Neler Yeni

Annemi nasıl Almanya'ya gitmeye ikna ederim ?

Madyum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Abdullah Kahveci
ozamana iktidar değişirse sistem aynı olmayabilir yani sınavsız tıp okuyamaya bilirsin o yüzden planını ona göre yapma bence
Türkiye ye gidip doktor olmama gerek yok. Seçenek olarak düşünmüştüm.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hiç orada akrabanız falan yok mu?
Onları arayıp sanki senle hiç konuşmamış gibi anneni ararlar, Almanya'daki iş olanaklarından, senin geleceğin için daha iyi bir ortam olduğundan bahsederlerse belki fikri değişir.

Madyum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Abdullah Kahveci
Senin almancan var mı?
Babam Almanca öğrendikten sonra gidicektik. Malesef ikna edemedim Türkiye de devam edicen hayatıma 😭😭😭 Çok katı bakıyor bu konuya ikna edilecek gibi değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnanmıştım ikna edebileceğine. Biraz daha zorlarsam kötü şeyler olcak muhtemelen. Almanya da yaşama şansı elimden akıp gitti.

Son düzenleme:

mmx1

80+
Babam Almanca öğrendikten sonra gidicektik. Malesef ikna edemedim Türkiye de devam edicen hayatıma 😭😭😭 Çok katı bakıyor bu konuya ikna edilecek gibi değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnanmıştım ikna edebileceğine. Biraz daha zorlarsam kötü şeyler olcak muhtemelen. Almanya da yaşama şansı elimden akıp gitti.
Annen tam olarak neden istemiyor onu söyleyebilirsen belki biri yardımcı olabilir

Madyum

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
346
İsim
Abdullah Kahveci
Annen tam olarak neden istemiyor onu söyleyebilirsen belki biri yardımcı olabilir
Bende bilmiyorum bu konu hakkında konuşturmuyor bile. Bu saaten sonra umudum yok zaten ama yinede teşekürler.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Merhabalar, şimdi babam bize bit teklif sundu. Babam Almanca öğrenip Almanya da doktorluğunu devam etirecek. Almanya'da babamın tanıdıgı birinin aile hekimi klıniği var orda çalışacak. Biz Türkiye'de ki evleri satıp Almanya'ya gidip 1,2 yıl ev parasıyla geçincez. Zaten gittiğinde direkt iş bulacak ama en kötü ihtimale dişimizi sıkcaz. Sonra paralarla güzel hayat geçireceğiz hemde alman vatandaşı olup Türkiye de kolay bir sınavla tıp okurum sonra tekrar geri gelip Almanya da çalışırım. Tek bir sorun var annem itiraz ediyor. Annemi nasıl ikna edebilirim? Lütfen cevap verin geleceğim 1 yıl içinde değişecek.
senin durumunda olsam yapacağım şey, babamla beraber almanyaya yerleşmek olur. gelmek istemeyen kalsın türkiyede kendi başının çaresine baksın.

mental bey

80+ Bronze
Babanın bir şey teklif etmesine gerek yok ki kanki. Öğrenciler ücretsiz pasaport alabiliyor zaten.
Kendin yazın 2 ay çalışıp, gidebilirsin. En az 18 yaşında olman önerilir.

80 Euro'ya çalışma izni alacaksın,
Pasaport,
Neden çalışmak istediğini Almanca dilekçen ile orada çalışabilirsin.

8 yıl Almanya'da durursan da Avrupa vatandaşı olabilirisin.

Top Bottom