullanacağım
msi b450m a pro max anakart
ssd 1 tb alacağım bütçem max 3 ne alabilirim
fsp hydro k 500w 80+ (araştırdığım kadarıyla yükselteceğim sisteme yeteceği söyleniyor)
gametech xcolor kasa (değiştirmeli miyim kararsız kaldım)
herhangi bir max 1200 Tl lik kule tipi soğutucu alıcam

ve monitör almam lazım ama 2k mı fhd mi kararsızım bunda da desteklerinizi bekliyorum.Şuan asus 165 hz fhd 23.8 monitörüm var ama panel arızası oluştu yan ekran yapacağım bunu.(normal kullanımda çok nadir göze batan çizgiler çıkıyor onun haricinde problemi yok)

monitör dahil herşeye 30k ayırabiliyorum desteklerinizi bekliyorum.

aşağıya yazacağım sistemimi yükseltmek istiyorum fakat anakartım yeterli olur mu ? ve alacağım parçalar hakkında yardımcı olurmusunuz?

fsp hydro k 500w 80+ (araştırdığım kadarıyla yükselteceğim sisteme yeteceği söyleniyor)

ve monitör almam lazım ama 2k mı fhd mi kararsızım bunda da desteklerinizi bekliyorum.Şuan asus 165 hz fhd 23.8 monitörüm var ama panel arızası oluştu yan ekran yapacağım bunu.(normal kullanımda çok nadir göze batan çizgiler çıkıyor onun haricinde problemi yok)

ıslemcını alamadan once anakartının bıosunu guncelle ondan sona ıslemcını al
m2 ssd yı bunu al

500wat sısteme yeterlı evet
kasanı bılmıyorum onu mech ve hava akısı ıyıse degıstırmeye gerek yok
monıtoru de fhd alman lazım 2 k da oynatmaz o sıstem
sogutmayıda dark x123 alsan yeterlı

öncelikle sakin ol anakartın yeterli bios güncellemesi yap ama yeni işlemciyi takmadan önce soğutucu olarak bu ikisini önerebilirim işini rahat görür mx-6 ile

ekran kartını rtx3060 2. elden 8-9k ya bulabilirsin işlemciyi 2. almana gerek yok zaten sıfırı ile 2. el arasında pek fark yok işlemciyi buradan alabilirsin amazon kendi kargosuyla gönderiyor sıkıntı olmaz

ssd olarak m2 yuvası boş ise en uygun şekilde kaliteden ödün vermek istemiyorum dersen bu var

psu yeterli kasa olarak bir fikrim yok eğer ki fotoğrafını atabilirsen öneride bulunabilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

m2 ssd yı bunu al

2k oynatır ama yine de istenilen şekilde akıcı olmaz 50fps ortalama

m2 ssd yı bunu al

Anakartın bios güncellemesini yapacağım evet ama araştırdığım zaman bendeki anakartın yeni ekran kartını tam besleyemeyeceği vs yazıyor sorun olmaması açısından sormuştum aslında ama sorun yoksa masrafa gerek yok.

1759658908385.webp

ssd olarak bu 3 üne baktım kingston hoşuma gitmişti açıkcası daha öncede kingston a2000 modeli kullanıyordum üzmedi.Hangisi bu 3 ü arasından sizce?

soğutucu olarak da

Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 bu modeli gördüm bu nasıldır sence?

öncelikle sakin ol anakartın yeterli bios güncellemesi yap ama yeni işlemciyi takmadan önce soğutucu olarak bu ikisini önerebilirim işini rahat görür mx-6 ile

ekran kartını rtx3060 2. elden 8-9k ya bulabilirsin işlemciyi 2. almana gerek yok zaten sıfırı ile 2. el arasında pek fark yok işlemciyi buradan alabilirsin amazon kendi kargosuyla gönderiyor sıkıntı olmaz

ssd olarak m2 yuvası boş ise en uygun şekilde kaliteden ödün vermek istemiyorum dersen bu var

psu yeterli kasa olarak bir fikrim yok eğer ki fotoğrafını atabilirsen öneride bulunabilirim

2k oynatır ama yine de istenilen şekilde akıcı olmaz 50fps ortalama
m2 ssd yı bunu al

kasam bu

soğutucu olarak o kadar para vermene gerek yok x123 veya strong m4 işini rahat görür bana kalırsa m2 olarak kioxia exceria plus g3 modeli uzun ömürlülük açısından diğerlerinden daha iyi

Anakartın bios güncellemesini yapacağım evet ama araştırdığım zaman bendeki anakartın yeni ekran kartını tam besleyemeyeceği vs yazıyor sorun olmaması açısından sormuştum aslında ama sorun yoksa masrafa gerek yok.

Alıntıyı görüntüle
ssd olarak bu 3 üne baktım kingston hoşuma gitmişti açıkcası daha öncede kingston a2000 modeli kullanıyordum üzmedi.Hangisi bu 3 ü arasından sizce?

soğutucu olarak da

Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 bu modeli gördüm bu nasıldır sence?

nv3 de guzeldır oda olabılır sogutucu olarakda ılerde 7500f gecersen onun ıccınde yeterlı olur daha ıyı olur

nv3 de guzeldır oda olabılır sogutucu olarakda ılerde 7500f gecersen onun ıccınde yeterlı olur daha ıyı olur
anladım hocam o zaman kingston da karar kılalım ssd yi .Dediğim anakart ve ekran kartı beslememe olayı için ne düşünüyorsun?

soğutucu olarak o kadar para vermene gerek yok x123 veya strong m4 işini rahat görür bana kalırsa m2 olarak kioxia exceria plus g3 modeli uzun ömürlülük açısından diğerlerinden daha iyi
Hocam dediğin soğutucular ile benim attığım ile pek bi fiyat farkı yok sayılır.

Monitörü fhd alabilirsin 2k da pek etkili olmaz bios güncelle peerless assassin alabilirsin kule tipi olarak SSD ise kioxia pro 3 binlerdeydi

anladım hocam o zaman kingston da karar kılalım ssd yi .Dediğim anakart ve ekran kartı beslememe olayı için ne düşünüyorsun?

Hocam dediğin soğutucular ile benim attığım ile pek bi fiyat farkı yok sayılır.
anakartın alacagın ekran kartını ve ıslemcınıde destekler ama ıslemcıyı takmadan bıos guncellesen yeter

kioxia yı önerme sebebim nv3 kıyasla içinde ekstradan önbelleğe sahip bu da gereksiz önbellek yükselmesinden ve uzun ömürlü olmasını sağlıyor nasıl yani şimdi uzun ömürlü oluyor normal ssdlerde uygun fiyatlı olması açısından ekstra önbellek bulunmuyor buda önbelleği direk hafıza alıyor demek buda durmadan sistemin hafızaya veri yazıp silmesi demek buda ömrünü kıslatıyor bu sebeple kioxianın bu modeli daha iyi

Monitörü fhd alabilirsin 2k da pek etkili olmaz bios güncelle peerless assassin alabilirsin kule tipi olarak SSD ise kioxia pro 3 binlerdeydi
Hocam 27 inc istiyordum monitörü ama fhd alırsam görüntü kötü olur sanırım nasıl bir yol izlemeliyim.27 olmassa 23.8 civarı alabilirim tekrardan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,390
Üyeler
183,419
Son üye
astroaudd
Geri