Aniden kapanma ve çok ısınma

Ozix2018

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba 2-3 gündür blgisayarım aniden kapanıyor ama böyle normal değil fişi çekilmiş gibi bütün ışıkları falan sönüyor ve kasa çok ısınıyor ki fanlarda zoraki dönüyor ağar bir iş yapmıyorum hatta boşda iken bile oluyor bu gün yine oldu tekrar açıp bios a gireyim dedim kırmızı sayıları görünce bi korktum sizce neden oluyor
Anakart asus b350m-k
İşlemci -amd reyzen 1500x
Ekran kartı: msi1050ti
Ram:2x8gb adata 3200mhz (ama frekans yolu 2666 destekliyor o yüzden 2666 da çalışıyor
Depolama 250gb ssd +1tbhdd
Kasa:frisby (model bilinmiyor)
Kasada 2 fan var biri solunda biri önünde soldaki bazen dönmüyor bazen dönsede az dönüyor öndeki de çok hızlı olmasada dönüyor bios ise sadece işlemci fanını görüyor benim merak ettiğim şey power da mı bi sorun var yoksa kasa içeriyi soğutamadığı için mi kapanıyor yada başka bi sorun mu var yardımcı olursanız sevinirim

Ekler

• 20210713_154536.jpg
    20210713_154536.jpg
    1.7 MB · Hit: 62
Güç kaynağın nedir? Ayrıca işlemci sıcaklığın boşta olmasına rağmen çok yüksek.

bu sıcaklık değerleri aşırı fazla işlemci soğutucusu yerine takılı olmayabilir.

İşlemci soğutucusunda problem olduğu için kapanmalar yaşıyorsunuz soğutucular düzgün çalışmıyor. Termal macunu kontrol edin kasanizin hava akışı kötüyse kapağı açık kullanın 2 fan ile koca kasayı soğutmazsınız.

anakart sıcaklığı da hiç normal değil. çok yüksek muhtemelen kasa sorunlu ve içine hiç hava girmiyor. kasa kapaklarını açık kullanın birde öyle deneyin

Güç kaynağın nedir? Ayrıca işlemci sıcaklığın boşta olmasına rağmen çok yüksek.
Foem fps 600w
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci soğutucusunda problem olduğu için kapanmalar yaşıyorsunuz soğutucular düzgün çalışmıyor. Termal macunu kontrol edin kasanizin hava akışı kötüyse kapağı açık kullanın 2 fan ile koca kasayı soğutmazsınız.
Termal macun süreli 3 ay oldu bios dada fan dönüyor olarak görünüyor ama işlemci sıcaklığı cidden yüksek

Foem fps 600w
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Termal macun süreli 3 ay oldu bios dada fan dönüyor olarak görünüyor ama işlemci sıcaklığı cidden yüksek
Demekki termal macun ya kalitesiz yada çok sürmüşsün.

Aynı sistem ve aynı sorunlar bir kaç gündür aynı şekil bende de oluyor son durumumunuz nedir çözüme ulaştınız mı ulaştıysanız ne yaparak?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,205,149
Üyeler
192,622
Son üye
ademakin
Geri