Neler Yeni

Anakartımı kırdım? Rezillik....

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,168
İsim
Furkan Görür

bu konuyu açmıştım. Kasanın üstüne 2 tane tahliye fanı taktım direk psudan güç alarak. Bundan sonra pc açılmadı dram ve cpu ledi yandı falan ugraştım baya olmadı. En son konu da bios pilini çıkar tak dediler onu yapayım dedim. Daha önce birçok kez o pili çıkartmıştım yani nasıl çıkaracağımı biliyordum.

Düz ince tornavida ile pili dışarıya attırmak için uygun yeri itmeye başladım ama aşırı sertti gram oynamıyordu en sonunda pil kendisi dışarı attı ama sonuç aşağıdaki gibi.

O kırık kısım yani işaretlediğim kısım şuan yok :D. Bios Pili tam sabit durmuyor. Şuanlık pcye reset attığımda bios sıfırlanmıyor.

Bu sıkıntı yapar mı? çözümü nedir?

Anakartı alalı 13 gün oldu...

WhatsApp Görsel 2024-11-14 saat 09.30.24_b9356804.jpg

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz

bu konuyu açmıştım. Kasanın üstüne 2 tane tahliye fanı taktım direk psudan güç alarak. Bundan sonra pc açılmadı dram ve cpu ledi yandı falan ugraştım baya olmadı. En son konu da bios pilini çıkar tak dediler onu yapayım dedim. Daha önce birçok kez o pili çıkartmıştım yani nasıl çıkaracağımı biliyordum.

Düz ince tornavida ile pili dışarıya attırmak için uygun yeri itmeye başladım ama aşırı sertti gram oynamıyordu en sonunda pil kendisi dışarı attı ama sonuç aşağıdaki gibi.

O kırık kısım yani işaretlediğim kısım şuan yok :D. Bios Pili tam sabit durmuyor. Şuanlık pcye reset attığımda bios sıfırlanmıyor.

Bu sıkıntı yapar mı? çözümü nedir?

Anakartı alalı 13 gün oldu...

Alıntıyı görüntüle
İnce bi iscilikle plastik kaynağı yapilabilir bios pili elle cikiyor neden tornavida kullandin

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Hocam anakartı kendinden geçirmişsiniz 😑. Pek çözümü olmaz gibi.

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Onur Erçakır
Pilsiz bios hep fabrika ayarlarında pc kullanılabilir.
Japon japıştırıcısı bocalayıp pili anakarta evladiyelik sabitle. Şaka yaptım. Bant falan tutar herhalde pili.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,168
İsim
Furkan Görür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İnce bi iscilikle plastik kaynağı yapilabilir bios pili elle cikiyor neden tornavida kullandin
tırnağım uzun değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam anakartı kendinden geçirmişsiniz 😑. Pek çözümü olmaz gibi.
sadece plastik kırılmış. Bios pilini sabit tutmak için bir yöntem var mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pilsiz bios hep fabrika ayarlarında pc kullanılabilir.
Japon japıştırıcısı bocalayıp pili anakarta evladiyelik sabitle. Şaka yaptım. Bant falan tutar herhalde pili.
bakacam :D ömürlük anakart oldu gibi böyle satamam. Servise göndersem ne kadar ücret çıkar acaba

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam öncelikle geçmiş olsun, sanırım elektrik bantı işinizi görecektir. Bir araştırın. Oraya bant ile sabitlemek en kolayı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Melih Baygör
eski bir laptopta benzer sıkıntıyı yaşamıştım. kumaş bantla yapıştırmıştım sıkıntı olmadı. ısınabilen bölge olduğu için elektrik bantı tutmaz.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,168
İsim
Furkan Görür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Top Bottom