Neler Yeni

Android için uygulama geliştirmek istiyorum, hangi dilin eğitimini almalıyım?

Juan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Juan Adam
Merhaba Dostlarım,

Android için uygulama geliştirmek istiyorum. Kodlama bilgim hiç yok, öğrenmeye hevesliyim.
Disiplinli bir şekilde derslerime çalışacağım.
Hangi programlama dilini, uygulamasını kullanmalıyım?

Şimdiden desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla...

ZeusOki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
547
İsim
Oktay Genç
Merhaba Dostlarım,

Android için uygulama geliştirmek istiyorum. Kodlama bilgim hiç yok, öğrenmeye hevesliyim.
Disiplinli bir şekilde derslerime çalışacağım.
Hangi programlama dilini, uygulamasını kullanmalıyım?

Şimdiden desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla...
Bu nasıl bi uygulama yapacağına göre değişir.

• Beğen
Reaksiyonlar: Juan

darkhmar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bayram ÜNAL
Öncelikle kendini programlama konusunda belirli bir seviyeye getirmen gerektiğini düşünüyorum. Bu biraz zaman alacaktır ama sabretmeni ve kararını değiştirmemeni şiddetle öneririm.

Bir işi her şeyiyle öğrenebilmek için 10.000 saat geçirme kuralı diye yaygın bir söz vardır fakat iyi bir sabır ve sıkı bir çalışmanın ardından birkaç ay içerisinde Android Studio ile android uygulamaları geliştirmeye başlanılabilir.

Programlama bilgin olmadığını söylediğin için ilk etapta cross platform geliştirme yapmanı tavsiye etmiyorum (kendi fikrim)

• Muhteşem

XF17K

80+
Direk mobilden başlamak zor olacak fakat kesinlikle flutter öğrenmeni tavsiye ediyorum. Google tarafından geliştiriliyor ve google'ın yeni çıkacak işletim sisteminde kullanılan dart dili kullanılıyor. Kesinlikle geleceğe yönelik bir tercih olur. Kotlin ve java tecrübem var fakat flutter çok daha iyi. Hazır birçok arayüz ayarı var. Birçok şeyi çok daha hızlı bir şekilde geliştirebiliyorsun. Emülatörü daha hızlı çalışıyor. Ve sayamadığım birçok avantajı var. Öneri olarak udemy'den Engin Demiroğ'un kursuna bakabilirsin. 6-12 aydan önce pek bir şey bekleme yeni başlıyorsan, başlangıçta zor gelecektir. Belki temel seviye c# öğrenip geçsen daha faydalı olabilir. Syntaxı çok benzer.

• Muhteşem

darkhmar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Bayram ÜNAL
Direk mobilden başlamak zor olacak fakat kesinlikle flutter öğrenmeni tavsiye ediyorum. Google tarafından geliştiriliyor ve google'ın yeni çıkacak işletim sisteminde kullanılan dart dili kullanılıyor. Kesinlikle geleceğe yönelik bir tercih olur. Kotlin ve java tecrübem var fakat flutter çok daha iyi. Hazır birçok arayüz ayarı var. Birçok şeyi çok daha hızlı bir şekilde geliştirebiliyorsun. Emülatörü daha hızlı çalışıyor. Ve sayamadığım birçok avantajı var. Öneri olarak udemy'den Engin Demiroğ'un kursuna bakabilirsin. 6-12 aydan önce pek bir şey bekleme yeni başlıyorsan, başlangıçta zor gelecektir. Belki temel seviye c# öğrenip geçsen daha faydalı olabilir. Syntaxı çok benzer.
Açıklaman benim açımdan iyiydi, cevabın için teşekkür ederim. Benim bir anda aklıma gelmedi bunları ifade etmek ve süre konusunda net bir şey yazıp da konu sahibini ürkütmek istemedim fakat olaya gerçekçi bakarsak ilk kelimelerin olayı özetliyor.

Sağlam bir temelin üzerine koymak daha iyi olacaktır.

• Beğen

Juan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Juan Adam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Altın düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum, gerçekten bu değerli düşünceleriniz yardımlarınız sayesinde çok vakit kazanıyorum,
kaynak sağlıyorsunuz, başlamam gereken yerleri söylüyorsunuz. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

Sanch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Eren Karakuş
Bence AppInventor ile temel atılıp başlanabilir.

• Beğen

XF17K

80+
Açıklaman benim açımdan iyiydi, cevabın için teşekkür ederim. Benim bir anda aklıma gelmedi bunları ifade etmek ve süre konusunda net bir şey yazıp da konu sahibini ürkütmek istemedim fakat olaya gerçekçi bakarsak ilk kelimelerin olayı özetliyor.

Sağlam bir temelin üzerine koymak daha iyi olacaktır.
2 ayda C#'da temel OOP seviyesine kadar öğrensen bile senin için daha rahat olur. Flutter'a çok daha hızlı adapte olursun.

• Muhteşem
Top Bottom