- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 2,764
Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belka, eski bir dizel otobüsü %100 elektrikli otobüse dönüştürdü. Sıfırdan üretim maliyetinin 3'te 1'i maliyete yapılan otobüs aynı segment dizel araca göre 5'te 1 yakıt tasarrufu sağlıyor. Tek şarjda 400 kilometre yol gidebilen teknolojik otobüs yollara çıktı.
Dizel araca göre daha tasarruflu olan elektrikli araçların daha da hayatın içine girmesi beklenirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) yaptığı otobüs taktir topladı.
Kaynak :
www.ntv.com.tr
www.haberler.com
www.sondakika.com
Dizel araca göre daha tasarruflu olan elektrikli araçların daha da hayatın içine girmesi beklenirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) yaptığı otobüs taktir topladı.
KULLANIM ÖMRÜ DOLMUŞ OTOBÜS ELEKTRİKLİ OTOBÜSE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
ABB iştiraki Belka, kullanım ömrü dolmuş bir dizel otobüsü %100 elektrikli otobüse dönüştürdü. Konuyla ilgili olarak hem ABB'nin hem de ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın hesabından bir paylaşım yapıldı.Kaynak :
Ankara'da dizelden dönüştürülen elektrikli otobüs tanıtıldı | NTV Haber
Ankara'da çevre dostu ulaşım için önemli bir adım atıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kullanım ömrü dolmuş bir otobüsü, dizelden yüzde 100 elektrikliye dönüştürdü. Başkan Yavaş, 3 saatte tam şarj olan otobüsün tanıtımını yaparak "Bundan sonra Ankara'nın sokaklarında elektrikli otobüsleri...
Türkiye'de bir ilk! Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin elektrikli otobüsü yola çıktı
Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belka, eski bir dizel otobüsü %100 elektrikli otobüse dönüştürdü. Sıfırdan üretim maliyetinin 3'te 1'i maliyete yapılan otobüs aynı segment dizel araca göre 5'te 1 yakıt tasarrufu sağlıyor. Tek şarjda 400 kilometre yol gidebilen teknolojik otobüs yollara çıktı.
Türkiye’de bir ilk Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli otobüsü yola çıktı - Son Dakika
Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki Belka, eski bir dizel otobüsü 100 elektrikli otobüse dönüştürdü. Sıfırdan üretim maliyetinin 3’te 1’i maliyete yapılan otobüs aynı segment dizel araca göre 5’te 1 yakıt tasarrufu sağlıyor. Tek şarjda 400 kilometre yol gidebilen teknolojik otobüs yollara çıktı.