Anakartımı yükseltmeme gerek var mı ?

Reaksiyon skoru
0
Merhaba şu anki işlemcim yetmediği için işlemcimi yükseltmek istiyorum fakat bazı yerlerde benim h610m anakartımın intel 13500 gibi almayı düşündüğüm işlemcilere 'yetmeyebileceği' tam performans alamayabileceğimi gördüm.Bu gerçekten böyle mi, sizce anakart yükseltmeme gerek var mı ? 1440p monitör kullandığım için işlemciye çok bütçe harcamayıp ileride ekran kartımı da yükseltmek istiyorum.
Sistemim:
Intel i3 12100f
Msi Pro H610M-E DDR 5
2x16 DDR 5 5600mhz Ram
Rx 6600xt
Eğer anakart yükseltmem gerekiyorsa sizce direkt 7500f veya 7600 işlemcili bir amd sistem almak daha mı mantıklı olur ?

İşlemci ve ekran kartı derken yani bir sürü masraf olur. Bence bütçeni tam ayarladığında sistemi satıp sıfır sistem al. Daha iyi olur.
Am5 soket iyi gider.

İşlemci ve ekran kartı derken yani bir sürü masraf olur. Bence bütçeni tam ayarladığında sistemi satıp sıfır sistem al. Daha iyi olur.
Am5 soket iyi gider.
Parça parça yükseltmek daha mantıklı değil mi ? şu anda işlemcim bana yetmiyor fakat ekran kartım bir süre daha götürür diye düşünüyorum

Parça parça yükseltmek daha mantıklı değil mi ? şu anda işlemcim bana yetmiyor fakat ekran kartım bir süre daha götürür diye düşünüyorum
Yani aslında dediğim kendi düşüncem. Tek tek yükseltmek duruma göre mantıklı olabilir. Mesela uzun zaman sonra diğer parçayı alacaksan 14400F gibi bir işlemci alsan iyi ooue. Sonrasında zaten geçeceğin ekran kartını çok rahat besler.

Merhaba şu anki işlemcim yetmediği için işlemcimi yükseltmek istiyorum fakat bazı yerlerde benim h610m anakartımın intel 13500 gibi almayı düşündüğüm işlemcilere 'yetmeyebileceği' tam performans alamayabileceğimi gördüm.Bu gerçekten böyle mi, sizce anakart yükseltmeme gerek var mı ? 1440p monitör kullandığım için işlemciye çok bütçe harcamayıp ileride ekran kartımı da yükseltmek istiyorum.
Sistemim:
Intel i3 12100f
Msi Pro H610M-E DDR 5
2x16 DDR 5 5600mhz Ram
Rx 6600xt
Eğer anakart yükseltmem gerekiyorsa sizce direkt 7500f veya 7600 işlemcili bir amd sistem almak daha mı mantıklı olur ?
parça parça yükseltseniz bile elinizdeki soket ölü yani ilerisi yok yapacagınız en mantıklı hamle sistemi komple elden çıkarıp yeni ssitem dizmek olucaktır

diyelim yeni intel 14400f aldın 5.5k sonra ekran kartı degiştirsne 5060ti 16gb alsan 22k neredeyse 30k vericeksin zaten donanım arşivi 38 e hazır 5060ti ddr5 kasa satıyor sıfır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,450
Üyeler
183,431
Son üye
AntepLee00
Geri