Anakartta yanan kırmızı ve turuncu ışık nedir ?

xrrra

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar, bundan 2 ay önce DDR5 upgrade yaptım şu şekilde;

Ryzen 7 7800x3D
MSI B650M Gaming Plus
Patriot 16 GB X2 6000MHz
DeepCool LE360 V2 Sıvı Soğutma

2 aydır sorunsuz kullandım işlemcinin sıcaklıkları gayet normal her şey normal fakat sabahları PC'ye açarken bazen PC boot edemiyordu bende reset düğmesine basıp öyle giriyordum. Bende format attım Windows 11'e yükselttim BIOS'ta bazı ayarları açtım PBO da açtım denemek için negative -30 Curve Optimizer açtım. Sonrasında PC'yi açtığımda anakartta kırmızı (CPU) turuncu (DRAM) ışıklarının yandığını gördüm ne yapsam PC'ye görüntü gelmedi sonrasında anakart üzerinde jbat 1 kısmından BIOS'u sıfırladım ki bir fark ettim o kadar yeri boşa sökmüşüm arka tarafta BIOS flash yeri varmış :D Neyse bir şekilde PC'ye görüntü geldi önce kırmızı ışık sonra turuncu ışık söndü hemen EXPO 1 ve Memory context Memory'i açtım şu an bir sorunum yok BIOS açılma süresi 12.5 Saniye şu an. Bir arkadaş işlemcinin PIN'i yamulmuş olabilir dedi sıvı soğutmayi fazla sıkınca dedi ama öyle fazla sıkmamıştım biraz gevşettim fakat bir şey fark etmemişti, işlemcide bir sorun yoktur değil mi? Çünkü 2 ay gibi bir süredir sıkıntısız kullanıyordum ne sıcaklık ne da bir anda kapanma olmamıştı. Şimdiden teşekkürler.

Geri