Neler Yeni

Anakartta MSI mı Daha İyi ASUS mu?

yasi_MYB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
yasin.MYB
Tartışılması yanlış aslında.
O kadar çok karşılaştırılabilecek yer var ki...
Ama şunu söyleyebilirim ki iyi anakart AM4 için Asus'ta.
Intel tarafını pek araştırmadım.
moderatörlerde dahil oldu abdullah abide gelse mükemml

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Msi firmasını bundan sonra kesinlikle tavsiye etmemde kullanmamda. Bozuk çıkan anakarttan para istediler. Servispoint firmasıyla çalıştığı sürece MSİ a kesinlikle bulaşmam. Zaten servis noktasına gidince ne kadar ciddiyetsiz bir servis olduğunu görürsünüz.

Lockheed

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Msi firmasını bundan sonra kesinlikle tavsiye etmemde kullanmamda. Bozuk çıkan anakarttan para istediler. Servispoint firmasıyla çalıştığı sürece MSİ a kesinlikle bulaşmam. Zaten servis noktasına gidince ne kadar ciddiyetsiz bir servis olduğunu görürsünüz.
Servis konusunda tam tersi bir deneyim yaşadım, gayet iyidiler. Aksine aynısını ASUS'un servisinde yaşadım. Çok ciddiyetsizdiler.
Tabii bunun için ASUS alınmaz denmez.

Şimdi konuyu toparlayalım.
Eğer AMD bir sistem toplayacaksan 20K'ya, ASUS B550-E öneririm. 20K'ya Intel toplayacaksan MSI Z490 Tomahawk önerebilirim, gayet kaliteli anakartlardır ikisi de.

yasi_MYB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
yasin.MYB
nasıl yani nolduki abi açıklarmısın ?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
O vasfımı kullanmadan yazdım :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asus ile daha iyiler diye anımsıyorum.
Neyse bi' araştırayım.
Yok ben sitelerinde hız aşırtma birinciliklerini çoğunlukla intel işlemcilerde de kırdıkları için görmüştüm. Yanlış da olabilir belki tam bende bilmiyorum e6500 pentium devrinden beri kullanmadım intel.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Servis konusunda tam tersi bir deneyim yaşadım, gayet iyidiler. Aksine aynısını ASUS'un servisinde yaşadım. Çok ciddiyetsizdiler.
Tabii bunun için ASUS alınmaz denmez.

Şimdi konuyu toparlayalım.
Eğer AMD bir sistem toplayacaksan 20K'ya, ASUS B550-E öneririm. 20K'ya Intel toplayacaksan MSI Z490 Tomahawk önerebilirim, gayet kaliteli anakartlardır ikisi de.
Ben Msi alınmaz demedim kesinlikle almam dedim ikisi çok farklı şeyler kardeşime pc toplayacağım kesinlikle asus alacağım.
Şimdi ben kendim direk servis point firmasının içine girdiğim için ne olup bittiğini iyi biliyorum. Çok uzun süre bilişim sektöründe çalıştım gerek toptan gerek parakende alım satım da yaptım. Asus firmasında bozuk çıkan kartları direk değiştirdim ama Msi firmasında nedense hep arıza tespit süresi bekledim.

nasıl yani nolduki abi açıklarmısın ?
Bozuk x570 pro gaming anakart geldi servise gönderdiler. Arıza önce kullanıcı kaynaklı hata dediler sonra servispointe gittim. Daha karta bakmamışlar bile 200 lira arıza tespitine para istediler. Sonra Tüketici mahkemesine dava açtım dava sonuçlanmadan satın aldığım firma kendi bünyesinde değiştirdi.

Lockheed

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Ben Msi alınmaz demedim kesinlikle almam dedim ikisi çok farklı şeyler kardeşime pc toplayacağım kesinlikle asus alacağım.
Şimdi ben kendim direk servis point firmasının içine girdiğim için ne olup bittiğini iyi biliyorum. Çok uzun süre bilişim sektöründe çalıştım gerek toptan gerek parakende alım satım da yaptım. Asus firmasında bozuk çıkan kartları direk değiştirdim ama Msi firmasında nedense hep arıza tespit süresi bekledim.
Bende de tam tersi oldu, biraz şans işi gibi. Bir de ürüne bağlı. Monitörümde ghosting olduğu için yolladım ve 1 gün içinde iade aldım. Ekran kartımda sorun olmamasına rağmen bakım yapıp geri yolladılar.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın

Bozuk x570 pro gaming anakart geldi servise gönderdiler. Arıza önce kullanıcı kaynaklı hata dediler sonra servispointe gittim. Daha karta bakmamışlar bile 200 lira arıza tespitine para istediler. Sonra Tüketici mahkemesine dava açtım dava sonuçlanmadan satın aldığım firma kendi bünyesinde değiştirdi.
Belki yolladığın servis ilgisiz olabilir bir çok yeri var sonuçta MSI'ın türkiyede ?

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Yok ben sitelerinde hız aşırtma birinciliklerini çoğunlukla intel işlemcilerde de kırdıkları için görmüştüm.
MSI o konuda güvenilmez. :D
Ben de gördüm AM4 sokette birçok rekor kırdıklarını yazıyorlar fakat ya hepsi Asus tarafından egale edilmiş ya da yalan söylüyorlar. :D
Screenshot_89.png
Screenshot_88.png
Screenshot_91.png
Screenshot_90.png
İçinde AMD soket anakartlar da var fakat genellikle Intel CPU'lar üzerinde kırılmış güncel dünya rekorları.
En iyi anakart markası Asus denebilir sanırım.

Godlike PS/2 portu dahil olmak üzere birçok gereksiz oyuncakla geliyor tabii o ayrı. :D

Ek olarak incelemek istersen diye aşağıya bir bağlantı adresi bırakıyorum.
Overclocking, overclocking, and much more! Like overclocking. (hwbot.org)

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,943
İsim
Enver Eryalçın
MSI o konuda güvenilmez. :D
Ben de gördüm AM4 sokette birçok rekor kırdıklarını yazıyorlar fakat ya hepsi Asus tarafından egale edilmiş ya da yalan söylüyorlar. :D
İçinde AMD soket anakartlar da var fakat genellikle Intel CPU'lar üzerinde kırılmış güncel dünya rekorları.
En iyi anakart markası Asus denebilir sanırım.

Godlike PS/2 portu dahil olmak üzere birçok gereksiz oyuncakla geliyor tabii o ayrı. :D
Tabi ben bunları Asus veya GIGABYTE - EVGA gibi firmalarda dönemsel olarak kırıldığını da gördüm. Bilmiyorum bende pek intel tarafını malum uygun fiyata amd işlemci aldığımızdan intel işlemci elime almaz bile oldum belki ilerleyen zamanda amd atılım yapmak amacıyla intel fiyatları düşürürse alırım sonuçta bir çok oyunda hala FPS de önünde.

MSİ istanbul tek yetkili servisi
Bunlar ne oluyor yan servis yerleri mi ? Başta servis point var gerçi bazı firmalar ilgisiz olabiliyor bende aynı sorunu samsung monitörde yaşadım neymiş aynı santimetre kare içerisinde 3 den fazla piksel ölü olmalıymış ee zaten var diyorum aynı santimetre kare de değil diyor ilerleyen zamanda olacak dedim garanti bitti oldu :( şimdi istesemde yapmazlar yapsalarda panel parası isterler :(

AMD Radeon RX 6700 XT 18 mart da çıkıyormuş merak ettim bakalım ne kadardan çıkacak RTX 3060 modellerinin karşısına.

Ekler

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    35.1 KB · Hit: 21
Son düzenleme:

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Tabi ben bunları Asus veya GIGABYTE - EVGA gibi firmalarda dönemsel olarak kırıldığını da gördüm. Bilmiyorum bende pek intel tarafını malum uygun fiyata amd işlemci aldığımızdan intel işlemci elime almaz bile oldum belki ilerleyen zamanda amd atılım yapmak amacıyla intel fiyatları düşürürse alırım sonuçta bir çok oyunda hala FPS de önünde.

Bunlar ne oluyor yan servis yerleri mi ? Başta servis point var gerçi bazı firmalar ilgisiz olabiliyor bende aynı sorunu samsung monitörde yaşadım neymiş aynı santimetre kare içerisinde 3 den fazla piksel ölü olmalıymış ee zaten var diyorum aynı santimetre kare de değil diyor ilerleyen zamanda olacak dedim garanti bitti oldu :( şimdi istesemde yapmazlar yapsalarda panel parası isterler :(
Valla ben direk msi ı aradığımda servispointi söylemişlerdi. Ana servis orası olması lazım yaşadığım muamele çok kötü onu söylemek istedim. Bir cihazı incelemeden kullanıcı kaynaklı hata demeleri daha sonra yanlarına gidince 200 lira arıza tespitine para alıyoruz demeleri çok ciddiyetsiz olduklarını gösteriyor. Adamın elinde cihazı incelemek için alet edevat var ama bakmıyor. Sıfır anakart diyorum işlemci tarafında beslemede kısa devre var ( kendim anakart tamiri servisinde çalıştığım için biliyorum) adam diyor kullanıcı kaynaklı hata . Diyorum ki kardeşim sen anakartı inceledin mi baktın mı düşme eğme bükme kırık çatlak vs bir şey var mı? Yok diyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,829
Üyeler
165,080
Son üye
BgR1
Top Bottom