Anormal Derecede FPS Drop

Reaksiyon skoru
6
Merhaba nickimden de gördüğünüz üzere sağ olsun 16 yaşında kanser oldum pc yüzünden. Minecraft, valorant, cs, forza artık ne varsa her şeyde drop yiyorum 3.5 yıldır her foruma girdim kaç tane konu açtım kaç kişiyle konuştum hatırlamıyorum o kadar fazla hiçbir şekilde çözüm bulamadım valorant destekle ubisoft destekle vesaire her şey hakkında sordum ama cevap bulamıyorum stres testi vesaire gönderdim sorun olmayacağını bu işlemciyle drop olmayacağını, ramde sıkıntı olmadığını, hdd de sıkıntı olmadığını söylüyorlar. Artık yazılımsal bir şekilde değil direkt donanımsal çözmek istiyorum ne yüzünden kaynaklandığını cevaplayın yeterli direkt değiştireyim artık dayanamıcam. Ayrıca bir uygulama ile test yap falan diyorsanız söyleyin hepsini yapayım.

Donanım Özellikleri;
Windows 11 Pro
8 GB 2133 mhz ram
intel i3 7100 3.9 ghz
asus rog strix 1050ti 4gb
500gb toshiba hdd
550w psu
asus h110m-d anakart

ağını kontrol et, harddiskini test et (ssd almanı tavsiye ederim), ekran kartı driverlarını kontrol et, windows güncelleştirmelerini yap, işlemcinin darboğaz yapmadığından emin ol, işlemci sıcaklık değerlerine göz at, ekran kartı sıcaklık değerlerine göz at, anormallik var ise termal macun ile değiştir kasanın tozunu al yazılımsal olarak güç seçeneklerini performans moduna al. Onun dışında ramini 16 yapmaya bak ve ssd al

Ekran kartı güncel windows son güncellemeler yüklü işlemci sıcaklığı oyunlarda en fazla 53'e ekran kartı 56'ya çıkıyor işlemci hard disk vesaire hangi uygulamalarla test edebilirim

Merhaba nickimden de gördüğünüz üzere sağ olsun 16 yaşında kanser oldum pc yüzünden. Minecraft, valorant, cs, forza artık ne varsa her şeyde drop yiyorum 3.5 yıldır her foruma girdim kaç tane konu açtım kaç kişiyle konuştum hatırlamıyorum o kadar fazla hiçbir şekilde çözüm bulamadım valorant destekle ubisoft destekle vesaire her şey hakkında sordum ama cevap bulamıyorum stres testi vesaire gönderdim sorun olmayacağını bu işlemciyle drop olmayacağını, ramde sıkıntı olmadığını, hdd de sıkıntı olmadığını söylüyorlar. Artık yazılımsal bir şekilde değil direkt donanımsal çözmek istiyorum ne yüzünden kaynaklandığını cevaplayın yeterli direkt değiştireyim artık dayanamıcam. Ayrıca bir uygulama ile test yap falan diyorsanız söyleyin hepsini yapayım.

Donanım Özellikleri;
Windows 11 Pro
8 GB 2133 mhz ram
intel i3 7100 3.9 ghz
asus rog strix 1050ti 4gb
500gb toshiba hdd
550w psu
asus h110m-d anakart
Ram yetersiz, HDD'ye test yapın HD Tune ile Error Scan.

Quick olmaz normal olmalı.
Merhaba test resultlarını bıraktım aşağıya. Herhangi bir soruna rastlamadı ancak son 150-200 GB'yi okurken hız 150-200 MB/S aralığından 30-50 MB/S aralıklarına düştü normal mi bilmiyorum.

Ekler

• resim_2021-11-12_031822.png
    resim_2021-11-12_031822.png
    30.3 KB · Hit: 56
Ben de sıstemımde droplar alıyordum ama pc ya mavı ekran verıyordu yada kapanıyordu sende oyle bısey yok mu?Garantıye verdıgım zaman hem ekran kartında cıktı sorun hem ıslemcıde

Ben de sıstemımde droplar alıyordum ama pc ya mavı ekran verıyordu yada kapanıyordu sende oyle bısey yok mu?Garantıye verdıgım zaman hem ekran kartında cıktı sorun hem ıslemcıde
Yok sadece aşırı derecede drop yiyorum ben herhangi bir mavi ekran veya windows hatası almadım şu ana kadar

Crystal disk mark indir ve testi başlatıp ss at

dostum zamanında bende drop yiyordum çok gta 5 forza da durmadan dünya dan aşağı düşüyordum. Bi 8GB lık ram destekle 16 yap birde güzel fiyat performans ssd alırsan sorunun çözülür gibi :)

dostum zamanında bende drop yiyordum çok gta 5 forza da durmadan dünya dan aşağı düşüyordum. Bi 8GB lık ram destekle 16 yap birde güzel fiyat performans ssd alırsan sorunun çözülür gibi :)
Dostum tamamda her oyunda yapmaz kı drop forza oynarken benım ramde 8 di hıc drop olmazdı bence 16 yapsa bıle drobu devam edecek

Ekler

• resim_2021-11-12_161525.png
    resim_2021-11-12_161525.png
    27.3 KB · Hit: 49
  • resim_2021-11-12_161614.png
    resim_2021-11-12_161614.png
    39.9 KB · Hit: 44
Geri