Onurkotlutok05
80+ Gold
Script başlangıç için ideal mı?
Hangi script, Javascript mi typescript mi ...Script başlangıç için ideal mı?
JavaHangi script, Javascript mi typescript mi ...
Peki neden öğrenmek istiyorsun ?
Kendimi geliştirip PC/yazılım mühendisliği okumak içinPeki neden öğrenmek istiyorsun ?
Simdi kardeşim bu belli bir alan değil. Yani javascript öğrenmeden de mühendis olursun o yandan sıkıntı yok. Önemli olan sevdiğin bir alan seçmek. Ve kendini o alanda geliştirmek. Alanları yazımda bulabilirsinKendimi geliştirip PC/yazılım mühendisliği okumak için
TeşekkürlerSimdi kardeşim bu belli bir alan değil. Yani javascript öğrenmeden de mühendis olursun o yandan sıkıntı yok. Önemli olan sevdiğin bir alan seçmek. Ve kendini o alanda geliştirmek. Alanları yazımda bulabilirsin
Rica ederim flowgorithm de temel attıktan sonra Java script öğrenebilirsin sorun yokTeşekkürler
Her şey iyi güzelde 9. madde beyaz yazmışsın açık tema kullandığım için okuyamadımMerhaba arkadaşlar Forum'daki ilk rehber yazıma hoş geldiniz. Haydi lafı uzatmadan başlayalım.
1- Azim ve İstikrar
İlk olarak bu işe başlıyorsanız azim, istikrar ve sabır çok önemlidir. Bu işe başlamak için karar verdiniz. Çok iyi bir adım. Ama bunun devamı çok ama çok önemli. Youtube'daki, bir yazılım dilinin eğitim videosundan oluşan bir oynatma listesini inceleyin. Başlayan 20.000 kişiyse son videoyu izleyen 300 kişi... Maalesef çoğu kişi daha en baştan pes ediyor ve bırakıyor. Azimli ve İstikrarlı olacaksınız.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
2- Sabır
Belki yazılım ile ilgili İnstagram sayfalarını takip ediyorsanız karşınıza çıkmıştır: "Hatasız kod olmaz", "Kodumun(yazdığımız kod. Yanlış anlaşılmasın ) hatası "...
Evet arkadaşlar belli bir seviyeye geldikten sonra çok fazla hatayla karşılaşacaksınız. Mesela yeni bir kod eklediniz veya bir yeri değiştirdiniz. Bakalım şimdi uygulama nasıl görünüyor diye değil yine ne hata çıkacak acaba diyerek o kodu çalıştıracaksınız. Buna sabrettik. Şimdi gelelim çıldırmaya. Bazen o hatayı çözmek için saatlerce günlerce uğraşacaksınız. Hatta en son olayımı anlatayım. Geliştirdiğim uygulama da bir hata vardı. O hatayı çözmek için tam 8 - 10 saat uğraştım. Ve hatayı sadece 4 satır kodu değiştirerek çözdüm. Gel de delirme. Ama sabır.
3 - Araştırmacı Ruhu
Bu ruh belki sizde yoktur, üşengeçsinizdir. Ama merak etmeyin. Yazılım alanı size bunu seve seve öğretiyor . Bende ilk cümlemdeki özelliklere sahip bireydim. Ama yazılım bu ruhu bana kazandırdı.(yazılım dışında hala üşengecim) Yukarıda bahsettiğim hataların çözümleri olsun yeni bir şey öğrenmek olsun hep araştıracaksınız. Hmm şunu nasıl yapabilirim diyeceksiniz araştıracaksınız. Bu konuyu kim daha iyi anlatmış diyeceksiniz araştıracaksınız. Şimdiden 20 30 tane sekmeye hazır olun. (Ben yazılıma başlamadan önce en fazla 3 sekme açan biriydim.) Bu hatanın çözümü ney diyeceksiniz araştıracaksınız... (Çünkü aynı hata da olsa başkasında işe yarayan çözüm bir başkasında yaramıyor bazen) .
Araştırmaktan üşenmeyin çekinmeyin bol bol araştırın. Bu konuda size yardımcı olacak en güzel siteler: https://medium.com/ ve https://stackoverflow.com/
4 - Maneviyatı Hallettiysek Artık Başlayalım
Biraz olumsuz başladım sanki, farkındayım. Fakat Yukarıda attığım fotolardan da anlayacağınız gibi bunları bilelim. Yoksa 192.000 izlenme ile başlayan videoyu sadece 13.000 kişi istikrarlı olarak izlemeye devam eder...
5 - Yazılıma Başlangıç
Çok klasik bir önekle başlangıcımızı yapalım. Bir binanın temeli ne kadar sağlamsa bina o kadar sağlamdır. (Ya sanki bu daha güzel söyleniyordu ama neyse ) İlk önce temeli sağlam atmamız gerekiyor. Algoritmaları, akış şemalarını ve temel yapı taşlarını oturtmamız gerekiyor. Bunun için ise "Flowgorithm" adlı uygulamaya bakmanızı tavsiye ederim. Kod yazmadan bloklarla(eba platformunda bulunan bloklardan değil merak etmeyin.) programlar yapacaksınız. (Burada bahsettiklerim ile ilgili tavsiye ettiğm udemy eğitimini rehberin sonunda yazdım.)
6 - Hangi Dilden başlamalıyım ?
Bu işe başlarken gidip zor bir dilden başlarsanız. Daha bu işte ilerlemeden pes edersiniz. Konuları anlamakta çok zorluk çekersiniz. Bu sebepten bu işe başlarken kolay dillerden başlamanızı tavsiye ederim. Benim başlangıç için önerdiğim dil: "PYTHON" (Artık bir klişe oldu farkındayım. Kimse sorsanız bunu der.). Python'da özellikle yazılımcılar için çok önemli olan "OOP" yani nesne tabanlı programlama konusunu çok daha rahat anlamanızı sağlar. Ayrıca kolay syntax(somutlaştırırsak O dile ait yazım kuralları diyebiliriz.) yapısı sebebiyle şekilde "Flowgorithm uygulaması " ile öğrendiğiniz temel yapıtaşlarının kodunu yazmayı öğrenirken konuyu çok daha rahat anlarsınız.
7 - Buraya kadar her şey tamam. Peki ya sonra ?
Yapı taşlarını öğrendik. Python da OOP kısmına kadar öğrendik. Peki şimdi ne yapacağız ?
İlk olarak kendimize alan belirlememiz gerekiyor. Yani kendimize şu soruyu sormalıyız: "Ben ne yapmak istiyorum ? hangi alanda proje geliştirmek istiyorum ?". Bunun için öncelikle başlıca alanları yazayım:
1- Yapay Zeka,
2- Robotik Kodlama,
3- Siber Güvenlik (yaygın adıyla: Hacker'lık),
4- Web sitesi geliştirme,
5- Mobil uygulama geliştirme(Android, ios veya iki platform birden),
6- Pc Oyun geliştirme, 7- Mobil oyun geliştirme ,
8- Masaüstü uygulaması geliştirme,
9 - Otomasyon uygulamaları geliştirme
( Şuanlık aklıma gelenler bunlar. Varsa eksiğim söyleyin ekleyeyim . Ama söylerken başlıca alanları söyleyiniz. gidip DLL yazma demeyelim örneğin )
8 - Alanımızı da seçtik. Peki ya sonra ?
Şimdiiii ne demiştik. Bol bol araştırma . Seçtiğiniz alan ile ilgili bol bol araştırma yapacaksınız." Bu alanda hangi diller iyi ? O iyi olan dillerin birbirlerine avantajları ve dezavantajları neler ?... "
9 - Bol bol örnek
Arkadaşlar yukarıda belirttiğim Flowgortihm olsun Python olsun ikisinde de öğrenirken bol bol örnek yapın. Mesela koşul ifadelerini konusunu öğrendiniz bununla ilgili örnekler yapın. Örneğin hoca 50 den yukarı almışsa sınıfı geçtin ,50 den az almışsa sınıfta kaldın, diyen bir uygulama yapımını anlatıyorsa siz 85 üstü almışsa takdir, 70 üstü almışsa teşekkür... gibi ek özellikler ekleyin .Bu sizi geliştirecektir.
10 - Kaynak önerisi
Arkadaşlar benim de bizzat neredeyse tüm videolarını incelediğim, bu konuyu çok iyi anlatmış bir Udemy kursu önereceğim. İndirimi bekleyip 25- 30 TL arası almanızı tavsiye ederim. Buraya tıklayarak kursa gidebilirsiniz.
11 - Son
Rehberimizin sonuna geldik. Ciddi bir üslup değil de biraz daha can sıkmadan uzatmadan anlatmaya çalıştım. Umarım beğenmişsinizdir . Moderatör arkadaşlar, programlama alanına sabitleyebilirse çok güzel olur. Ve anlamadığınız merak ettiğiniz bir şey varsa bana sorabilirsiniz. Tabii ki önce araştırdıktan sonra
9. Bölümde öğrendiğiniz konularda bol bol örnek yapın demiştim. Eleştirin için teşekkürler. Fakat kaynak önermek doğru olmaz çünkü herkes farklı bir alan seçebilir. Yapay zeka öğrenmek isteyen biri Java videosu izlemesinin bir anlamı yok. O zaman sen niye kaynak önerdin diyebilirsin. Benim önerdiğim kaynak yazılıma başlangıç için olan hemen hemen her dilde olan konularının anlatıldığı bir kurs. Onun haricinde şu şekilde kaynak onermen daha doğru ve güzel olur. "Mobil uygulama geliştirme alanında Engin hocamızın java dilinde youtube da güzel bir videosu var. Bakmanızı tavsiye ederim "(Örnek verdim. Belki javayi farklı bir alan için de kullanıyor olabilir. )Her şey iyi güzelde 9. madde beyaz yazmışsın açık tema kullandığım için okuyamadım
Bu arada güzel rehber eline sağlık bende yazılım öğreniyorum yeni başladım java ile başladım şuan hala onu öğreniyorum youtube den Engin Demiroğ izleyin derim kursa gitmek istemiyorsanız.
Çoooook güzel olmuş ellerine sağlık bende başlıycam şimdi çok araştırcam teşekkürlerYazım hataları veya okuma akışını engelleyecek kelimeler kullanmışsam uyarırsan sevinirim. İyi okumalar