Neler Yeni

Annadeniz-Bune Bilgi paylaşımı

Alibey61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alibey Yazıcı
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar.

Ben Gaminggen.tr sitesinden Annadeniz-Bune adlı toplama sistemi aldım.

Aldığım fiyat 13 bin tl linkteki üründen tek farkı ramleri 3000 mhz viper marka 8x2 16gb dır.
Bilgisayarın kurulumunu yaptım zamanın olmadığı için çok fps veya teste sokma zamanın olmadı.
Lakin sizlerle bazi oyunlarda aldığım fps lerden dolayı bilgi almak istedim.
Bannerlord full Ayarlar :140-140 fps
Lol:460-500
Cs:300-400
Valorant:140-170-190 fps
Arkadaşlar özellikle valorant fps diplerde sebebini bilmiyorum.Sebebi ne olabilir neyi yanlış.Soğutucu olarak wraith prism stok fan bulunmakta.
Fps sorununu çözümü kavusturabilirsek.Soğutucu almak istiyorum sıvı,su soğutucu öneriniz varmı.Kasanın üstüne zor takılıyor ramlerden dolayı soğutucu sığarsa max 2 li 240 takılıyor önede 360 oluyor.
Birde anakart değiştirmek istiyorum anakartın iyi olmadığını duydum forumlardan öğrendiğin Msi B550-A pro var aklımda anakart öneriside alabilirim.Ramide sonradan yükselteceğim.
Bilgisayar geldiğinde windows kuruluydu.Win10 pro key aldım etkinleştirsim.Nvida son güncelleme indirdim başkasa bir şey yapmadım.Test yaptıkları bios güncelledikleri için,pekde bilgim olmadığı için bakamadım.Siz bilgili dostlarımdan bir sorun problem eksik yada önerisi varsa benimle paylaşırsa sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Monitör olarak bunu kullanıyorum.

Son düzenleme:

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,846
İsim
Akın Taşkan
alalı kaç gün oluyor

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,786
İsim
emirhan
valorantta aldığın fps biye bu kadar düşük ?
1633889393776.png

aalpa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
alp alun

Aldığım fiyat 13 bin TL linkteki üründen tek farkı ramleri 3000 mhz viper marka 8x2 16gb dır.
Bilgisayarın kurulumunu yaptım zamanın olmadığı için çok fps veya teste sokma zamanın olmadı.
Arkadaşlar özellikle valorant fps diplerde sebebini bilmiyorum.Sebebi ne olabilir neyi yanlış.Soğutucu olarak wraith prism stok fan bulunmakta.
Fps sorununu çözümü kavusturabilirsek.Soğutucu almak istiyorum sıvı,su soğutucu öneriniz varmı.Kasanın üstüne zor takılıyor ramlerden dolayı soğutucu sığarsa max 2 li 240 takılıyor önede 360 oluyor.
Birde anakart değiştirmek istiyorum anakartın iyi olmadığını duydum forumlardan öğrendiğin Msi B550-A pro var aklımda anakart öneriside alabilirim.Ramide sonradan yükselteceğim.
Bilgisayar geldiğinde windows kuruluydu.Win10 pro key aldım etkinleştirsim.Nvida son güncelleme indirdim başkasa bir şey yapmadım.Test yaptıkları bios güncelledikleri için,pekde bilgim olmadığı için bakamadım.Siz bilgili dostlarımdan bir sorun problem eksik yada önerisi varsa benimle paylaşırsa sevinirim.

Ben pek bir problem göremedim açıkçası 140'ın altına düşmediği sürece problem yok ki FPS diğer oyunlarda normal Valorantta bir problem var gibi

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,846
İsim
Akın Taşkan
rtx 2060 ryzen 5 3600 ile valorant 240 -190 arası benim hep

aalpa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
alp alun
Şimdi farkettim BIOS tuşunu bilmiyorum ama BIOS tan Mhz i arttır Ramlerin

Arama yerine sıfırla yaz altta gelmiş seçeneklerde başlat yazar tıkla orada ise
Sorun giderme
UEFI yazılım ayarları
XMP açacaksın Ramler değişmiş sonuçta

Alibey61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alibey Yazıcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ramler değişmedi benim aldığımda viper 3000 mhz rem vardı.Sonra sistemi güncellediler.Hyperx koydular sonradan ekleme yapmadım.
Satın alımı 2 ekim gecesi yaptım cumartesi gününe denk geliyordu 2 adet aldım.2 gün sonrada 800 tl zam yedi stok bitti yayından kalktı.Sonra hyper x ramli Olarak 14 k yayınlandı.Hemen 14.5 k yaptılar sonra.

Arkadaşlar valorant fps sorunu oyundan dolayıda olabilir,problem yasayan cok kişi varmış.Fakat bilgi,birikimi olup yanlıs bir yer varsa aydınlatır sorunu çözer diye düşündün.
Birde işlemci soğutucu anakart önerisi alabilirim.Başka görüş ve önerisi olan varsa her hangi bir parçada fikirlerinizi dikkate alıyorum.

aalpa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
alp alun
Ramler değişmedi benim aldığımda viper 3000 mhz rem vardı.Sonra sistemi güncellediler.Hyperx koydular sonradan ekleme yapmadım.
Satın alımı 2 ekim gecesi yaptım cumartesi gününe denk geliyordu 2 adet aldım.2 gün sonrada 800 TL zam yedi stok bitti yayından kalktı.Sonra hyper x ramli Olarak 14 k yayınlandı.Hemen 14.5 k yaptılar sonra.

Arkadaşlar valorant fps sorunu oyundan dolayıda olabilir,problem yasayan cok kişi varmış.Fakat bilgi,birikimi olup yanlıs bir yer varsa aydınlatır sorunu çözer diye düşündün.
Birde işlemci soğutucu anakart önerisi alabilirim.Başka görüş ve önerisi olan varsa her hangi bir parçada fikirlerinizi dikkate alıyorum.
Anakart ve sıvı soğutma bütçesi nedir ayrı ayrı

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Satın alımı 2 ekim gecesi yaptım cumartesi gününe denk geliyordu 2 adet aldım.2 gün sonrada 800 TL zam yedi stok bitti yayından kalktı.Sonra hyper x ramli Olarak 14 k yayınlandı.Hemen 14.5 k yaptılar sonra.

Valorant optimizasyon sorunlu GPU kullanmıyor.

Alibey61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alibey Yazıcı
Anakart:1.2 k
Soğutucu:1.2 k
Lakin ben Akakçe kullanıyorum ürünleri takip edip 1.6 k lık ürünü 1 k ya 800 tl yen aldığımı bilirim o yüzden 1.6 k ya kadar önerebilirsiniz.

kırmızışarapp

80+ Silver

Aldığım fiyat 13 bin TL linkteki üründen tek farkı ramleri 3000 mhz viper marka 8x2 16gb dır.

Driverlarını güncellemeni öneririm. Onun dışında belki oyuna gelen güncellemeyle alakalıdır. Arada ben ve arkadaşlarımda yaşıyordu bu sorunu. 60fps e vs. düşüyordu saçma şekilde valorantta. Büyük ihtimalle driver yada oyun güncellemesiyle alakalı gibi geldi bana

Alibey61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Alibey Yazıcı
Soğutucu olarak düşündüklerim

Asus TUF Gaming LC 240 RGB AIO Aura Sync 120 mm Fan NCVM Kaplamalı RGB Pompa Kapağı ve TUF Gaming Dizaynı ile Sıvı CPU Soğutucusu https://www.amazon.com.tr/dp/B08DJ4RWD4/ref=cm_sw_r_cp_api_glc_i_V4VYW4AHV95V68JV8BQT

Anakart düşündüklerim

MSI B550-A Pro Am4 Ddr4 4400(Oc) Hdmi Dp M.2 Usb3.2 Atx https://www.amazon.com.tr/dp/B08BCQF1BD/ref=cm_sw_r_cp_api_glc_i_9CZ1Z011GWQFFE9S6BPV

https://www.n11.com/urun/asus-tuf-g...soket-am4-atx-anakart-1453464?magaza=adaespor

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Aynı sistemin bi düşüğü var i5 10400f + rtx 3060 ti ve valorant full+full ayarlarda 1080p de darboğaz olmasına ramen 300 fps alıyorum oyun içi. Karakter seçim ekranında 850-900

Top Bottom