Neler Yeni

Yardım Anakartimdan yanık kokusu geliyor!

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
Daha bugün 3 4 saat kullandım sonra kapattım hiçbir değişiklik olmadı sonra 1 2 saat sonra şimdi yani açma-kapama düğmesine bastım ve 2 3 saniye çalıştı ve kapandı . Şarj adaptörumde sorun yok çalışıyor . Birde şurası yanmış sanırım neresi burası .Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Tamirci değilim dostum ama bu kadar yanık normal değil bildiğin alev alma durumuna gelmiş. Bu şu demek oluyor buraya fazla miktarda akım girmiş. Şarj ederken normalde akım bir anda pile iletilmez belirli dirençlerden geçer küçültülür ve kısıtlanır uygun aralık sağlandığında pile aktarılır. Büyük ihtimalle sizin dirençlerinizde veya duy'larınızda bir sıkıntı çıktı veya çalışmıyor akım fazla geldiği için de yanma eğilimi göstermiş mümkünse anakarta genel kontrol yaptırmadan kullanmayın elinizde kalır

SharpDagger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
SharpDagger
10 yıllık adaptör bi zahmet bozulsun psu gibi bir sey o da batarya da mi oluyor bu dediğin
Batarya olmasada oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamirci değilim dostum ama bu kadar yanık normal değil bildiğin alev alma durumuna gelmiş. Bu şu demek oluyor buraya fazla miktarda akım girmiş. Şarj ederken normalde akım bir anda pile iletilmez belirli dirençlerden geçer küçültülür ve kısıtlanır uygun aralık sağlandığında pile aktarılır. Büyük ihtimalle sizin dirençlerinizde veya duy'larınızda bir sıkıntı çıktı veya çalışmıyor akım fazla geldiği için de yanma eğilimi göstermiş mümkünse anakarta genel kontrol yaptırmadan kullanmayın elinizde kalır
Bugün saat 1 3 arası oyun oynadım sonra bi anda kapandı PC dedim herhalde elektrik gitti (batarya ölü masaüstü gibi adaptör cikinca kapanıyor.) elektrik gitmemişti dedim Allah Allah bekliyim biraz bı yarim saat bekliyim bekledikten sonra açtım acildi PC sonra gerçekten elektrik gitti. PC açık olmamasına rağmen elektrik geldiğinde odamdan yanık kokusu geldi. Sanırım elektrik gidip gelince böyle oldu.

Arızalanan şey kablo değil. Kablo arızalanmaz. Ya kopar ya iletime devam eder. Arızalanan parça muhtemelen anakart üzerinde yanan pinlerin devam ettiği hatta bulunan diyodlar. Ya anlık bir voltaj dalgalanmasından etkilendin ya da bilgisayarında bir komponent aşırı akım çekti ve bu durum oluştu. Senaryo ne olursa olsun arızalanan şey kablo değil. O kesin.
Peki çok masraf olur mu anakart sağlam gözüküyor.

Son düzenleme:

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
Batarya olmasada oluyor.

Bugün saat 1 3 arası oyun oynadım sonra bi anda kapandı PC dedim herhalde elektrik gitti (batarya ölü masaüstü gibi adaptör cikinca kapanıyor.) elektrik gitmemişti dedim Allah Allah bekliyim biraz bı yarim saat bekliyim bekledikten sonra açtım acildi PC sonra gerçekten elektrik gitti. PC açık olmamasına rağmen elektrik geldiğinde odamdan yanık kokusu geldi. Sanırım elektrik gidip gelince böyle oldu.

Peki çok masraf olur mu anakart sağlam gözüküyor.
Büyük ihtimal orda bi akım karmaşası oldu hocam siz anakartı hiç ellemeyin doğrudan elinize bi ampermetre alın direnç okumayı öğrenin ve tüm direnç ve kompenströrleri ve kompanentleri ölçün eğer bilmiyorsanız bilen birine danışın

SharpDagger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
SharpDagger
Büyük ihtimal orda bi akım karmaşası oldu hocam siz anakartı hiç ellemeyin doğrudan elinize bi ampermetre alın direnç okumayı öğrenin ve tüm direnç ve kompenströrleri ve kompanentleri ölçün eğer bilmiyorsanız bilen birine danışın
Bayramdan sonra teknik ekibe goturcem uygun fiyat vermezse mecbur yeni PC alicam. 1660 super sistem beğenmiyordum 5500e 6 ay önce şimdi 10klik pclerde zar zor bulunuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,554
Üyeler
168,460
Son üye
rizla353535
Top Bottom