Neler Yeni

Anakartımı Nasıl Soğutabilirim ?

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Öncelikle Merhabalar
Kullandığım anakart B450M A PRO MAX cayır cayır yanıyor 110 derece hep programlarda sorun var desem elime kasanın anakarta temas ettiği kısımlara dokunamıyorum aşırı sıcak muhtemelen vrmler yanıyor . Bunu soğutmamın yolları var mıdır ? Undervoltun gpu ve cpularda yapıldığını biliyorum ama anakarta yapılır mı bilmiyorum nette biraz baktım bulamadım. Eğer oluyorsa nasıl yapabilirim ? Olmuyorsa da nasıl soğutabilirim kasamın her donanımı normal sıcaklıkta ama anakart 110 dereceler de geziyor ve bir süre sonra oyunlar da kasa titremeye başlıyor sıcaktan hararet yapıyor galiba . Neyse zamanınızı yemek istemiyorum Anakartı nasıl soğutabilirim ?
1599934331025.png

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Öncelikle Merhabalar
Kullandığım anakart B450M A PRO MAX cayır cayır yanıyor 110 derece hep programlarda sorun var desem elime kasanın anakarta temas ettiği kısımlara dokunamıyorum aşırı sıcak muhtemelen vrmler yanıyor . Bunu soğutmamın yolları var mıdır ? Undervoltun gpu ve cpularda yapıldığını biliyorum ama anakarta yapılır mı bilmiyorum nette biraz baktım bulamadım. Eğer oluyorsa nasıl yapabilirim ? Olmuyorsa da nasıl soğutabilirim kasamın her donanımı normal sıcaklıkta ama anakart 110 dereceler de geziyor ve bir süre sonra oyunlar da kasa titremeye başlıyor sıcaktan hararet yapıyor galiba . Neyse zamanınızı yemek istemiyorum Anakartı nasıl soğutabilirim ?
Alıntıyı görüntüle
Hocam bu ne harbiden yanıyor bu, ben kasanın üstüne 2 fan taktım yaklaşık 6 derece düşüş sağladım fakat seninki kurtarmaz farklı bir şey lazım.

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bir yolu yok. Anakart genel olarak kötü. Sadece hava akışı daha iyi bir kasa ile soğur bence

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu ne harbiden yanıyor bu, ben kasanın üstüne 2 fan taktım yaklaşık 6 derece düşüş sağladım fakat seninki kurtarmaz farklı bir şey lazım.
Uzay sistem yapsam bile düzelmez gibi geliyor.

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,476
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Sıcaklıklar o kadar yüksek değil ama sıcaklık sensörleri olmayan bir model kendimde kullanıyorum ve ısındığını hissediyorum. Gittiği yere kadar...

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Bir yolu yok. Anakart genel olarak kötü. Sadece hava akışı daha iyi bir kasa ile soğur bence
Evet anakartın kötü olduğunu aldığım zaman bilmiyordum o biraz sıkıntıya uğrattı . Hava akışının sorunsuz olduğunu düşünüyorum hatta yanlarını falan açtım soğusun diye nafile ama .
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıcaklıklar o kadar yüksek değil ama sıcaklık sensörleri olmayan bir model kendimde kullanıyorum ve ısındığını hissediyorum. Gittiği yere kadar...
Sıcaklık sensörü olmasa bile dediğin gibi kasanın camlarına el değmemeye başlıyor bu sıcaklıklar da lehimleri falan erir mi acaba o aklıma geliyor .

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Evet anakartın kötü olduğunu aldığım zaman bilmiyordum o biraz sıkıntıya uğrattı . Hava akışının sorunsuz olduğunu düşünüyorum hatta yanlarını falan açtım soğusun diye nafile ama .

Sıcaklık sensörü olmasa bile dediğin gibi kasanın camlarına el değmemeye başlıyor bu sıcaklıklar da lehimleri falan erir mi acaba o aklıma geliyor .
Aga aslında en zor yol ama en iiyisi anakartı bir an önce değişmek olabilir ikinci elden güzel bir fiyata satsan üstüne az para koyup s2h alırsın.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Aga aslında en zor yol ama en iiyisi anakartı bir an önce değişmek olabilir ikinci elden güzel bir fiyata satsan üstüne az para koyup s2h alırsın.
Ya ben aslında psumu değiştirmeyi düşünüyordum psu yüzünden sürekli pc kapanıp açılıyor oyunların ortasında deli oluyorum. Bir de üstüne anakart gelince sıkıntı çıktı ama inşallah en yakın zamanda değiştirmeye çalışacağım.

LastShot

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,290
İsim
Berk Esenli
Ya ben aslında psumu değiştirmeyi düşünüyordum PSU yüzünden sürekli PC kapanıp açılıyor oyunların ortasında deli oluyorum. Bir de üstüne anakart gelince sıkıntı çıktı ama inşallah en yakın zamanda değiştirmeye çalışacağım.
Hocam pc kapanıp açılıyor derken tam sorununu anlatabilir misin? İlk pc açıldığında oyuna girince siyah ekran sorunu falan var mı mesela?

Aligiray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
Ali Giray Yener
110 derece imkansız gibi bir şey erimesi gerekir anakartın bilgisayarı hemen kapatıp biostan bakar mısın sıcaklığa ben gerçek sıcaklığın 47 olduğunu düşünüyorum

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Hocam PC kapanıp açılıyor derken tam sorununu anlatabilir misin? İlk PC açıldığında oyuna girince siyah ekran sorunu falan var mı mesela?
Şöyle random olarak kapanıp açılıyor pc bazen de kapanıyor öyle kalıyor ben reset atıyorum.

110 derece imkansız gibi bir şey erimesi gerekir anakartın bilgisayarı hemen kapatıp biostan bakar mısın sıcaklığa ben gerçek sıcaklığın 47 olduğunu düşünüyorum
Bios ta 47 derece ama pc yi açınca geri ısınmaya başlıyor kasa elimle ölçtüm sımsıcak oldu.

Aligiray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
Ali Giray Yener
110 dereceyi imkansız olarak görüyorum gerçek sicaklik 47 derecedir büyük ihtimalle

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,610
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Sıcaklık sensörleri ile ilgili sıkıntı olması lazım o modelin, çünkü önceden de gördüm, 127 derece veya 111 derece göreni, o sayı değişmiyor.
Bir de boştayken VRM'ler alev alacak kadar ısınıyor olamaz.

Top Bottom