Neler Yeni

ANAKARTTAN KIVILCIM ÇIKTI :(

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
Muhtemelen devre elemanlarından birisi yandı. Atıyorum bu yanan şey küçük bir SMD direnç olsun. Voltajın çok az gelmesi gereken bir yere gereğinden fazla voltaj geldiğinde oradaki devre elemanını veya bilgisayar donanımını bozar. Ancak bunlar hemen bir anda olmaz. Damlayan suyun betonu delmesi gibi düşünebilirsin. Bu arada Laptop'taki var olan bileşenler masaüstüne göre çok güçsüz ve hemen bozulabilir niteliktedir.
Ama kıvılcım çıkan yeri detaylı inceleyince en ufak bir fiziksel değişiklik gözlemleyemedim, ayrıca koku da yoktu :(

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,038
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_

akıllıvelet

80+ Bronze
Ama kıvılcım çıkan yeri detaylı inceleyince en ufak bir fiziksel değişiklik gözlemleyemedim, ayrıca koku da yoktu :(
Bence 1-2 saat bir bilgisayarı zorla veya memtest 360 indir ve aç birsorun varsa gg ama yoksa endişelenme zaten servise götürürsün birsıkntı olursa ( için rahat olsun:))
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence 1-2 saat bir bilgisayarı zorla veya memtest 360 indir ve aç birsorun varsa gg ama yoksa endişelenme zaten servise götürürsün birsıkntı olursa ( için rahat olsun:))
memtest86 yani

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322

B0ra

80+ Bronze
Dostum Açtığın gibi kapatıyorsun makineyi ama Şarj bağlamadan Power tusuna bas çalışırsa çek besmeleni tak.
Baktın çalışmıyor servisi ara böle böle bir durum var teknik destek rica de gerekli yardımı yaparlar.
Böle bi durum vardır agam :D

Ahmet Berat Ak

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
995
İsim
Ahmet Berat ak
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama,pc aksesuarları,fiyat performans ürünler
cihaz da yangın çıkmasın dikkat et elektrik kaçağı olabilir ya da cehennemde yaşıyorsan o sıcaktan da olabilir ama birinci durum daha olası

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
Fotoğraf var mı?
Cihaz yanımda değil yarın detaylı çekip göndereceğim lakin bir sorum olacak. Belirttiğiniz smd direncin yanması/patlaması ne gibi sorunlar çıkarır ve tahmini olarak ne kadar onarım ücreti talep edilir? Bilginiz varsa paylaşmanızı rica edeceğim

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,038
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Cihaz açık değilken öyle olması imkansız. Statik elektrikten oluşan kıvılcımdır o. Tamam batterysi var ama açık değil ki leptop? Devre elemanlarına nasıl zarar gelcek?
Herhangi bir donanım montajı yapılırken pil boştan yere çıkarılmıyor dostum.

Cihaz yanımda değil yarın detaylı çekip göndereceğim lakin bir sorum olacak. Belirttiğiniz smd direncin yanması/patlaması ne gibi sorunlar çıkarır ve tahmini olarak ne kadar onarım ücreti talep edilir? Bilginiz varsa paylaşmanızı rica edeceğim
O kadar detaylı bilgiye sahip değilim dostum. Bunlar siyah renkte anakartta gömülü olarak barınıyorlar. Dikkatli bakılmadığı sürece farkedilmesi cidden zor.
İlerleyen zamanlarda voltajın fazla gelmesi sonucu birkaç parçanın bozulmasından yol açabilir. Net değil ama ihmali var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Bilgehan Ersin
Herhangi bir donanım montajı yapılırken pil boştan yere çıkarılmıyor dostum.

O kadar detaylı bilgiye sahip değilim dostum. Bunlar siyah renkte anakartta gömülü olarak barınıyorlar. Dikkatli bakılmadığı sürece farkedilmesi cidden zor.
İlerleyen zamanlarda voltajın fazla gelmesi sonucu birkaç parçanın bozulmasından yol açabilir. Net değil ama ihmali var.
Tekrar merhaba. Ürünü garantiye gönderdim ve evet küçük bir yanık meydana gelmiş sanırım. Ürün onarılacak lakin ram'i de teknik servise taktırmak istedim. Kingston önermediklerini ve Samsung veya Corsair'in daha iyi olacağını belirttiler. Corsair 3200 mhz sodimm bulamadım. Samsung 3200 sodimm ise aşağıdaki linkerde mevcut lakin bu ürünler sıfır mıdır veya sıfır değilse sorun çıkarır mı bilemiyorum. Sıfır olarak harici sodimm satılmıyor mu acaba?

Top Bottom