bana beko derler
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
Q-code, bilgisayarınızda yaşadığınız problemin anakart üzerindeki sayı ve harf desteği olan dijital ekrandan gösterilmesine yarayan özelliktir. Genelde pahalı anakartlarda kullanılır, sebebi tabii ki belli; maliyet.
Q-code, her anakart üreticisinde farklı hata kodları içerir. Gigabyte'ın Q-code tablosu ile ASUS'un Q-code tablosu aynı değildir örnek verecek olursak. Bunu anakartın sitesinden kontrol etmeniz gerekir.
Örnek Q-code görseli;
Q-code özelliğine sahip bir anakart kullanıyorsanız anakartın kutu içerisinden çıkan kitapçıktan bakabilir veya anakartınızın sitesinden "user manual" dosyasını indirip bakabilirsiniz. Sizin için aşağıya bırakıyorum yine de.
ASUS'un Q-code listesi;
MSI'ın Q-code listesi;
Gigabyte'ın Q-code listesi;
BIOSTAR'ın Q-code listesi;
ASRock'un Q-code listesi;
Q-code, her anakart üreticisinde farklı hata kodları içerir. Gigabyte'ın Q-code tablosu ile ASUS'un Q-code tablosu aynı değildir örnek verecek olursak. Bunu anakartın sitesinden kontrol etmeniz gerekir.
Örnek Q-code görseli;
Q-code özelliğine sahip bir anakart kullanıyorsanız anakartın kutu içerisinden çıkan kitapçıktan bakabilir veya anakartınızın sitesinden "user manual" dosyasını indirip bakabilirsiniz. Sizin için aşağıya bırakıyorum yine de.
ASUS'un Q-code listesi;