Anakartımın Modelini Bulamıyorum

Reaksiyon skoru
5
Merhabalar, ben anakartımın modelini öğrenip hangi özelliklere sahip olduğunu öğrenmek istiyorum. Çünkü yeni bir işlemci almayı düşünüyorum. Ancak alacağım işlemciyi bu anakart destekler mi orasını bilemiyorum. Bundan ötürü dxdiag veya aida64 gibi programlar üzerinden anakartımın modelini öğrenmek istememe rağmen bana casper nirvana notebook anakarta sahip olduğumu söylüyor. Sıkıntı şu ki kasalı bir bilgisayara sahibim.

Ekler

• resim_2022-11-06_191348943.png
    resim_2022-11-06_191348943.png
    2.6 KB · Hit: 67
Merhabalar, ben anakartımın modelini öğrenip hangi özelliklere sahip olduğunu öğrenmek istiyorum. Çünkü yeni bir işlemci almayı düşünüyorum. Ancak alacağım işlemciyi bu anakart destekler mi orasını bilemiyorum. Bundan ötürü dxdiag veya aida64 gibi programlar üzerinden anakartımın modelini öğrenmek istememe rağmen bana casper nirvana notebook anakarta sahip olduğumu söylüyor. Sıkıntı şu ki kasalı bir bilgisayara sahibim.
Kral yt de bı video vardı ordan bakabiliyodun az yt de gezin halledersin

--cpu-z-- adlı programı yükle ve orda (mainboard) diye bölüm var oda gözükür bende arıyoyordum bu gün buldum

Dostum windows aramaya gelip sistem bilgisi yaz orda bulursun modeli.

Hocam kasanın içinin fotosunu atabilir misiniz

hocam

Regedit ile Anakart Modelini Öğrenme

Regedit ile anakartın marka modeline ve bilgilerine ulaşmanız mümkündür.

• Windows+R tuşuna basıp, açılan pencereye regedit yazın ve Enter tuşuna basın.
  • Açılan pencereye sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHİNE> Hardware > Description > System > BIOS yolunu takip ettiğinizde en sondaki BIOS kısmında anakartınızla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz

CPU-Z ile Anakart Modeli Öğrenme

İlk yöntemde CPU-Z programından yararlanıyoruz. CPU-Z bilgisayara ait tüm bilgileri ayrıntılı bir biçimde öğrenmek için kullanılan programlardan biridir.

• İlk olarak CPU-Z programını bilgisayarınıza indirin.
  • Ardından kurulumu tamamlayın.
  • Programı kurup çalıştırdığınızda Mainboard bölümünü açın.
  • Buradan anakartla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
CPU-Z ile bilgisayar donanımıza ait tüm bilgilere erişebilirsiniz.

All in one pc mi

Anakart modelini buradan görebileceğini sanmıyorum. Marka PC üreticileri isim olarak böyle şeyler yazabiliyorlar model ismi yerine. Tam anakart modelini kasanın içini açıp görebilirsin büyük ihtimalle. Bana kalırsa ECS anakarttır.

H61 chipset'e sahipsin. Bunu bilmemiz iyi.
Normal bir H61 chipset'li anakarta ne işlemci takabiliyorsan aşağı yukarı buna da takabilirsin. Bana sorarsan Core i3/i5/i7 işlemcilerin ikinci ve üçüncü nesillerini (LGA 1155 işlemciler) takabilirsin. LGA 1155 olup Xeon işlemciler için garanti veremem zira bu tür marka PC üreticileri Xeon işlemciler için kısıtlama koyabiliyor. Ha bana sorarsan çalışacaktır sorunsuz ama yine de denemek lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,383
Üyeler
191,083
Son üye
Ptfgeesame
Geri