Neler Yeni

Anakarttan 1 uzun 8 kısa bip sesi geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
1 uzun ve 8 kısa bip sesi geliyor açılışta ve ekrana görüntü gelmiyor. Sorun nedir ?

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
1 uzun ve 8 kısa bip sesi geliyor açılışta ve ekrana görüntü gelmiyor. Sorun nedir ?
pc yi ilk defamı kuruyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

çünkü
1 uzun bip: Bellek tazelemesinde hata
8 kısa bip: Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası

fieryz

80+ Titanium
En İyi Cevap
29
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,056
İsim
Ömer
Steam
fieryz
Ekran kartıyla alakalı bir durum. Ekran kartını tam olarak taktınız değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PC yi ilk defamı kuruyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

çünkü
1 uzun bip: Bellek tazelemesinde hata
8 kısa bip: Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
Evet ilk defa kuruyorum. Uzay montaj olarak bir deneyeyim dışarıda dedim ve görüntü alamadım. Ekran kartını iki üç kere çıkarıp taktım, ramleri yerlerini değiştirdim tek tek denedim falan ama sonuç hep aynı oldu. Ekran kartında bir problem var ise bu ne problemi olabilir ? Yaptırmaya kalksam ne kadar tutar ? Ekran kartı modelim sapphire nitro + RX 480

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Evet ilk defa kuruyorum. Uzay montaj olarak bir deneyeyim dışarıda dedim ve görüntü alamadım. Ekran kartını iki üç kere çıkarıp taktım, ramleri yerlerini değiştirdim tek tek denedim falan ama sonuç hep aynı oldu. Ekran kartında bir problem var ise bu ne problemi olabilir ? Yaptırmaya kalksam ne kadar tutar ? Ekran kartı modelim sapphire nitro + RX 480
pc nin ilk açılması biraz geç olur bir 10 dk falan bekle açılmazsa ekran kartını başka bir sisteme tak çalışmasa sorun ekran kartında

Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Celil Emre Danişmant
Instagram
celilemrednsmnt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PC nin ilk açılması biraz geç olur bir 10 dk falan bekle açılmazsa ekran kartını başka bir sisteme tak çalışmasa sorun ekran kartında
Öyle bir durum olsaydı bunu fark ederdim. Anakarttan gelen bip sesi rehbere göre ekran kartı arızası olduğunu söylüyor. Ama ekran kartının çipinde mi yoksa belleğinde bir bir hata var veya hud mosfetlerde veya dirençlerde mi bir hata var bunu nasıl öğrenebilirim ?

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Öyle bir durum olsaydı bunu fark ederdim. Anakarttan gelen bip sesi rehbere göre ekran kartı arızası olduğunu söylüyor. Ama ekran kartının çipinde mi yoksa belleğinde bir bir hata var veya hud mosfetlerde veya dirençlerde mi bir hata var bunu nasıl öğrenebilirim ?
bunu ekran kartını başka bir sisteme takarak öğrenebilirsin senin dediğin 1 uzun biip de bellek hatası belleklerini ve ekran kartını başka bir sistemde kontrol ederek bulabilirsin hatayı

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Ekran kartı gpu bellek veya mosfet hatasını sadece elektronik bilgisine sahip ve osiloskop kullanabilen kişiler anlayabilir.

Top Bottom