Anakarttaki M2 Yuvaları Aynı Hızda Çalışır Mı ?

TolgaD9

80+
Reaksiyon skoru
2
MSI B650 Gaming plus bir anakartım var ve 2 adet M2 SSD gen 4x4 yuvası bulunuyor. Elimde Msı Spatıum M450 Pcıe 4.0 Nvme M.2 1tb V1 Okuma 3400MB / Yazma 2400MB SSD ve

Kingston NV3 SNV3S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 ( 6000 MB / 40000 MB ) SSD bulunuyor. Bir yuvada soğutma bulunuyor. İki m2 yuvasıda bana bu hızları verir mi ? Yoksa soğutucu olan yuva daha mı hızlıdır ? Birde windowsu hangisine kurmalıyım ?

windowsu hızlı olan ssd ye kur hocam. işlemciye yakın olan en üst yuvaya tak. belirttiğin değerler teorik hızlar genel olarak ona yakın performans alırsın. disk doldukça performansı düşer.

amd 8500 veya 8300 serisi islemcin yoksa evet yazan degerleri alirsin. windowsu bluenin dedigi gibi hizli olana kurman daha mantikli

crystal disk mark ile test edebilirsin dostum.

amd 8500 veya 8300 serisi islemcin yoksa evet yazan degerleri alirsin. windowsu bluenin dedigi gibi hizli olana kurman daha mantikli
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. İşlemcim R7 7800x3d, SSD performansını işlemci de etkiliyor sanırım.

İki yuva da bu hızları verir. Soğutucu olan yuva, SSD yüksek sıcaklıklara çıkarsa daha iyi sıcaklık sağlar ve bu şekilde katkı sağlar, bunun dışında daha yüksek hız almayı sağlamaz. Spatium M450'ye Windows kurulabilir, her şey hız değildir, hız sadece görünenden ibarettir.

NV3'ün de kaliteli olup olmadığına göre Windows ona kurulabilir. Detaylar önemli.

İki yuva da bu hızları verir. Soğutucu olan yuva, SSD yüksek sıcaklıklara çıkarsa daha iyi sıcaklık sağlar ve bu şekilde katkı sağlar, bunun dışında daha yüksek hız almayı sağlamaz. Spatium M450'ye Windows kurulabilir, her şey hız değildir, hız sadece görünenden ibarettir.

NV3'ün de kaliteli olup olmadığına göre Windows ona kurulabilir. Detaylar önemli.
M450'ye kurmamı tavsiye ediyorsunuz değil mi ? Teşekkür ederim.

M450'ye kurmamı tavsiye ediyorsunuz değil mi ? Teşekkür ederim.
Rica ederim. NV3'ün durumuna göre ona da kurulabilir ancak net bir sonuç için M450 daha iyi olur.

Geri