anlık fps drop ve donma

enescan81

80+
Reaksiyon skoru
2
Selamlar arkadaşlar; elimdeki sistemde valorant oynuyorum fakat şöyle bir sıkıntım var. Orta-yüksek ayarlarda oynuyorum . Ortalama 110 fps alıyorum fakat çatışmaya girdiğimde anlık 2 fps gibi değerlere düşme oluyor. Bunun nedeni nedir? Nasıl çözerim?
SİSTEM
Anakart: B450M S2H.
İşlemci: R3 1300X.
Ekran kartı: RX 550 2 GB.
RAM: Neo Forza 8 GB 3200MHz.
PSU: 400W (ama anakart 8 pin girişli benim PSU 4 pinli olduğu için sadece 4 pin takılı)
Depolama: Kingston A400 SSD.

psu değişiniz

psu kaynaklı olabilir sonuçta işlemci ve ekran kartı arasında bir darboğaz yok

Çok bilgim olmamasına rağmen ben PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Yani problemi eğer sadece Valorant oynarken yaşıyorsanız PSU'dan değildir bence. Belki sıcaklık değerleri, belki bilgisayarda tozlanma, belki arka planda siz farketmeden çalışan bir uygulama bu probleme de yol açabilir. Bunları bir inceleyebilirsiniz.

2 fps ise gayet doğal fps anlık ekrana gelen görüntü sayısıdır. 20 ve daha düşük fps değişkenlikleri normal sayılır rekabetçi oyunlarda belki bir adet daha 8 gb ram ile dual farkını görebilirsiniz.

Selamlar arkadaşlar; elimdeki sistemde valorant oynuyorum fakat şöyle bir sıkıntım var. Orta-yüksek ayarlarda oynuyorum . Ortalama 110 fps alıyorum fakat çatışmaya girdiğimde anlık 2 fps gibi değerlere düşme oluyor. Bunun nedeni nedir? Nasıl çözerim?
SİSTEM
Anakart: B450M S2H.
İşlemci: R3 1300X.
Ekran kartı: RX 550 2 GB.
RAM: Neo Forza 8 GB 3200MHz.
PSU: 400W (ama anakart 8 pin girişli benim PSU 4 pinli olduğu için sadece 4 pin takılı)
Depolama: Kingston A400 SSD.
Dual channel RAM AMD’ye yarıyor. veya PSU kaynaklı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,076
Üyeler
191,030
Son üye
ukucukk
Geri