Neler Yeni

Anakartlarda Ram Slotları İle İşlemci Arasındaki Uzaklık Fark Eder mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Can
Sorum başlıkta, teşekkürler.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Soru tam olarak ne? Uzaklık miktarı mı? Performans miktarı mı? Takma sırası mı?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Berk
tabii ki fark eder takacağınız ramlere, işlemci soğutucusuna göre farklılık gösterir. Takmak istediğin soğutucuyu takamazsın, ramleri takamazsın.. hep bir problem. Hadi işlemci soğutucusunu taktın, anakart microdur sıvı soğutmayı kasanın üstüne takmak istersin bu sefer ramlere çarpar tabii ki önemli ama sorununuz tam olarak nedir?

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Performans açısından hardcore ram overclock ile uğraşmıyorsan fark etmez, pratik uygulamada soruyorsan soğutucu uyumluluğu vs tabii ki hava soğutucu ile kullanacaksan fark eder

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tabii ki fark eder takacağınız ramlere, işlemci soğutucusuna göre farklılık gösterir. Takmak istediğin soğutucuyu takamazsın, ramleri takamazsın.. hep bir problem. Hadi işlemci soğutucusunu taktın, anakart microdur sıvı soğutmayı kasanın üstüne takmak istersin bu sefer ramlere çarpar tabii ki önemli ama sorununuz tam olarak nedir?
Sorumu tam açıklayamadım sanırım. Kasa büyüklüğünden bahsetmiyorum, anakartta ram slotlarının hepsinin dolu olduğunu varsayalım. En soldaki ram ile işlemcinin arasındaki mesafe fiziksel anlamda (Cm cinsinden) tüm anakartlarda aynı mıdır? Atıyorum arasında 5 cm var. Farklı bir anakartta bu 7-8 veya 3-4 cm olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Rıfat Toklu
anakartın boyutuna göre değişir atx bir anakartla matx bir anakart bi olmaz anakartlarda kendi içinde boyutlara ayrılır. ama 2 farklı atx anakartta en fazla 1-2 cm oynayacağını düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakartın boyutuna göre değişir atx bir anakartla matx bir anakart bi olmaz anakartlarda kendi içinde boyutlara ayrılır. ama 2 farklı atx anakartta en fazla 1-2 cm oynayacağını düşünüyorum
Bunu örnekleyecek bir görsel var mı? Ben araştırdım ama bulamadım hocam ya.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Berk
Sorumu tam açıklayamadım sanırım. Kasa büyüklüğünden bahsetmiyorum, anakartta ram slotlarının hepsinin dolu olduğunu varsayalım. En soldaki ram ile işlemcinin arasındaki mesafe fiziksel anlamda (Cm cinsinden) tüm anakartlarda aynı mıdır? Atıyorum arasında 5 cm var. Farklı bir anakartta bu 7-8 veya 3-4 cm olabilir mi?
Evet olabilir.
Her anakart markasında, her modelde farklıdır bu tasarım kimisinde 5cm fark vardır kimisinde 10cm

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sizinki kaç cm?

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Santimetre bazında büyük farklılıklar olmaz ama mm cinsinden farklılıklar olabilir, EVGA DARK anakartlarda işlemciye olabildiğince yaklaştırabilmek için ram slotlarını işlemcinin yanına değil de üstüne alıyor mesela, bunun gibi radikal tasarımlar haricinde çoğu anakartlarda belirli bir standart izleniyor. Hafızam beni mi yanıltıyor diye Z490i Unify ile Z490 Unify arasındaki farka baktım, yarım kapasitör büyüklüğünde bir fark var, takribi 3mm kadardır.

Top Bottom