KaraKartall
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 622
- İsim
- Emre Altun
Arkadaşlar Merhaba. İnternette işlemci ve ekran kartı ile alakalı bir çok anlaşılır net bilgiler bulunuyor. Benim de az çok bilgim var. Ancak anakart ile ilgili maalesef diğer iki bileşene göre daha zayıf. Şimdi sorularım şunlar. Benim anakartımdan yola çıkacak olursak. Halihazırda Asus Tuf Gaming B660M-E D4 (LGA-1700) kullanmaktayım.
- Şimdi bu anakart hangi işlemciler ile tam uyumludur?
- Örnek olarak ben bu anakarta i9 13900K alsam tam performans çalışacak mı bunu nasıl anlayabilirim?
-Bu anakarta hangi tür işlemcileri takamam?
- Anakartta PSU önemli midir?
- Anakartlarda B450-B550-B660- Z790 gibi rakamlar neyi ifade ediyor?
- Soket yapısı LGA 1700 ne demek? Rakam yükseldikçe desteklediği işlemciler de fazlalaşıyor mu?
- İntel 14.nesil işlemciler çıktığında bu anakarta uyumlu olacak mı yoksa anakartlarda 2-3 sene içinde eskiyor mu, yoksa güncelleme ile uzun süre destek veriliyor mu?
Bu ve benzeri soruların cevaplarını öğrenmek istiyorum. Bilgili arkadaşlar net olarak bildiklerini yazarsa sevinirim.
TUF GAMING B660M-E D4|Anakart|ASUS Türkiye
TUF Gaming serisi, en yeni AMD ve Intel® platformlarının temel unsurlarını saflaştırır ve bunları oyuna hazır özellikler ve kanıtlanmış dayanıklılıkla birleştirir. Askeri sınıf bileşenler, yükseltilmiş bir güç çözümü ve kapsamlı soğutma seçenekleri ile tasarlanan bu anakartlar, sarsılmaz oyun...
www.asus.com
- Şimdi bu anakart hangi işlemciler ile tam uyumludur?
- Örnek olarak ben bu anakarta i9 13900K alsam tam performans çalışacak mı bunu nasıl anlayabilirim?
-Bu anakarta hangi tür işlemcileri takamam?
- Anakartta PSU önemli midir?
- Anakartlarda B450-B550-B660- Z790 gibi rakamlar neyi ifade ediyor?
- Soket yapısı LGA 1700 ne demek? Rakam yükseldikçe desteklediği işlemciler de fazlalaşıyor mu?
- İntel 14.nesil işlemciler çıktığında bu anakarta uyumlu olacak mı yoksa anakartlarda 2-3 sene içinde eskiyor mu, yoksa güncelleme ile uzun süre destek veriliyor mu?
Bu ve benzeri soruların cevaplarını öğrenmek istiyorum. Bilgili arkadaşlar net olarak bildiklerini yazarsa sevinirim.