Anakartımda çizik var

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
3500
Sabahleyin bilgisayarı temizliyordum ekran kartını cikartmaya çalışırken sarı olan pini çıkmıyordu bende tornavida yardımı aldım ve tornavida anakartı çizdi ve tekrar çalıştırınca bilgisayar çalışmıyordu yuvarlak içine aldığım yerlerde sorum varmı sizce sağ tarafa full halini attım sizce sorun varmı yeni anakartamı geçeyim (model = gigabute a520m S2H)

Ekler

• IMG-20250807-WA0001.webp
    IMG-20250807-WA0001.webp
    33.7 KB · Hit: 53
  • IMG-20250807-WA0000.webp
    IMG-20250807-WA0000.webp
    126.1 KB · Hit: 55
Peki bu direnç deki sorunlar bilgisayarın fanlarının dönmemesine hatta direk çalışmasına yol açar mı?
Direncin önemine göre değişir yapabilir

çizikler derinse ve fazla nötrü kısa devre yaptırdıysa oda yapar

kart tamirinden anlayan bir bilgisayarcı çözer
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Satıp yeni kart da alınabilir tabi

Yollar da çizilmiş gibi duruyor. Elinin ayarı yoksa girmenizi tavsiye etmem bu tarz işlere adamlar boşa teknik servis olmuyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yollar da çizilmiş gibi duruyor. Elinin ayarı yoksa girmenizi tavsiye etmem bu tarz işlere adamlar boşa teknik servis olmuyor.
Bu işlerden yol tamiri+ component tamirinden anlayan bir teknik servis değişim yapabilir genelde harbiden bu işlerden anlayanlar çok ücret çıkarmıyor. Component ücreti + işçilik ödersin 800 900 liraya hallolur

Fotoğraftan pek anlaşılmıyor ama yol koptuysa veya bir şey yerinden uçtuysa ondan çalışmaz işinin ehli bir yer yapar yada sat başka al tamir parası vereceğine

Basit işçilik ile çözülecek bir sorunu var. Çizikler derin değil devre yolunun hasar gördüğünü sanmıyorum ama en az 2000 lira gibi bir fiyat çıkar.

Kimi dirençler hakkı rahmetinde gibi anakart değiş derim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,522
Üyeler
187,693
Son üye
Ardacan60
Geri